X

Proposta per al foment d'alimentació saludable a centres educatius

Propostes del Consell i l'Acadèmia al decret per al foment d'alimentació saludable a centres educatius

El Consell i l'Acadèmia, com a representants dels dietistes-nutricionistes, han presentat propostes a la consulta pública prèvia al Reial decret pel qual s'estableixen normes de desplegament dels articles 40 i 41 de la llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, per al foment d'una alimentació saludable i sostenible als centres educatius. 

Entre altres accions, es proposa:

  • L'elaboració i supervisió dels menús i l'oferta alimentària únicament a càrrec de titulats a Nutrició Humana i Dietètica
  • Estimular en los centros educativos y en toda la comunidad educativa, incluidas las familias, un modelo de alimentación saludable. Assegurar que tots els nens adquireixin coneixements, habilitats i competències en alimentació saludable i sostenible abans d'acabar l'educació obligatòria
  • Prohibir la publicitat directa o indirecta d'aliments i begudes que no compleixin un perfil nutricional saludable
  • Donar suport a l'accés a menjador escolar d'aquelles famílies de recursos baixos, risc d'exclusió social o vulnerabilitat. Garantir que, en cas d'un confinament nou, tinguin accés a una alimentació saludable i sostenible.
  • Exigir un percentatge mínim de compres de productes alimentaris sostenibles (frutas y hortalizas frescas, productos de temporada y proximidad…)
  • Destinar el 100% dels beneficis del menjador escolar a mantenir i millorar la qualitat del propi servei i els productes.
  • Estendre la normativa a totes les escoles, incloses les de 0 a 3 anys, així com a centres on s'imparteixin activitats extraescolars, escoles d'estiu, etc

Accedeix aquí a tots els detalls de la proposta i dels fonaments científics que les suporten.

Categories: Activitats_
Administrator: