En aquesta secció trobareu documents i informació d'interès si voleu completar el vostre exercici professional amb la formació en manipulació d'aliments.
La formació és un instrument important per garantir una aplicació efectiva de les pràctiques correctes d'higiene i ha de respondre necessitats concretes de cada empresa alimentària. Els seus objectius són:
• Complir la legislació vigent en matèria de formació als treballadors,
• Millorar els hàbits dels manipuladors, mitjançant Pràctiques correctes d'higiene,
• I mantenir els treballadors, actualitzats en els continguts dels darrers canvis normatius i/o tecnològics.
Actualment, el marc legal d'aplicació en relació amb els manipuladors d'aliments és:
• El Reglament (CE) 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell, del 29 d'abril del 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris. Concretament, al Capítol VIII de l'Annex II estableix les condicions d'higiene personal dels treballadors, i al Capítol XII del mateix Annex II fa referència a la formació que han de rebre els manipuladors de productes alimentaris.
• El Reglament (CE) 882/2004 del Parlament Europeu i del Consell, del 29 d'abril del 2004, sobre els controls oficials efectuats per garantir la verificació del compliment de la legislació en matèria de pinsos i aliments i la normativa sobre salut animal i benestar animal. Entre altres controls oficials, s'inclouen: la inspecció d'empreses alimentàries i de productes alimentaris; cal comprovar les condicions d'higiene i avaluar els procediments de bones pràctiques de fabricació i manipulació, a fi de garantir l'objectiu d'aquest reglament (“prevenir, eliminar o reduir a nivells acceptables qualsevol risc en la seguretat alimentària”).
http://www.caib.es/sites/seguretatalimentaria/ca/manipulador_daliments_-43796/