X

Properes activitats i campanyes per a dn

Butlletí informatiu

Estimades col·legiades i col·legiats,

Aquestes setmanes estan sent de intensa activitat al Consell. Recentment hem celebrat el IV Fòrum d'Alimentació Responsable, centrat aquesta edició en la inseguretat alimentària al nostre país. Aprofito per agrair la participació de l'Antonio i l'Elena, que ens van aportar uns coneixements i visions molt enriquidores. 

La màquina no para i tenim per davant la celebració del Dia del Dietista-Nutricionista el proper mes de novembre. Per a la campanya daquest any, que versarà sobre Trastorns Funcionals Digestius; os animamos a participar organizando actividades en vuestro entorno, que podréis compartir en la web del DDN’24. 

I per últim, però no menys important, seguim enfocats a formar a Estandardització del Procés de la Cura Nutricional. Us animo a inscriure-us a aquesta ocasió única de gaudir d´un curs gratuït previst per a aquest mes d´octubre.

Continuem avançant!

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Manuel Moñino Gómez

Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas

­

­

­

El Consejo General celebra el IV Foro de Alimentación Responsable y presenta el “Manifiesto por la Visibilidad de la Inseguridad Alimentaria en España”

­

Diumenge 6 d'octubre celebrem, dins l'entorn de la NutriExpo, l'IV Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable, en què comptem amb la presència de Antonio Vargas, responsable del departament de Salut i Nutrició de Acció contra la Fam, i de Elena Carrillo, directora de l'institut de recerca Global Research on Wellbeing (GRoW), Blanquerna – Universitat Ramón Llull, i amb la col·laboració inestimable de l'Acadèmia.

En el transcurs d'aquesta jornada es va presentar el Manifest per la Visibilitat de la Inseguretat Alimentària a Espanya, impulsat pel CGCODN i l'Acadèmia juntament amb ACH i GRoW, que convida individus, institucions, entitats i organitzacions públiques i privades a comprometre's amb la conscienciació, sensibilització i capacitació en la identificació de la població en situació de risc per garantir la seguretat alimentària de tothom.

­

Vull adherir-me al manifest

­

El TSJ de Balears revoca les seccions de Dietètica i Nutrició autoritzades a farmacèutics amb un màster

­

L'any 2020 el CODNIB va interposar un contenciós administratiu contra la Conselleria de Salut de Balears per l'autorització de dues seccions de Dietètica i Nutrició a dos farmacèutics que van aportar un màster oficial en nutrició per demostrar la seva competència professional a l'àrea de dietètica i nutrició.

El tribunal admet que paexercir la funció sanitària de Dietètica i Nutrició a Balears s'ha de tenir el títol de Diplomat/Graduat en Nutrició Humana i Dietètica, ia més, estar col·legiat al CODNIB, i que l'administració ha de vetllar perquè aquestes condicions es compleixin.

La sentència, que encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, obre la porta a inferir aquests resultats als centres sanitaris de les Balears que tenen autoritzats el servei assistencial de Dietètica i Nutrició (Unitat U11), i que fins ara la Conselleria de Salut ha resolt a favor dels professionals sanitaris amb un màster relacionat amb dietètica i nutrició.

Llegeix la notícia completa a la web del CODNIB fent clic AQUÍ

­

­

El CGCODN, amfitrió a la 35a reunió anual d'EFAD celebrada a Barcelona

­

El 4 d'octubre Barcelona va acollir, coincidint amb la celebració de NutriExpo, la 35a Reunió Anual d'EFAD, punt de trobada dels representants de la professió de dietista-nutricionista de tot Europa. 

El president del CGCODN, Manuel Moñino, i la gerent, Ànima Palau, van estar presents en aquesta reunió, de la qual el Consell General és membre per part d'Espanya, en què es van explicar els últims avenços del col·lectiu als diferents països i àmbits, es va aprofundir en la Resolució de Budapest i es van plantejar noves propostes a desenvolupar per a l'avenç en el desenvolupament de la professió. Manuel Moñino va parlar sobre el paper de les i els dietistes-nutricionistes a Espanya, a nivell del sector privat, restauració col·lectiva, sociosanitari, atenció primària i salut pública, a més de posar èmfasi en el treball de Estandardització en el Procés de la Cura Nutricional que s'està impulsant per part del Consell General. També es va aprofitar l'assemblea per nomenar Naomi Trosler com a Membre d'Honor d'EFAD.

­

­

Informe tècnic

‘Alimentación, nutrición y autismo’

­

 El Consell General ha col·laborat amb el Centre Espanyol sobre Trastorns de l'Espectre de l'Autisme en la elaboración e un informe técnico y una guía sobre “Nutrición y Autismo”, dentro del convenio de colaboración que mantenemos ambas entidades.

Un informe tècnic i un resum en llenguatge clar dirigit a professionals i familiars de pacients, que contenen informació i conceptes pràctics en relació amb dietes i hàbits saludables d'alimentació per a persones amb TEA.

Tant l'informe com la guia són d'accés lliure i es poden descarregar AQUÍ.

­

­

El Consell General exigeix menús més saludables i fomentar bons hàbits alimentaris als menjadors escolars

­

Els menús escolars compleixen, en general, els criteris nutricionals establerts per a una alimentació saludable, però es poden millorar considerablement mitjançant l'augment en la inclusió d'aliments com la fruita, verdura, llegums i peix, i la reducció d'aliments inadequats i de l'excés de greixos afegits a les preparacions culinàries.

Per garantir que es compleix aquesta alimentació saludable i adaptada als nens i adolescents és important que els menús estiguin elaborats per dietistes-nutricionistes a totes les comunitats autònomes, una demanda que des del Consell General es demana al Govern des de fa temps.

Per llegir la nota de premsa completa, accedeix a aquest enllaç.

­

­

CODINNA llança una campanya contra l'intrusisme laboral en nutrició

­

El Col·legi Oficial de Dietistes Nutricionistes de Navarra (CODINNA) ha començat una campanya de comunicació a mitjans i xarxes socials contra l'intrusisme a la nostra professió.

L'objectiu d'aquesta campanya és avisar la societat de l'existència de persones que fan tasques pròpies d'un dietista-nutricionista sense tenir acreditada la seva titulació després de ser-li requerida diverses vegades. Així mateix, se'ls informa que el Col·legi posa a disposició de la població una base de dades en què estan registrats tots els dietistes-nutricionistes col·legiats a Navarra, imprescindible per poder exercir com a tal.

Es pot accedir a tota la informació de la campanya AQUÍ

­

POR LA CALIDAD DE NUESTRA PROFESIÓN…

ENVIA LA TEVA ACTIVITAT

RECURSOS PER A DN

Nutrició i autisme. Dietes i hàbits d'alimentació saludables

Guia informativa elaborada pel CGCODN i Confederació Autisme España. Dirigida a professionals i familiars de persones afectades per TEA.

­

L'impacte de les dietes basades en plantes a l'esport

Full informatiu elaborat pel Grup d'Especialització de Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i l'Esport (GE-NuDAFD), de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica.

­

FORMACIÓ

Formació gratuïta 

Fonaments del Procés de la Cura Nutricional

Data d'inici: 28 d'octubre

Durada: 16 hores

Sol·licitada acreditació CFCPS

Places limitades

Data límit inscripció: 21 octubre

Inscripció GRATUÏTA AQUÍ

Edició 2025

Certificació Internacional

Estandardització en el Procés de la Cura Nutricional

Organitzat pel CGCODN

Dates: Del 13 de gener al 24 de març de 2025

Curs en línia amb sessions en diferit i dues sessions setmanals en directe, per revisar els temes i resoldre dubtes.

Curs acreditat en edicions 2023 i 2024 amb 11,90 CFCPS

Sol·licitada acreditació CFCPS per al 2025

Inscripció AQUÍ

II Jornades Codinular: nutrició infantil des de diversos enrocs

Data: 19 d'octubre

Lloc: Logronyo
 

Inscripció AQUÍ

Alimentació i menopausa: com ajudar els teus pacients a tenir una transició saludable

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 22 d'octubre

Durada: 1,5 mesos (32 hores càtedra)
Objectiu: oferir una atenció especialitzada, personalitzada i efectiva a les dones que es troben en aquesta etapa vital.

Sol·licitada acreditació CFCPS 

Inscripció AQUÍ

Evidències en el maneig de la nutrició a l'embaràs

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 5 de novembre

Durada: 2,5 mesos (60 hores càtedra)
Objectiu: conèixer les intervencions nutricionals que es fan abans, durant i després de l'embaràs, i així conèixer les millors pràctiques que afavoreixi el benestar òptim de la mare i del nadó.

Acreditat amb 8,82 CFCPS

Inscripció AQUÍ

Complements alimentaris i aliments per a la millora de la salut i del rendiment esportiu

Curs en línia amb classes en directe

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 28 d'octubre

Durada: 2,5 mesos (100hores càtedra)
Objectiu: poder donar assessorament nutricional i garantir-ne l'ús segur i responsable per part de la població que practica esport d'esbarjo o de competició.

Acreditat amb 8,35 CFCPS

Inscripció AQUÍ

Alimentació basada en plantes

Curs en línia amb classes en directe

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 11 de novembre

Durada: 3 mesos (96 hores càtedra)

Objectiu: aproximar a l'evidència per aconseguir els canvis necessaris per millorar la salut humana i difondre els patrons d'alimentació basada en plantes a la població.

Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

Paper dels greixos a l'alimentació saludable

Webinar gratuït

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 14 de novembre, de 19 a 20h

Objectiu: conèixer l'impacte i les consideracions dels greixos al llarg de la història de la nutrició i què diu l'evidència científica disponible al respecte. 

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

08/10/24 Servimèdia Dietistes-nutricionistes denuncien que 6,7 milions d'espanyols no tenen accés a aliments segurs i nutritius

08/10/24 La Vanguardia Dietistes-nutricionistes denuncien que 6,7 milions d'espanyols no tenen accés a aliments segurs i nutritius

08/10/24 La Raó Més del 13% dels espanyols no té accés a aliments nutritius i segurs, cosa que posa en risc la seva salut

08/10/24 Infosalus Dietistes-nutricionistes denuncien que el 13% dels espanyols no té accés a aliments nutritius i segurs

08/10/24 Diari s.XXI Dietistes-nutricionistes denuncien que el 13% dels espanyols no té accés a aliments nutritius i segurs

06/10/24 800 Notícies Edulcorants: assegurances, però no recomanables. Referència a nota de premsa publicada pel CGCODN

02/10/24 Diari de Gastronomia La inseguretat alimentària a Espanya, a debat al Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable

02/10/24 Restauració Col·lectiva Dietistes-nutricionistes demanen menús escolars més saludables i fomentar bons hàbits alimentaris

02/10/24 Cuida't Plus Allò que tots hauríem d'incloure a l'esmorzar per augmentar l'energia i prevenir malalties cardíaques. Amb Izaskun Arraras, vocal de CODINNA-NADNEO

01/10/24 Cuida't Plus Alma Palau, nutricionista: “Estos son los minerales que necesita tu cuerpo”. Con Alma Palau, gerente CGCODN

01/10/24 Amb Mucha Gula Menús escolars més saludables: la crida dels dietistes-nutricionistes

30/09/24 El Periódico d'Espanya Hi ha el menú de menjador escolar perfecte? Nutricionistes elaboren una llista dels aliments que no poden faltar

29/09/24 La Raó Aquests són els aliments que no imaginarien que protegeixen el seu cor. Amb Luis Frechoso, vicesecretari CGCODN i president CODINUPA

27/09/24 La Raó Mengen bé els nens al menjador escolar? Així, ha de ser el menú més saludable, segons els experts.

27/09/24 Diari Sanitari Els nutricionistes exigeixen menús escolars més saludables. 

26/09/24 Cuida't Plus El peix i els nivells de mercuri, quins són els més perillosos? Amb Alma Palau, gerent CGCODN

26/09/24 Diari de Gastronomia Les valoracions dels dietistes-nutricionistes sobre els menjadors escolars

24/09/24 La Raó Com millorar els símptomes del reflux gastroesofàgic? Amb Eva Pérez, vicetresorera CGCODN

24/09/24 Cuida't Plus Ànima Palau, nutricionista, ho confirma: aquest aliment és ric en proteïnes i baix en calories. Amb Alma Palau, gerent CGCODN

23/09/24 Cuida't Plus Les fruites s'han de menjar amb pell o sense? Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

23/09/24 El Periódico d'Espanya El perill de l'última moda a les xarxes socials entre els més joves: prendre suplements nutricionals que no els fan falta. 

22/09/24 La Raó Alerten del risc de l'abús de suplements nutricionals entre els més joves. Amb Alma Palau, gerent CGCODN

Septiembre’24 Consumer Quan els metalls pesants arriben a lorganisme. Amb Manuel Moñino, president CGCODN i CODNIB, i Miriam Latorre, de l'Acadèmia

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

­

­

­

­

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

This email was sent to presidencia@consejodietistasnutricionistas.com

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post