En esta sección podrás acceder a distintas Tablas de Composición de Alimentos (TCA) construida según los estándares europeos desarrollados por la Red de Excelencia Europea EuroFIR
EuroFIR
EuroFIR ofrece información sobre los alimentos através de distintas TCA construidas segun los estàndards desenvolupats des de la plataforma con el objetivo de hacerlos disponibles al mundo académico, la industria alimentaria, el sector público, así como investigadores, nutricionistas y estudiantes. Más específicamente EuroFIR ofrece:
- Accés a dades de composició d'aliments (nutrients, compostos bioactius i al·lèrgens alimentaris) de 26 Estats Membres de la Unió Europea, Austràlia i Nova Zelanda, i els EUA.
- Formació a mida i consultoria directa mitjançant l'afiliació.
- Investigació i desenvolupament d'oportunitats a través del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea, i d'altres programes de finançament nacional i internacional.
- Accés a una xarxa europea de compiladors de dades de composició d'aliments, interessats directes, indústria alimentària inclosa les PIMEs i altres contactes a tot el món.
Para más información puedes visitar la web (www.eurofir.org)
Base de Datos Española de Composición de Alimentos – RedBEDCA
RedBEDCA és una xarxa de Centres de recerca públics, Administració i Institucions privades que tenen com a objectiu el desenvolupament i el manteniment de la Base de Dades Espanyola de Composició d'Aliments.
Accedeix aquí a la Base completa
Altres Taules de Composició d'Aliments
A continuació us presentem una selecció de TCA del nostre entorn geogràfic i cultural.
FRANÇA. ANSES – CIQUAL 2013
HOLANDA. Dutch Food Composition DatabaseDutch Food Composition Database
REGNE UNIT.McCance and Widdowson's The Composition of Foods integrated dataset (CoF IDS).
PORTUGAL. Tabela dóna Composição dos Aliments (TCA)
DINAMARCA. Danish Food Composition Database DTU
Accedeix aquí a altres TCA desenvolupades per socis d'EuroFIR
També t'interessa:
USDA
Estats Units disposa d'una de les bases de dades més grans d'aliments, nutrients i fitoquímics. En aquesta TCA USDA National Nutrient Database for Standard Reference puedes acceder a su versión online.
LanguaL
LanguaL ™ es un Thesaurus de descriptores de alimentos y significa “Lengua Alimentaria” o “lenguaje de los alimentos”.
El Thesaurus proporciona un lenguaje estandarizado para la descripción de los alimentos, específicamente para la clasificación de los productos alimenticios para la recuperación de información. LanguaL ™ se basa en el concepto de que:
Qualsevol aliment (o producte alimentós) es pot descriure sistemàticament per una combinació de característiques.
Aquestes característiques es poden classificar i codificar per al tractament informàtic
Els codis es poden utilitzar per recuperar dades sobre els aliments de bases de dades externes