La Regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma amb la col·laboració del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears, editen una guia de menús saludables amb el lema “Cuida la teva Alimentació i la dels teus Fills” per facilitar la confecció de menjars per portar al col·legi en carmanyoles.
La guia està adreçada a les famílies que utilitzen les carmanyoles perquè els seus fills mengin a l'escola, i pretén ser d'ajuda per confeccionar els menús amb seguretat i cobrir les necessitats nutricionals dels nens. El fulletó anomenat Carmanyola i alimentació saludable a l'escola, presenta un conjunt de recomanacions bàsiques per preparar el menjar a casa, aliments recomanables per incloure a la carmanyola i freqüència setmanal per als àpats del migdia.
Entre les recomanacions destaquen el suggeriment de seguir les pautes que disposen els col·legis als seus menús diaris per mantenir el paper educatiu del menjador escolar, evitar la improvisació als menús, cuinar i congelar alguns plats, esforçar-se en la neteja de plats i utensilis i que les carmanyoles disposin de tancaments hermètics i estar identificades.
La guia també orienta sobre els aliments diaris més recomanables que cal incloure en una carmanyola així com la freqüència recomanada setmanalment per al dinar del migdia, posant a disposició dels pares exemples de menús per a cada dia de la setmana.
Finalment, la guia d'alimentació saludable a l'escola inclou alguns consells d'interès sobre els aliments que cal donar als escolars als sopars, esmorzars i berenars.
El fullet editat per la regidoria de Sanitat i Consum es troba al web de l'Ajuntament de Palma i al CODNIB, i aquesta setmanal es donarà a conèixer a la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears, col·legis i escoletes de Palma perquè el que pengin a les seves pàgines web respectives i en altres punts que puguin ser d'interès informatiu per a pares i alumnes.

