X

Nou portal d'ocupació

Butlletí informatiu

Estimades col·legiades i col·legiats,

M'agradaria començar aquestes paraules fent una calorosa abraçada, en nom de la Comissió Executiva del CGCODN, a totes les persones afectades per la terrible situació que s'ha viscut i se segueix vivint a diversos llocs d'Espanya com a conseqüència de les inundacions, especialment a la població valenciana. 

Quiero también agradecer a toda la profesión su participación y el interés mostrado en la campaña “Todo Me Sienta Mal” que lanzamos el mes de noviembre con motivo del Día del Dietista-Nutricionista 2024. Nos satisface enormemente ver la buena acogida que ha tenido y las valoraciones positivas que hemos recibido al respecto. ¡Ya estamos pensando en la campaña del DDN 2025! Mientras, recordad que podéis seguir compartiendo los materiales que hemos puesto a vuestra disposición en la web del DDN.

Continuem treballant, i posem el focus a l'aposta per la formació en estandardització del PCN. Després de l'èxit dels cursos introductoris gratuïts, hem obert el termini d'inscripció per obtenir la certificació el 2025. No deixeu d'informar-vos i aprofiteu l'oportunitat per inscriure-us.

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Manuel Moñino Gómez

Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas

­

­

­

Ya puedes ver el webinar sobre TDF y descargar los folletos informativos de la campaña “Todo me sienta mal”

­

Gracias a todas y todos por vuestra magnífica respuesta a la campaña sobre Trastornos Digestivos Funcionales que organizamos con motivo del DDN 2024. Más de 2.200 inscritos al webinar con Alicia Salido, miles de descargas a los materiales, actividades compartidas…

Per a aquells que no vau poder assistir al webinar, us deixem l'enllaç perquè pugueu accedir i visualitzar-lo AQUÍ

La campanya segueix! Us demanem que continueu descarregant i difonent els fulls informatius sobre què són els TDF o el SIBO, com prevenir-los i gestionar-los, quins errors comuns es cometen, els millors consells per als pacients que els pateixen o com abordar minimitzar el risc de desenvolupar TCA. 

­

DESCARREGA ELS MATERIALS 

­

Més de 300 dn

reben formació introductòria sobre estandardització del PCN

­

300 dietistes-nutricionistes de tot Espanya, entre ells gairebé 60 docents de 24 universitats, han rebut la formació gratuïta introductòria (16 hores) organitzada pel Consell General sobre els Fonaments del Procés de la Cura Nutricional.

La gran resposta del col·lectiu, amb prop de 800 sol·licituds rebudesmostra l'interès de la professió per aquesta formació i la necessitat d'actualització i posada al dia en la metodologia d'atenció al pacient.

Per això, et recomanem la 3a edició íntegra de la Certificació Internacional en Estandardització del PCN. Més de 400 hores, en modalitat online amb classes asíncrones i sessions en directe, per a l'abordatge de població sana, per grups d'edat, pacients amb patologies cròniques, patologies greus i tota mena de situacions clíniques. 

Cadascun dels quatre cursos que componen la Certificació Internacional han estat acreditats en anys anteriors, sumant un total de 52,96 crèdits de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, i ja es troba sol·licitada l'acreditació per al 2025.

­

INFORMA'T I INSCRIU-TE 

­

Experiència professional en la presa de decisió del tractament de pacients oncològics

­

Des del Hospital Universitari Miguel Servet i el Institut de Recerca Sanitària d'Aragó estan treballant en el projecte europeu 4D PICTURE, que té per objectiu millorar lexperiència del pacient oncològic i garantir que es respectin les seves preferències personals.

Juntament amb professionals de la salut, pacients i investigadors de 8 països europeus, treballen per millorar el procés de presa de decisions en el tractament del càncer. 

Conviden a participar tots els professionals de la salut involucrats en la presa de decisions sobre el tractament del càncer, entre ells dietistes-nutricionistes, contestant una breu enquesta.

­

­

EUFIC promou la incorporació de cereals integrals a la dieta

­

EUFIC ha llançat recentment el seu repte #SwitchToWholeGrain, l'objectiu del qual és animar els ciutadans europeus, especialment els adults joves (18-35 anys), a incorporar més cereals integrals a la seva dieta diària.

Aquesta iniciativa ofereix formes pràctiques i atractives, des de receptes amb cereals integrals creades per xefs fins a reptes setmanals, així com consells pràctics i informació per ajudar la gent a incorporar-los a la dieta.

Descobreix més sobre la campanya AQUÍ

­

OCUPACIÓ

Visita el nou portal d'ocupació del CGCODN

El Consell General n'ha posat en marxa una nova secció d'ocupació dins de la web, per tal d'informar, ajudar i donar eines a les i els dietistes-nutricionistes.

Aquesta secció neix del treball de la recentment renovada Comissió de Promoció i Estabilització d'Ocupació del CGCODN, amb el seu vocal Ana Cristina Pérez Urdaneta al capdavant.

En aquest apartat, que s'actualitza de manera constant, trobaràs una plataforma dedicada a informar sobre ocupació pública, facilitar recursos per al exercici per compte aliè i com autònom, requisits per al exercici professional al nostre país, convocatòries de beques i subvencions, legislació i altres eines i recursos dinterès per a locupabilitat. 

­

ACCEDEIX AQUÍ

RECURSOS PER A DN

Revista Kompass 

Octubre 2024

Nou número de la revisa sobre nutrició Kompass, centrat en aquesta edició en l'alimentació de nens i adolescents.

­

Cossos sense etiquetes: l'estigma del pes a la salut i els TCA

Full informatiu elaborat pel Grup d'Especialització en Nutrició en Trastorns de la Conducta Alimentària (GE–NuTCA) de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

­

FORMACIÓ

3a Edició 

Estandardització en el Procés de la Cura Nutricional

Certificació Internacional

Organitzat pel CGCODN

Data inici: 13 de gener de 2025

4 mòduls

400 hores

Modalitat online amb sessions en diferit i dues sessions setmanals en directe, per revisar temes i resoldre dubtes.

Cadascun dels quatre cursos ha estat acreditat, sumant 52,96 CFCPS el 2023-2024. Sol·licitada ja l'acreditació CFCPS per al 2025.

Inscripció AQUÍ

Pràctica basada en l'evidència per a professionals sanitaris en nutrició

Curs en línia amb classes en directe

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 20 de gener

Durada: 2,5 mesos (68 hores càtedra)
Objectiu: donar les eines oportunes perquè els professionals de la salut puguin desenvolupar la pràctica dietètica basada en l'evidència i l'ètica. Aquest curs contribuirà a fer que els professionals puguin fer una millor presa de decisions compartida i informada per l'evidència, cosa que sens dubte constitueix un pas més en la millora de l'eficiència del sistema sanitari.

Acreditat amb 8,28 CFCPS

Inscripció AQUÍ

Habilitats culinàries per a leducació alimentària

Curs en línia amb classes en directe

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 20 de gener

Durada: 6 mesos (130 hores càtedra)

Objectiu: aprendre tècniques culinàries que us ajudaran a millorar les habilitats culinàries en el disseny de dietes, planificació de menús i reformulació de receptes, per tal de millorar l'atenció nutricional dels vostres pacients o de la població.

Acreditat amb 11,25 CFCPS

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

24/11/24 Cuida't Plus SIBO i altres TDF: així ha de ser la dieta. 

22/11/24 Infosalus Dietista-nutricionista recomana gestionar l'estrès i tenir cura de la dieta per evitar TDF. Amb Alicia Salido, tresorera CGCODN

22/11/24 Diari Segle XXI Dietista-nutricionista recomana gestionar l'estrès i tenir cura de la dieta per evitar TDF. Amb Alicia Salido, tresorera CGCODN

21/11/24 Cuida't Plus Aigua ionitzada: això és el que adverteix un nutricionista esportiu sobre els seus efectes. Amb Luis Frechoso, vicesecretari CGCODN i president CODINUPA

19/11/24 L'Espanyol Ni cafè ni te: la beguda oblidada a Espanya que recomanen per protegir el teu cor. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA

17/11/24 Cuida't Plus Les raons per les quals hauries de menjar sopa cada dia, segons dues expertes. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

15/11/24 Amb Mucha Gula “Todo Me Sienta Mal”: comprende los TDF

14/11/24 Infobae  Dietistes-nutricionistes llancen una campanya per conscienciar sobre els TDF

14/11/24 Infosalus  Dietistes-nutricionistes llancen una campanya per conscienciar sobre els TDF

14/11/24 Diari Segle XXI Dietistes-nutricionistes llancen una campanya per conscienciar sobre els TDF

08/11/24 La Raó La beguda que estem deixant de prendre i té propietats massa bones per deixar-la anar. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA

08/11/24 EFE Salut Saps quina és la dieta més sana? L'OMS marca el camí. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

08/11/24 XL Setmanal Usos i abusos dels suplements alimentaris. De veritat serveixen per a alguna cosa? 

05/11/24 Balanç Sociosanitari Una nutrició adequada, clau per a la salut de la gent gran. Amb Alma Palau, gerent CGCODN

02/11/24 20 minuts Una nutricionista es mulla sobre si els batuts per aprimar-se són recomanables. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

30/10/24 El Periódico d'Espanya Alimentos inservibles a precio de oro por la etiqueta ‘healthy’: la ciencia desmonta la moda de tomar colágeno. Con Alma Palau, gerente CGCODN

27/10/2024 RNE Inseguretat alimentària. Amb Alma Palau, gerent CGCODN

27/10/24 20 minuts “Ni tenemos que hacer cinco comidas al día ni comer cada dos horas”. Con Mónica Pérez, presidenta AEXDN

26/10/24 La Raó. Com es pot millorar l'apatia tardorenca amb la dieta? Aquests són els consells dels experts. Amb Alma Palau, gerent CGCODN

25/10/24 Cuida't Plus. Mel per a la tos i el refredat: què fa i quanta quantitat es pot prendre al dia sense risc. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA

23/10/24 OKDiari “Obligar a los niños a terminarse el plato es una práctica contraproducente”. Con Alba Santaliestra, vicepresidenta 1ª CGCODN y presidenta CPDNA

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

­

­

­

­

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post