Al projecte es poden assenyalar dos grans objectius: 1. Promoure una alimentació més saludable a través de la millora del perfil nutricional d'aliments i de menjars preparats mitjançant la utilització de les TIC (tecnologies de la informació i comunicació) i la incorporació del concepte Web2.0, és a dir, un model que permeti mesurar, entendre, compartir, comparar i millorar.
2. Avaluar limpacte en salut de les reformulacions dutes a terme. Això és utilitzar l'eina reducció a la ingesta de sal, greixos saturats i sucres afegits, les conseqüències en beneficis per a la salut. Per aconseguir aquests objectius s'ha dissenyat una eina informàtica d'autoavaluació anomenada HANCP (Hazard Analysis Nutritional Control Points) que permet al personal tècnic de les empreses mesurar el contingut de sucres lliures, àcids grassos saturats i sodi present en el producte o plat, mostrant de manera gràfica i senzilla si l'aliment excedeix en algun dels aportar aquest nutrient i millorar el perfil nutricional de l'aliment. És una eina informàtica que permet als empresaris i restauradors sotmetre a autoavaluació els seus productes i els menús que ofereixen als consumidors per fer-los més salusables.
pot accedir a l'eina a: http://www.hancptool.org/
+informació sobre els III Premis Naos a: http://www.naos.aesan.msc.es/naos/estrategia/premios/ganadores/ganadores00103.html