Saltar al contingut Saltar al peu de pàgina

Nou conveni amb AECOSAR

 
 

Estimades col·legiades i col·legiats,

Com a dietistes-nutricionistes, la nostra prioritat són les persones, els pacients. És per això que són especialment importants convenis com el que acabem d'establir des del Consell General amb l'Associació Espanyola amb l'Osteoporosi i l'Artrosi, per ajudar a promoure entre els afectats per aquestes malalties una alimentació saludable per contribuir a millorar la qualitat de vida. 

Us recomano fer una ullada al Manifest a favor de la Salut Osteoarticular i de prevenir l'Obesitat a què ens hem adherit, molt necessari!

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

­

­

­

Nou conveni de col·laboració amb AECOSAR i OAFI

El Consell General ha signat un Acord Marc de Col·laboració amb la Associació Espanyola amb l'Osteoporosi i l'Artrosi (AECOSAR) i la Osteoarthritis Foundation International (OAFI), amb l'objectiu de promoure i ajudar a la difusió de patrons d'alimentació saludables entre la població amb aquest tipus de patologies.

A més, el CGCODN s'ha adherit al Manifest a favor de la Salut Osteoarticular i de combatre l'Obesitat, publicat per l'OAFI i signat per 33 organitzacions científiques, mèdiques i de pacients, el qual reivindica les autoritats sanitàries incloure com a prioritat en els plans de salut la prevenció, el diagnòstic i l'abordatge de l'obesitat.

­

Reunió de presidents d'EFAD

Dilluns 3 de juliol es va celebrar la reunió de presidents de l'EFAD, prèvia a la celebració del 14è Congrés i l'Assemblea d'octubre. 

Per part d'Espanya, hi va ser present Alma Palau, presidenta del CGCODN, institució que representa les i els dieetistes-nutricionistes del nostre país en aquest organisme europeu. 

A la reunió, es va parlar de l'impacte que la Declaració de Budapest ha tingut als països membre, i de com s'està abordant la sostenibilitat alimentària a cadascun.

­

RECURSOS PER A DN

­

Nou número de la Revista Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica

Volum 27 nº2

Inclou, entre d'altres, els articles següents:

  • Alimentació i símptomes depressius en adults grans
  • Adherència a dieta mediterrània i Comportament Alimentari i Família Emocional en dones joves
  • Prevalença de factors de risc cardiovascular en població universitària
  • Perfil d'egrés del Nutricionista a Xile

Avaluació Final 2020 dels acords de reducció del contingut en nutrients seleccionats (sucres, sal i greixos) del Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes i altres mesures

Resultats de l'avaluació final del compliment dels acords del Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes i altres mesures 2020. Estudi de composició dels aliments
i begudes dels sectors de fabricació i distribució i anàlisi de les ofertes de menús i productes alimentaris en centres
i establiments de restauració i distribució automàtica el 2021. Publicat per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN).

FORMACIÓ

Avaluació i tractament nutricional en desordres de tracte gastrointestinal i desordres metabòlics

Tercer curs de la certificació internacional en Estandardització en el procés de cura nutricional
Del 10 de juliol al 18 de setembre
Sol·licitada acreditació per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Inscripció AQUÍ

Entrevista motivacional a la pràctica clínico-nutricional

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 29 d'agost
Durada: 4 mesos (126 hores càtedra)
Objectiu: proporcionar les eines necessàries de comunicació amb els teus pacients, perquè en acabar-ho aprenguis a promoure'n l'adherència assegurada al tractament dietètic. 
Acreditat amb 9 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Inscripció AQUÍ

Estratègies de coaching per a nutricionistes

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 12 de setembre
Durada: 3 mesos (90 hores càtedra)
Objectiu: aconseguir que els pacients es comprometin amb un canvi en el seu estil de vida, abandonar el rol d'expert i incorporar-hi un enfocament més col·laboratiu i d'acompanyament del pacient.
Sol·licita una beca de 100€ per fer aquest curs.

Inscripció AQUÍ

Cuina vegetariana (plant based) per a la consulta dietètica

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 13 de setembre
Durada: 3 mesos (72hores càtedra)
Objectiu: aprendre a cuinar receptes i plats que podràs planificar de forma posterior als menús de dietes vegetarianes i podràs acompanyar i educar els teus pacients i clients vegetarians, vegans o flexitarians.
Acreditat amb 10,83 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Inscripció AQUÍ

Nutrició i planificació dietètica per a futbolistes

Trobada amb l'expert organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 15 de setembre de 16 a 18.30h
Objectiu: aprofundir en la nutrició i dietètica del futbol professional per poder desenvolupar la feina amb la major excel·lència i atenció sanitària a la població esportista
Acreditat amb 0,30 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Inscripció AQUÍ

I Workshop de 

alimentació en persones grans

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 15 a 17.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

IV Workshop de 

alimentació infantil

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 15 a 17.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

II Workshop TCA: Trastorn per atraca

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 18 a 20.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

VI Workshop informació al consumidor en productes alimentaris

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 23 de novembre, de 18 a 20.30h

Lloc: Barcelona

*Acreditat amb 0,40 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

*Preu reduït per als inscrits al Congrés AND
 

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

Juliol 23 Revista Consumer Un estiu de llegums. Amb Alba Santaliestra, secretària del CGCODN i presidenta de CPDNA

05/07/23 La Raó El gaspatxo és un bon aliat per no engreixar-se a l'estiu? Amb María González, presidenta i vocal de Codinugal

04/07/23 Revista Mia L'OMS estudia com a potencial cancerigen l'aspartam, un edulcorant present a múltiples productes del mercat. Referència a l'anàlisi del CGCODN i l'Acadèmia sobre l'informe de l'ús d'edulcorants de l'OMS.

04/07/23 Públic Quina és la millor fruita per menjar a l'estiu? Amb Luis Frechoso, president de CODINUPA

03/07/23 La Tercera Polèmica després d'informe de l'OMS per aspartam: això diuen els nutricionistes de l'endolcidor. Referència a l'anàlisi del CGCODN i l'Acadèmia sobre l'informe de l'ús d'edulcorants de l'OMS.

01/07/23 El Debat La llista d'aliments que contenen aspartam, que pot ser declarat potencialment cancerigen per l'OMS

01/07/23 ELLE Sandía: més que fresca, fresquíssima. Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n del CGCODN i president de CODNIB

30/06/23 Cadena SER Quins productes porten aspartam, l'edulcorant que l'OMS estudia com a potencial cancerigen. Referència a l'anàlisi del CGCODN i l'Acadèmia sobre l'informe de l'ús d'edulcorants de l'OMS.

28/06/23 Qcom Triptòfan, mossegades de felicitat. Amb Luis Frechoso, president de CODINUPA

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

Congressos o jornades que el CGCODN recolza:

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

This email was sent to mmonyino@gmail.com

You've received this email because you've subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Newsletter

Copyright © 2025. CODNIB. Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears

 
 

Estimades col·legiades i col·legiats,

Em plau anunciar-vos la signatura d'un conveni de col·laboració entre el Consell General i la Plataforma d'Organitzacions de Pacients a Espanya, per tal de promoure hàbits saludables, prevenir malalties i millorar la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies. 

A més, des del Consell seguim endavant amb la nostra campanya “Diet-Ètica. Per una comunicació fiable”. En aquest butlletí, trobareu recursos molt interessants de l'OMS i de l'EFAD, que podeu utilitzar per lluitar contra la desinformació i els bulls en salut.

Gener és el mes dels començaments, d'atrevir-se amb propòsits i reptes. Si voleu continuar creixent i descobrint nous enfocaments de la nostra professió, us animo a presentar la vostra candidatura per entrar a formar part dels grups d'especialització de l'Acadèmia, cosa que us aportarà una experiència única com a dietista-nutricionista. 

A més, en aquest i els propers butlletins us recordem algunes eines que ens ajuden a acreditar la nostra professió ia lluitar contra l'intrusisme. Us animo a consultar-les i fer-ne ús!

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

 

Conveni de col·laboració amb la Plataforma d'Organitzacions de Pacients

La presidenta del Consell General, Ànima Palau, i la presidenta de la Plataforma d'Organitzacions de Pacients (POP), Carina Escobar, han signat un conveni entre ambdues entitats amb l'objectiu de col·laborar a la promoció i difusió dhàbits de vida saludables, especialment en l'àmbit de la nutrició, la dietètica i l'alimentació, per a la prevenció de malalties no transmissibles, la defensa davant de les malalties transmissibles i la millora de la qualitat de vida i l'autonomia tant dels pacients crònics com dels seus familiars. 


El conveni, que es pot consultar a la nostra pàgina web, recull la col·laboració entre ambdues entitats a:
- Assessorament mutu.
- Organització dactivitats comunes.
- Execució de projectes de recerca relacionats amb la nutrició.
– Cooperació en programes de formació i reciclatge professional.
- Col·laboració del CGCODN per atendre consultes. relacionades amb les patologies o situacions de pacients, dins del camp de coneixements del dn, per als diferents canals de comunicació.
- Redacció de posicionaments dinterès compartit.
- Presentació d'al·legacions a projectes normatius del govern en materials compartits d'interès.

La POP agrupa 1540 associacions i compta amb més de 900.000 associats. És la veu dels pacients i les famílies, de persones amb malalties cròniques o símptomes cronificats a Espanya, que en promou la participació i en defensa els drets. 

 

Obert el termini per optar a formar part dels grups d´especialització de l´Acadèmia

Ja podeu presentar la vostra candidatura per formar part d'algun dels grups d'especialització de l'Acadèmia que busquen nous membres:

  • Seguretat Alimentària, Nutrició i R+D+i
  • Nutrició a Pediatria
  • Nutrició Clínica i Dietètica
  • Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i Esportiva
  • Restauració Col·lectiva

Les persones triades contribuiran al pla de treball del grup durant els 4 anys que dura el període. A més, hauran d'assistir a les reunions del grup (bimensuals) i respondre a les peticions que es facin des de la seva coordinació. 

A més, també està oberta la convocatòria per coordinador/a dels següents grups:

  • Restauració Col·lectiva
  • Nutrició a Pediatria

Si estàs interessat/da, consulta AQUÍ els requisits, així com els documents que heu de presentar. El termini finalitza el 31 de gener.

 
 

Per la qualitat de la nostra professió...

Informa't sobre l'acreditació

 
 

Recursos per a dn

"No, gràcies"- Campanya informativa a la població contra les dietes miracle

EFAD posa a disposició de les i els dn recursos per utilitzar en xarxes socials, destinats a llançar missatges positius al voltant del menjar i l'estil de vida, conscienciar la població sobre els riscos de les dietes de moda i crear un esperit crític respecte als consells que es poden llegir o veure.

Eines de l'OMS per lluitar contra la desinformació en salut 

L'OMS també s'uneix a la lluita contra la desinformació sobre temes de salut, una preocupació creixent perquè la població cada cop s'informa més d'aquests temes a través de mitjans digitals i xarxes socials.

 

Formació

Curs de Nutrició en situacions d'emergències humanitàries
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Data d'inici: 14 de febrer
  • Durada: 13 setmanes (80 hores docència)
  • Objectius: comprendre la realitat complexa que engloba el problema de la desnutrició en una situació d'emergència humanitària des de l'estudi de les causes fins a les possibles solucions i estratègies.
  • Acreditat amb 9 crèdits per la Comissió de Formació Continuada de Navarra de les professions sanitàries al Sistema Nacional de Salut.
  • Places limitades. Inscripcions AQUÍ
 

Curs avançat en nutrició pediàtrica i tractament dietètic infanto-juvenil
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Data d'inici: 21 de febrer
  • Durada: 8 mesos (290 hores càtedra)
  • Objectiu: si esteu pensant en especialitzar-vos per poder treballar amb població infantil, aquest curs us ofereix les eines necessàries que la càrrega docent establerta en la titulació universitària no assoleix per satisfer les necessitats d'especialització en nutrició del nen sa i les patologies més freqüents en la seva àmplia varietat. Permetran al professional de la nutrició treballar adequadament davant d'una dona lactant o un nen petit. 
  • Places limitades. Inscripcions AQUÍ
 

II Workshop sobre obesitat i nutrició: un abordatge integral més enllà de la bàscula
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Data: 3 de març
  • Objectiu: donar a conèixer com cadascuna de les principals ciències de la salut que afecten l'estil de vida (la medicina, la psicologia, la nutrició i l'exercici físic) juguen un rol fonamental en l'abordatge clínic dels pacients amb obesitat, i oferir recursos i eines pràctiques per als professionals de la nutrició i la dietètica a l'atenció a aquests pacients dins de la seva realitat clínica.
  • Acreditat amb 0,46 Crèdits de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CFCPS) per a dietistes-nutricionistes a la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries al Sistema Nacional de Salut.
  • Places limitades. Inscripcions fins a l'1 de març AQUÍ
 

El CGCODN als Mitjans

El CGCODN als mitjans 

17/01/23 La Veu de Galícia Onze consells perquè la teva dieta sigui més saludable. Amb María González i Marta Otero, presidenta i vocal de CODINUGAL

13/01/23 Hule&Mantel Mentides i mites de les dietes detox confirmades per experts. Amb Luis Frechoso, president CODINUPA

09/01/23 La Raó Com perdre els quilos del Nadal? Els experts alerten del perill de les dietes "detox". Amb Alba Santaliestra, secretària del CGCODN i presidenta del CPDNA.

Segueix-nos!

Twitter
@CGCODN_Oficial
@aedinforma
Facebook
@CGCODNoficial@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion
Linkedin
@OficialCGCODN
@AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica
Telegram
Consell General de Col·legis Oficials de DN

 

Segueix atentament les novetats sobre els propers congressos

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

Congressos o jornades que el CGCODN recolza:

 

 

caCA