X

Nutrició en pacients amb COVID-19

 


Estimats col·legiats i col·legiades

La Federació Europea d'Associacions de Dietistes-Nutricionistes (EFAD per les seves inicials en anglès) de la qual ens sentim orgullosos de pertànyer, hem fet una crida a tots els països membres sol·licitant experiències clíniques sobre el tractament nutricional de pacients amb COVID-19 en estat crític . La respuesta ha sido impresionante y países con un enorme bagaje y con dietistas-nutricionistas en primera línea de batalla, han compartido materiales y experiencias increíblemente útiles que es urgente difundir entre los profesionales. Toda la información puede consultarse en la web d'EFAD  (també les traduccions a l'anglès dels documents en altres llengües europees) i s'anirà actualitzant quan obtingui nous materials. Aquests són temps difícils i els dietistes-nutricionistes tenim també un paper vital per exercir en la lluita contra el COVID-19. #EsteVirusLoParemEntreTots

DES DEL CONSELL, A MÉS, POTS ACCEDIR A TOTS ELS CONTINGUTS GENERATS TAMBIEN PER L'ACADÈMIA ESPANYOLA DE NUTRICIÓ I DIETÈTICA, AIXÍ COM A INFOGRAFIES I ALTRES MATERIALS D'INTERÈS.

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General Col·legis Oficials Dietistes-Nutricionistes.

Europa
ESPEN aviat publicarà una guia pràctica per al Maneig Nutricional d'Individus amb infecció per SARS-CoV-2. Consulta la seva pàgina web per veure les pautes ja disponibles.
Espanya
L'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica juntament amb el Consell General i Xarxa NuBE ha publicat un document de posició sobre el COVID-19 que a les pàgines 13 i 14 recull recomanacions nutricionals per a pacients amb COVID-19 en estat crític i ingrés a UCI.
Hongria 
L'Associació Dietètica Hongaresa ha publicat 3 infografies per a públic en general.
1) M'he d'abastir d'aliments? Infografia
2) Aliments que has de tenir a casa. Infografia
3) Són segurs els aliments de llarga vida útil? infografia
Irlanda
Els Dietistes-Nutricionistes d'Irlanda han compartit sis documents que aconsellen els dietistes-nutricionistes sobre suport nutricional per a pacients crítics amb COVID-19 ingressats a UCI:
1) Guia per a implantació deNutrició Enteral
2) Guia per a implantació deNutrició Parenteral
3) Algorismede Suport Nutricional de Cures Intensives (Adults)
4) Monitorització en casos desobrealimentació
5) Monitorització de pacients ambSuport Nutricional en Cures Intensives
6) Teràpia Nutricionalen Malaltia Crítica
Països Baixos
Als Països Baixos, dos dietistes informen sobre com ha canviat el seu entorn de treball els últims dies d'un hospital perifèric a un centre de cures intensives. Han adoptat una Política de Nutrició Genèrica per als departaments on van rebre Pacients amb COVID-19. Experiències que comparteixen amb la Revista Holandesa de Nutrició i DietèticaAlhora,  Hinke Kruizenga ressalta els Elements a tenir en compte del Manual Xinès (enllaçat més avall)
Regne Unit
La British Dietetic Association (BDA) ha publicat consells per a dietistes-nutricionistes i població en general a la seva pàgina web. Alhora, BDA Critical Care Specialist Group ha publicat el 25 de març de 2020 una nova guia sobre el maneig dels serveis de nutrició i dietètica durant la pandèmia COVID-19.
Xina
La Universitat de Zhejiang és una universitat nacional xinesa associada a un hospital on han tractat 104 pacients amb resultats positius per a COVID-19 en 50 dies; ha aconseguit zero morts en pacients diagnosticats, zero pacients diagnosticats erròniament i zero infeccions en personal mèdic.
Han elaborat un Manual de prevenció i tractament de COVID-19. A la pàgina 31 descriu el tractament nutricional en termes generals.

#EsteVirusLoParamosUnidos
 

Categories: Activitats_
Administrator: