X

Nous esdeveniments gratuïts i formacions d'interès per a dn

Butlletí informatiu

Estimades col·legiades i col·legiats,

Des del Consell General hem organitzat la IV edició del Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable. Serà el diumenge 6 d'octubre a la seu de NutriEXPO, a Barcelona, i l'assistència és gratuïta

En aquesta ocasió, posem el focus a reflexionar sobre la inseguretat alimentària a la nostra societat, alhora que busquem conscienciar, sensibilitzar i facilitar eines al/a dietista-nutricionista perquè sàpiga identificar-la, fins i tot anticipar-se, i abordar-la des del seu lloc de treball, molt especialment des de l'atenció primària. 

Us convidem a assistir-hi; personalment, crec que serà una jornada molt interessant per reflexionar i avançar en el coneixement sobre aquesta problemàtica de la mà dels experts que ens acompanyaran, a qui aprofito per agrair la seva participació, i també per conèixer recursos que ens ajudin a evitar-la i tractar-la des de la nostra pràctica professional.

En relació a aquest tema, volem demanar-vos que respongueu a la encuesta que encontraréis en este boletín sobre “Conocimientos y competencias del d-n en inseguridad alimentaria”. Les vostres respostes són importants i ens ajudaran a obtenir informació sobre l'estat de l'atenció a la inseguretat alimentària a la pràctica clínica, i així saber com millorar-la.

Gràcies per la vostra implicació

Ens veiem el 6 doctubre!

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Manuel Moñino Gómez

Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas

­

­

­

IV Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable:

La visibilitat de la inseguretat alimentària a Espanya

­

6 d'octubre

Barcelona – LA FARGA, L’ Hospitalet (sede NutriExpo)

Assistència gratuïta

Tres conferències:

  • La Dra. Elena Carrillo, dietista-nutricionista, professora de Nutrició en Salut Pública a la Facultad de Ciencias de la Salud Blanquerna – Universidad Ramón Llull i directora del Institut de Recerca en Salut del grup de recerca Global Research on Wellbeing (GRoW), ens parlarà sobre la situació d'inseguretat alimentària a Europa i del rol del dietista-nutricionista en la identificació i l'abordatge a nivell comunitari.
  • Antonio Vargas, metge i responsable del departament de Salut i Nutrició a Acció contra la Fam abordarà els condicionants socials de la inseguretat alimentària a Espanya (increment de preus, taxes de pobresa i exclusió social, problemes de salut a causa de la malnutrició) i explicarà els programes que promou la seva organització per promoure una protecció social que garanteixi la seguretat alimentària.
  • Sonia Forts, Comissionada d'Acció Social a l’Ajuntament de Barcelona, tractarà la garantia del dret a l'atenció nutricional des de la sanitat pública i les polítiques socials que es duen a terme des de l'Ajuntament de la ciutat comtal.

VEURE MÉS INFORMACIÓ SOBRE LES PONÈNCIES

La inscripció és gratuïta. Per assistir-hi, cal adquirir l'entrada gratuïta a NutriEXPO Barcelona 2024, on es troba l'auditori. Un cop adquirida l'entrada, heu d'iniciar sessió a la web de NutriEXPO, clicar a Activitats, seleccionar el 6 d'octubre, i de 16.15 a 17.45 h trobareu el IV Fòrum d'Alimentació Responsable i les 3 conferències per inscriure's. 

T'esperem!

­

M'APUNT!

­

La teva resposta és important: enquesta sobre coneixements i competència del DN en inseguretat alimentària

­

El Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes (CGCODN), al costat de la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Grupo de investigación Global Research on Wellbeing de la Facultad de Ciencias de la Salud Blanquerna – Universitat Ramon Llull, proposen aquesta enquesta dirigida a dietistes-nutricionistes d'Espanya, per conèixer el nivell de coneixements i competències en matèria d'inseguretat alimentària, tal com la defineix la FAO.
 

L'enquesta s'emplena en 5 minuts i la teva aportació és molt valuosa, ja que ajudarà a millorar el nostre exercici professional. 

Si us plau, respon-la abans del 29 de setembre del 2024.

­

Respon l'enquesta en menys de 
5 minuts

­

Celebrada la III edició del Seminari Procés de la Cura Nutricional

­

Bilbao va acollir el dissabte 14 de setembre la tercera edició del Seminari sobre Estandardització del Procés de la Cura Nutricional. Una oportunitat de formació en què una vintena de dietistes-nutricionistes vinguts de tot Espanya van compartir la jornada aprenent de la mà de Robinson Cruz, director de l'institut IIDENUT i director de formació de la Certificació Internacional a PCN. 

La jornada va estar organitzada pel Consell General, el mateix institut IIdenut, la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Codine-Edineu, i suposa el punt de partida per a aquelles i aquells dietistes-nutricionistes que desitgen formar-se en aquesta Certificació Internacional que cada cop cobra més importància en el desenvolupament de la nostra professió. 

Pots veure vídeos d'algunes de les ponències de la jornada al nostre canal de YouTube, fent clic AQUÍ

­

­

EFAD dóna suport a la Certificació en Estandardització del PCN impulsada pel Consell General i l'Institut IIDENUT

­

 En el marc del 46è Congrés ESPEN celebrat a Milà del 7 al 10 de setembre, el Director Acadèmic de la Certificació en Estandardització del Procés de la Cura Nutricional, Robinson Cruz, es va reunir amb membres d'EFAD perquè poguessin conèixer més de prop les últimes novetats d'aquest projecte de formació impulsat pel Consell General i l'Institut II de Nunut Dietètica. 

EFAD, que ja coneix i dóna suport a aquest projecte, va mostrar un gran entusiasme pels avenços de la Certificació en PCN al nostre país, i van confirmar que s'estudiarà la possibilitat de traduir els materials a llengua anglesa per expandir aquest mètode d'estandardització a altres països europeus.

­

Obertes places per obtenir la certificació PCN el 2025

­

El Consell General i el Col·legi Oficial de DN d'Andorra es reuneixen per establir sinèrgies 

­

La secretària del CGCODN, Mª José Ibáñez, i la gerent, Ànima Palau, es va reunir a Bilbao el passat 16 de setembre amb la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes d'Andorra, Marta Pons.

Aquesta reunió va servir per abordar el treball conjunt entre les dues entitats, que té com a objectiu plantejar acords i col·laboracions futures que puguin beneficiar les i els dietistes-nutricionistes dels dos països.

­

­

Obté els certificats de participació a la V Trobada Iberoamericana de CIENUT

­

Per culminar amb totes les activitats relacionades amb el ?????? ????????? ?????????????? ??? ??????, els participants ja poden ingressar a l'aula virtual, reviure les ponències que es van dur a terme a cada eix i realitzar els exàmens per obtenir els certificats corresponents (es poden obtenir un certificat o els set). 

L'enllaç al ???? ??????? ca https://www.iidenut.org/instituto/aula-virtual-login/  . Per entrar a l'aula han d'utilitzar les mateixes dades que es van utilitzar per al registre a la matrícula.

El termini finalitza improrrogablement el 30 de setembre.

­

­

Enquesta sobre alimentació en persones amb autisme

­

El projecte APIA Erasmus Plus “Alimentación y autismo: formación del personal que trabaja con personas con autismo y sobre dietas adaptadas“, fomentado por la entidad CADIS (Coordinadora d'Associacions de Persones amb Discapacitat), està enfocat a la creació d'eines educatives adreçades a cuidadors professionals de persones amb autisme. 

A la primera part del projecte, han llançat una enquesta per a la qual demanen la col·laboració de les i els dietistes-nutricionistes en forma de respostes. 

L'objectiu d'aquest qüestionari és demanar informació de professionals i familiars de persones amb autisme. Tot i que centrada en la relació amb adults amb autisme nivell 3, qualsevol persona involucrada hi pot participar. 

Per respondre a l'enquesta, accediu-hi AQUÍ.

­

­

Accés a la plataforma de formació EFAD Learning

­

Per garantir seguir proporcionant recursos educatius d'alta qualitat i oportunitats de desenvolupament professional per a dn europeus i estudiants de NHyD, EFAD ha introduït recentment un model de subscripció per a la plataforma EFAD Learning.

Per als dons col·legiats a Espanya, gràcies al fet que el Consell General és membre d'EFAD, s'ofereixen descomptes especials, proporcionant una excel·lent oportunitat per accedir a recursos valuosos a preus especials i donar suport al seu desenvolupament professional continu. 

Accedeix a la plataforma EFAD Learning per conèixer tots els plans. 

­

RECURSOS PER A DN

Estat de la seguretat alimentària i la nutrició al món

Finançament per acabar amb la gana, la inseguretat alimentària i la malnutrició en totes les formes. 

Document elaborat per la FAO.

­

Riscos i beneficis del consum de peix

Document de referència que té com a objectiu proporcionar proves científiques sobre els riscos i els beneficis del consum de peix per tal d'actualitzar l'Informe de 2010 de la Consulta Mixta FAO/OMS d'Experts sobre els Riscos i Beneficis del Consum de Peix.

­

FORMACIÓ

IV Fòrum d'Alimentació Responsable

La visibilitat de la inseguretat alimentària a Espanya

Data: 6 d'octubre, de 16.15 a 17.45 h

Seu NutriEXPO Barcelona

Inscripció GRATUÏTA AQUÍ

Edició 2025

Certificació Internacional

Estandardització en el Procés de la Cura Nutricional

Organitzat pel CGCODN

Dates: Del 13 de gener al 24 de març de 2025

Curs en línia amb sessions en diferit i dues sessions setmanals en directe, per revisar els temes i resoldre dubtes.

Curs acreditat en edicions 2023 i 2024 amb 11,90 CFCPS

Sol·licitada acreditació CFCPS per al 2025

Inscripció AQUÍ

Nutrició i pell

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 1 d'octubre

Durada: 3 mesos (64 hores càtedra)
Objectiu: ajudar els teus pacients a aconseguir una pell sana mitjançant un estat i qualitat òptims amb l'ajuda de la nutrició i una alimentació adequada.

Inscripció AQUÍ

Maneig nutricional en el dejuni perllongat i dejuni intermitent

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 1 d'octubre

Durada: 1,5 mesos (38 hores càtedra)

Objectiu: aprofundir en què és el dejuni i l'evidència sobre els possibles beneficis sobre la salut.

Inscripció AQUÍ

VI Workshop esport: avenços en la composició corporal, alimentació ehidratació

Workshop presencial

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 4 doctubre, de 9 a 10.30h

Lloc: NutriEXPO, Barcelona

Objectiu: conèixer l'ús de tècniques de la composició corporal i respondre a les demandes de la població que cada cop més sol·liciten l'ús de nous dispositius objectius per a la pràctica esportiva.

Lliurament de crèdits CFCPS amb control d'assistència a la sessió.

Inscripció AQUÍ

II Workshop prevenció TCA

Workshop presencial

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 4 doctubre, de 11 a 12.30h

Lloc: NutriEXPO, Barcelona

Objectiu: avançar en estratègies més adequades de prevenció i intervenció, allunyades de lenfocament en el pes corporal.

Inscripció AQUÍ

IV Workshop infantil: selectivitat alimentària i selecció d'aliments a la infància

Workshop presencial

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 4 doctubre, de 13 a 14.30h

Lloc: NutriEXPO, Barcelona
Objectiu: conèixer els criteris que han de guiar la selecció d'aliments per als pacients pediàtrics més enllà de la seva densitat energètica i també el seu índex de sacietat, perfil inflamatori i oxidatiu, o la seva toxicitat potencial per bioacumulació de metalls pesants, entre d'altres.

Lliurament de crèdits CFCPS amb control d'assistència a la sessió.

Inscripció AQUÍ

Obesitat avui: desmuntant el mite i ampliant el focus

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 7 d'octubre

Durada: 3,5 mesos (99 hores càtedra)
Objectiu: oferir recursos i eines pràctiques a l'atenció d'aquests pacients dins de la seva realitat clínica, millorant el grau d'adherència i efectivitat del tractament dietètic. 

Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

Alimentació i menopausa: com ajudar els teus pacients a tenir una transició saludable

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 22 d'octubre

Durada: 1,5 mesos (32 hores càtedra)
Objectiu: oferir una atenció especialitzada, personalitzada i efectiva a les dones que es troben en aquesta etapa vital.

Sol·licitada acreditació CFCPS 

Inscripció AQUÍ

Evidències en el maneig de la nutrició a l'embaràs

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 5 de novembre

Durada: 2,5 mesos (60 hores càtedra)
Objectiu: conèixer les intervencions nutricionals que es fan abans, durant i després de l'embaràs, i així conèixer les millors pràctiques que afavoreixi el benestar òptim de la mare i del nadó.

Acreditat amb 8,82 CFCPS

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

11/09/24 La Raó Així és el berenar més saludable per a la tornada a l'escola. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a CGCODN i presidenta CPDNA

09/09/24 La Gaseta Quina és la millor manera de consumir llavors de chía per desinflamar l'abdomen. Amb Manuel Moñino, president CGCODN i president CODNIB

24/08/24 Cuida't Plus Ni carn ni peix, aquest aliment té gairebé les mateixes proteïnes i ho pots consumir així. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post