X

Planifica i aporta els teus coneixements

Estimades col·legiades i col·legiats,

Se acaba “el curso”, las vacaciones están a la vuelta de la esquina, pero desde el Consejo ya estamos pensando en todo lo que queremos hacer a la vuelta. Por eso, os adelantamos en este boletín las fechas para la próxima edición de los cursos necesarios para obtener la certificación en Estandarización del Cuidado Nutricional. ¡Las inscripciones para el primero ya están abiertas!

També trobareu oferta formativa de l'Acadèmia, a la qual us recomano us doneu un cop d'ull, entre elles alguns workshops que es realitzaran a Barcelona durant el Congrés AND (recorda que pots apuntar-te aquí).

Ànim amb la recta final abans del merescut descans!

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

­

­

­

Ja disponibles els vídeos de l'esdeveniment Presa ConCiència 2023

Al nostre canal de YouTube ja es poden veure les xerrades de la darrera edició de Presa ConCiència, que es va celebrar el mes d'abril passat.

No us perdeu la formació sobre els deures ètics i legals del dn, o el debat sobre com combatre l'intrusisme professional.

També estan disponibles els vídeos de les edicions de 2020 i 2021, i continuarem pujant nous continguts d'interès per a la professió, així que segueix-nos!

­

Avanç dates 2024 cursos d'estandardització

Si estàs pensant en obtenir el certificat d'estandardització en el procés de cura nutricional, pren nota de les dates previstes per a la realització de les properes edicions dels cursos, que es realitzaran el 2024:

Curso 1 – Base bioquímica-clínica de la nutrición: del 15 de enero al 24 de marzo de 2024.  

Inscripcions ja obertes aquí!  

Curso 2 – Fundamentos clínicos de la evaluación y elaboración de indicaciones nutricionales: del 8 de abril al 16 de junio de 2024.

Curso 3 – Evaluación y tratamiento nutricional en desórdenes de tracto gastrointestinal y metabólicos: del 1 de julio al 8 de septiembre de 2024

Curso 4 – Evaluación y tratamiento nutricional en desórdenes de la función renal y condiciones específicas: del 23 de septiembre al 1 de diciembre de 2024

­

Consulta pública de la Academia para la actualización del documento de postura sobre la “dieta Dunkan”

La Academia Española de Nutrición y Dietética va a actualizar el documento de Postura sobre la “dieta” o “método” Dunkan, una dieta milagro cuyo impacto aún perdura en la actualidad. 

Per això, ha obert un període de consulta pública perquè els dietistes-nutricionistes que ho desitgin puguin proposar esmenes de modificació, eliminació o incorporació en aquest document de postura. 

La data límit per fer arribar les esmenes és el 10 de juliol a les 23:55 hores.

­

­

Col·labora difonent entre els teus pacients aquesta enquesta sobre probiòtics

Una companya dòn de CodinuCyL demana col·laboració per a un projecte de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments del CSIC, consistent en una enquesta de percepció social i consum de probiòtics en els pacients de dietistes-nutricionistes.

L'objectiu de l'enquesta és obtenir informació sobre el coneixement general i el consum de probiòtics, tant en forma d'aliments que els continguin com de suplements específics. 

Pots col·laborar compartint amb els teus pacients l'enllaç de l'enquesta perquè hi participin, que trobaràs aquí.

­

Obert el termini per presentar Abstracts al 14è Congrés EFAD

Fins al 30 de juny, podeu enviar la vostra proposta d'Abstract per a presentacions orals, presentacions de cartells i tallers del proper Congrés d'EFAD, que se celebrarà a Budapest del 12 al 14 d'octubre de 2023. 

Esta es una excelente oportunidad para mostrar investigaciones, proyectos innovadores y mejores prácticas relacionadas con el tema del Congreso: “Atención nutricional, un derecho humano: avanzando hacia una nueva era”.

Accedeix a tota la informació aquí.

RECURSOS PER A DN

Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes d'una ullada

Infografia sobre l'avaluació final del Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes i altres mesures 2020, publicat recentment per l'AESAN, que posa de manifest la dimensió global i transversal dels acords per a la millora de la composició nutricional de 57 subcategories d'aliments i begudes i de l'oferta alimentària fora de la llar. 

­

Recomanacions dietètiques saludables i sostenibles complementades amb recomanacions dactivitat física per a la població espanyola

Recomanacions dietètiques a partir de l'informe del Comitè Científic de l'AESAN, amb l'objectiu de promoure una dieta saludable i mediambientalment sostenible i la pràctica d'activitat física per assolir un estat de salut òptim a la població espanyola.

FORMACIÓ

Avaluació i tractament nutricional en desordres de tracte gastrointestinal i desordres metabòlics

Tercer curs de la certificació internacional en Estandardització en el procés de cura nutricional
Del 10 de juliol al 18 de setembre
Sol·licitada acreditació per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.
Inscripció AQUÍ

Entrevista motivacional a la pràctica clínico-nutricional

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 29 d'agost
Durada: 4 mesos (126 hores càtedra)
Objectiu: proporcionar les eines necessàries de comunicació amb els teus pacients, perquè en acabar-ho aprenguis a promoure'n l'adherència assegurada al tractament dietètic. 
Acreditat amb 9 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.
Inscripció AQUÍ

Estratègies de coaching per a nutricionistes

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 12 de setembre
Durada: 3 mesos (90 hores càtedra)
Objectiu: aconseguir que els pacients es comprometin amb un canvi en el seu estil de vida, abandonar el rol d'expert i incorporar-hi un enfocament més col·laboratiu i d'acompanyament del pacient.
Sol·licita una beca de 100€ per fer aquest curs.
Inscripció AQUÍ

Cuina vegetariana (plant based) per a la consulta dietètica

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 13 de setembre
Durada: 3 mesos (72hores càtedra)
Objectiu: aprendre a cuinar receptes i plats que podràs planificar de forma posterior als menús de dietes vegetarianes i podràs acompanyar i educar els teus pacients i clients vegetarians, vegans o flexitarians.
Acreditat amb 10,83 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.
Inscripció AQUÍ

I Workshop de 

alimentació en persones grans

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 15 a 17.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

IV Workshop de 

alimentació infantil

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 15 a 17.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

II Workshop TCA: Trastorn per atraca

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 18 a 20.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

19/06/23 Telemadrid Compte amb les dietes miracle de les xarxes socials. Amb Alma Palau, presidenta del CGCODN

18/06/23 RNE Aliment i Salut Mongetes verdes. Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n del CGCODN i president de CODNIB

18/06/23 La Raó És tan saludable el sushi? Amb Aitor Trabanco, vocal de Codinupa

18/06/23 65iMés Alertan de las ‘dietas milagro’ que se multiplican en redes con la llegada del verano

16/06/23 EFE Salut  Retos virales: la pesadilla de las “dietas milagro”

14/06/23 La Raó Un pla personalitzat, la clau per perdre pes. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta del CPDNA

13/06/23 Revista Alimentària Los peligros para la salud de las ‘dietas milagro’

11/06/23 RNE Aliment i Salut Les maduixes i les seues propietats. Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n del CGCODN i president de CODNIB

09/06/23 La Veu de la Salut “Perder peso en poco tiempo y sin esfuerzo”: así son las dieats milagro. Con Alma Palau, presidenta del CGCODN

08/06/23 Marca Les rrss propaguen dietes miracle perilloses per a la salut 

08/06/23 Diari segle XXI Los dietistas-nutricionistas avisan de los peligros de las ‘dietas milagro’ y advierten de que “son insostenibles”

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

Congressos o jornades que el CGCODN recolza:

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

 

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post