| | | Estimades col·legiades i col·legiats, Espero que hagueu gaudit d'un estiu profitós. Des del Consell General, tornem amb entusiasme renovat i amb moltes iniciatives per millorar la qualitat de la nostra professió i les competències de les i els professionals. Arranquem curs obrint inscripcions per a l'edició 2025 de la Certificació Internacional per a l'Estandardització del Procés de la Cura Nutricional. Un protocol que està agafant cada cop més força i en què les i els dietistes-nutricionistes que ja s'estan formant gaudeixen d'un important avantatge quant a actualització i eficàcia en el desenvolupament de la seva pràctica clínica. També sobre Estandardització del PCN parlarem el proper 14 de setembre a Bilbao amb el Nut. Robinson Cruz, promotor i docent en aquesta formació, en una jornada per a la qual queden pocs dies per inscriure's ia la qual us animo a assistir-hi. A més de la formació, l'ocupació és un altre dels punts forts en què treballarem en aquest nou curs. Tenim nova vocal d'Ocupació, que us presentem en aquest butlletí, i en els propers mesos implantarem moltes novetats orientades a millorar l'ocupabilitat de les i els dietistes-nutricionistes. Abans d'acomiadar-me, no vull deixar de felicitar el company José Miguel Martínez pel seu recent Reconeixement a l'Acompliment Professional a l'Eix de la Nutrició Esportiva, atorgat pel CIENUT. Enhorabona! #LaProfessióLaFemTots #DietÈtica Manuel Moñino Gómez Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas | | | | | | Últimes places per al III Seminari del Procés de la Cura Nutricional! | | | | | 14 de setembre Bilbao Modalitat presencial Amb la presència del Nut. Robinson Cruz, director general de l'Institut IIDENUT i president del Comitè Internacional per a l'estandardització en Nutriologia (CIENUT). Dirigit a dietistes-nutricionistes i estudiants de Nutrició Humana i Dietètica. Places limitades, assignada per rigorós ordre dinscripció. Més informació | | | | | | | | Nova vocal d'ocupació del CGCODN | | | | | Ana Cristina Pérez Urdaneta és dietista-nutricionista, homologada a Espanya el 2021, amb 35 anys d'experiència. Actualment exerceix la seva professió com a d'atenció nutricional i com a docent de formació per a l'ocupació a l'Escola d'Hostaleria i Turisme a Astúries. És tresorera de CODINUPA i professora Emeritus de la Universitat del Zulia de Veneçuela. Els seus objectius principals al capdavant de la Vocalia són facilitar als col·legiats la recerca de feina (tant en oferta pública com privades); promoure l'ocupabilitat del dn; i afavorir la informació, de manera actualitzada i sistemàtica, sobre els programes de suport a l'emprenedoria, els projectes, els convenis i altres aspectes d'interès sobre el mercat laboral del col·lectiu. En les properes setmanes s'habilitarà a la web del Consell General un nuevo apartado de “Empleo”, amb la finalitat de facilitar la cerca d'ofertes, informació, actualitat i recursos a les i els dietistes-nutricionistes. | | | | | | | | | | Obert el termini d'inscripció per a l'edició 2025 de la Certificació Internacional a PCN | | | | | Des del Consell General, hem obert places d'inscripció per obtenir el 2025 la Certificación Internacional en “Estandarización en el Proceso del Cudiado Nutricional”. Aquesta certificació és una oportunitat única a Espanya per marcar diferència com a professional en el diagnòstic i el tractament aplicat a pacients, seguint un protocol d'estandardització que aporta seguretat i discerniment per garantir l'efectivitat en consulta aplicant aquests principis bioquímics. Al llarg de la certificació, s'ensenyarà la bioquímica que hi ha darrere de cada problema d'un pacient, com identificar la manera com es manifesta aquest problema i, amb aquesta informació, triar la millor manera de tractar-lo. El primer dels quatre cursos necessaris per a la certificació començarà el 13 de gener de 2025. El termini romandrà obert fins al 5 de gener o fins que es completi la quota d'admesos. | | | | | | | | Reconeixement CIENUT a l'Acompliment Professional a l'eix esportiu al dn espanyol José Miguel Martínez | | | | | Tras el periodo de votación correspondiente a la consulta iberoamericana para otorgar los Reconocimientos CIENUT 2024 al Desempeño Profesional, el nutricionista propuesto por el CGCODN como candidato por España José Miguel Martínez logró la primera posición en el eje de Nutrición Deportiva. Este reconocimiento le fue otorgado de manera virtual durante la ceremonia de clausura del V Encuentro Iberoamericano del CIENUT, celebrada el pasado 24 de agosto. Els Reconeixements CIENUT a l'Acompliment Professional busquen ressaltar la contribució de col·legues que, amb la seva feina, enforteixen la nostra professió. També tenen com a objectiu que els dietistes-nutricionistes mateixos puguin valorar amb fets concrets les possibilitats de desenvolupament de l'àmbit de la nutrició. | | | | | | | | | | Ponències del CGCODN a la V Trobada Iberoamericana CIENUT | | | | | Ja es poden veure en obert a el nostre canal de YouTube les ponències que van impartir les companyes de la Comissió Executiva del CGCODN a la V Trobada Iberoamericana del CIENUT celebrada el mes d'agost passat. La vicepresidenta 1a del Consell General i presidenta del CPDNA, Alba Santaliestra, va parlar sobre “Alimentación vegana y vegetariana en niños y adolescentes: pros y contras“. Per la seva banda Uxía Rodríguez, vicepresidenta 2a del CGCODN, va presentar “Estrategias para mejorar los entornos alimentarios. El caso de España”. | | | | | | | | Nutrició amb emoció: nous paradigmes en la relació psicologia-nutrició | | | | | L'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, amb la col·laboració del CGCODN, es complau a anunciar la celebració del VII Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica, que es durà a terme els dies 23 i 24 d'octubre del 2025 a Madrid. Bajo el lema “Nutrición con Emoción: nuevos paradigmas en la relación psicología y nutrición”, ens convida a reflexionar sobre com les emocions influeixen en les nostres decisions alimentàries, en les nostres malalties i, alhora, com la nutrició impacta en el nostre benestar psicològic. - Participa com a ponent al VII Congrés AND. Presenta la teva comunicació fins el 14 d'octubre del 2024. Més informació
- Presenta el teu Abstract pel VII Congrés AND. Termini obert fins el 25 de novembre. Més informació
| | | | | | | | | | | Elaborada pel Grup d'Especialització de Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i Esport (NuDAFD) de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica. Dirigida als professionals de la salut, com a eina per a la pràctica diària (especial -però no exclusivament- per al col·lectiu de dietistes-nutricionistes). | | | | | | | | Guia per a la valoració del criteri fenotípic de massa muscular al diagnòstic GLIM de desnutrició. Elaborada per ESPEN. | | | | | | | | Accés a la galeria de fotos, vídeos, ponències i entrevistes, entre d'altres. | | | | | | | | III Seminari Procés de la Cura Nutricional | | Organitzat pel CGCODN Data: 14 de setembre, de 10 a 19h Objectiu: mostrar totes les novetats sobre el procés de la Cura Nutricional i les darreres evidències al respecte. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | Edició 2025 Certificació Internacional Estandardització en el Procés de la Cura Nutricional | | Organitzat pel CGCODN Dates: Del 13 de gener al 24 de març de 2025 Curs en línia amb sessions en diferit i dues sessions setmanals en directe, per revisar els temes i resoldre dubtes. Curs acreditat en edicions 2023 i 2024 amb 11,90 CFCPS Sol·licitada acreditació CFCPS per al 2025 Inscripció AQUÍ | | | | | | | | Bases del tractament nutricional en el pacient oncològic | | | Curs en línia amb classes en directe Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 9 de setembre Durada: 4 mesos (96 hores càtedra) Objectiu: rebre informació actualitzada sota l'evidència científica relacionada amb la malaltia oncològica, de manera que puguis donar als teus pacients les pautes nutricionals i dietètiques necessàries per afrontar el càncer. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | Nutrició i planificació dietètica per a futbolistes | | | Trobada amb l'expert Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 13 de setembre, de 16 a 18h Objectiu: facilitar eines teòriques i pràctiques per gestionar des de la nutrició un vestuari d‟un equip de futbol professional, en funció de la planificació d‟entrenament i dels partits. Acreditat amb 0,30 CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | | Educació alimentària, social i emocional per a l'atenció en salut | | Curs en línia amb classes en directe Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 17 de setembre Durada: 4 mesos (96 hores càtedra) Objectiu: adquirir estratègies enfocades al desenvolupament d'habilitats dels subjectes per prendre decisions adequades quant a la seva alimentació i en la promoció d'un ambient alimentari adequat. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | | Nutrició i pell | | Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 1 d'octubre Durada: 3 mesos (64 hores càtedra) Objectiu: ajudar els teus pacients a aconseguir una pell sana mitjançant un estat i qualitat òptims amb l'ajuda de la nutrició i una alimentació adequada. Inscripció AQUÍ | | | | | | Maneig nutricional en el dejuni perllongat i dejuni intermitent | | | Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 1 d'octubre Durada: 1,5 mesos (38 hores càtedra) Objectiu: aprofundir en què és el dejuni i l'evidència sobre els possibles beneficis sobre la salut. Inscripció AQUÍ | | | | | | | VI Workshop esport: avenços en la composició corporal, alimentació ehidratació | | | Workshop presencial Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 4 doctubre, de 9 a 10.30h Lloc: NutriEXPO, Barcelona Objectiu: conèixer l'ús de tècniques de la composició corporal i respondre a les demandes de la població que cada cop més sol·liciten l'ús de nous dispositius objectius per a la pràctica esportiva. Lliurament de crèdits CFCPS amb control d'assistència a la sessió. Inscripció AQUÍ | | | | | | II Workshop prevenció TCA | | | Workshop presencial Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 4 doctubre, de 11 a 12.30h Lloc: NutriEXPO, Barcelona Objectiu: avançar en estratègies més adequades de prevenció i intervenció, allunyades de lenfocament en el pes corporal. Inscripció AQUÍ | | | | | | | IV Workshop infantil: selectivitat alimentària i selecció d'aliments a la infància | | Workshop presencial Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 4 doctubre, de 13 a 14.30h Lloc: NutriEXPO, Barcelona Objectiu: conèixer els criteris que han de guiar la selecció d'aliments per als pacients pediàtrics més enllà de la seva densitat energètica i també el seu índex de sacietat, perfil inflamatori i oxidatiu, o la seva toxicitat potencial per bioacumulació de metalls pesants, entre d'altres. Lliurament de crèdits CFCPS amb control d'assistència a la sessió. Inscripció AQUÍ | | | | | | | Obesitat avui: desmuntant el mite i ampliant el focus | | | Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 7 d'octubre Durada: 3,5 mesos (99 hores càtedra) Objectiu: oferir recursos i eines pràctiques a l'atenció d'aquests pacients dins de la seva realitat clínica, millorant el grau d'adherència i efectivitat del tractament dietètic. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | Pràctica basada en l'evidència en nutrició | | | Curs en línia amb classes en directe Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 14 d'octubre Durada: 2,5 mesos (72 hores càtedra) Objectiu: traslladar els resultats de les investigacions que cada dia es publiquen a tot el món a la pràctica diària i saber buscar i gestionar tota la informació disponible per utilitzar-la a la teva pràctica diària. Acreditat amb 8,28 CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | | Alimentació i menopausa: com ajudar els teus pacients a tenir una transició saludable | | Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 22 d'octubre Durada: 1,5 mesos (32 hores càtedra) Objectiu: oferir una atenció especialitzada, personalitzada i efectiva a les dones que es troben en aquesta etapa vital. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | 02/09/24 El País Més d'un 15% de col·legis de Primària sense menjador, xifra que puja al 83% a Secundària. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a CGCODN i presidenta CPDNA 01/09/24 Consumer Quan els metalls pesants arriben a lorganisme. Amb Manuel Moñino, president CGCODN i CODNIB, i Miriam Latorre, membre de l'Acadèmia 20/08/24 Esquire Això és el que li passa al cos segons la ciència si es prenen suplements nutricionals cada dia. Amb Manuel Moñino, president CGCODN i CODNIB, i Alma Palau, gerent CGCODN 18/08/24 Cuida't Plus Menjar a la platja: aliments prohibits i receptes riques i fàcils per emportar. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 15/08/24 Business Insider Espanya És bo menjar pernil salat? Hauria d'evitar el greix blanc que l'envolta? Això opina un nutricionista sobre això. Amb Aitor Trabanco, CODINUPA 04/08/24 Cuida't Plus És així el sopar perfecte d'estiu. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 02/08/24 Sport Així reacciona el teu cos si només sopes fruita o iogurt cada dia. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a CGCODN i presidenta CPDNA 01/08/24 OKDiari Manuel Moñino, presidente del CGCODN: “La población tiene una percepción baja del riesgo de tomar suplementos nutricionales” 31/07/24 Món Esportiu Tres infusions que has d'incorporar a la dieta si el teu objectiu és perdre pes. Amb Alma Palau, gerent CGCODN 29/07/24 Diari Sanitari Demanen no abaixar la guàrdia amb l'alimentació saludable 27/07/24 20 minuts Això és el que li passa al teu cos si només sopes fruita o iogurt cada dia. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a CGCODN i presidenta CPDNA 26/07/24 Cuida't Plus Això li passa al teu cos si només sopes fruita o iogurt cada dia. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a CGCODN i presidenta CPDNA 26/07/24 Diari de Gastronomia Com gaudir de l'estiu sense deixar l'alimentació saludable, segons els dietistes-nutricionistes 25/07/24 Agronews Els dietistes-nutricionistes diuen que és possible gaudir de l´estiu sense abandonar l´alimentació saludable 25/07/24 La Raó Què cal menjar per gaudir de l'estiu i no engreixar-se? 25/07/24 Infosalus Com descongelar els aliments a l'estiu? Compte amb fer-ho a temperatura ambient. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 22/07/24 Cuida't Plus Los mejores alimentos ricos en proteínas para consumir como ‘snacks’, según Harvard. Con Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 21/07/24 RNE Aliment i Salut Complements alimentaris. Amb Manuel Moñino, president CGCODN i president CODNIB 21/07/24 La Raó Així es poden prevenir les malalties neurològiques. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta de CPDNA 21/07/24 La Raó La revolució del gaspatxo de sabors, quin és el més recomanable? Amb Marta Otero, vocal de Codinugal 19/07/24 La Raó Troben un nou benefici saludable de la kombutxa. Amb Uxía Rodríguez, vicepresidenta 2a CGCODN i presidenta Codinugal | | | | Segueix-nos a les xarxes! | | | | | PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS | | | | | | Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre: | | | | | | | Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes C/Colón, 10-13, 46004, València | | | | | You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter. | | | | | | | | | |