X

II Jornada Menjadors Escolars Ecosaludables

El CODNIB va assistir a les II Jornada Menjadors Escolars 2020 celebrades a l'IES Binissalem el passat dissabte 21 de febrer i organitzades per FAPA Mallorca amb el suport de Justícia Alimentària. La jornada ha servit per presentar les iniciatives que s'estan desenvolupant a les Balears per crear entorns alimentaris saludables i més sostenibles. Noemí García, dietista-nutricionista col·legiada, va presentar el projecte “Menorca al plat de l'escola” liderat Leader Menorca (Accio local de la Xarxa Rural NAcional )ue ha impulsat l'economia circular a través de la incorporació de productes de proximitat i ecològics als menús escolars, així com amb la conscienciació dels centres, les famílies, escolars i les empreses de restauració col·lectives en la necessitat de prendre partit en la millora dels sistemes alimentaris. Aquesta iniciativa és un exemple de com el paper del dietista-nutricionista és clau per impulsar aquest tipus de projectes, que, amb el suport de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, també posarà en marxa properament a Eivissa i que arribarà a 2500 alumnes.

Des del CODNIB agraïm a FAPA Mallorca la continuïtat d‟aquestes jornades que són una pilota d‟oxigen per sensibilitzar tots els agents implicats, de la necessitat d‟invertir i impulsar menjadors escolars ecosaludables. Així mateix, animem els dietistes-nutricionistes, centres educatius i associacions de pares i mares d'alumnes, a impulsar aquest tipus de projectes als centres, com a mesura per millorar la salut i fer passos en la protecció del medi ambient i l'impuls de les economies locals mitjançant models alimentaris més justos, saludables i sostenibles.

 

Categories: Activitats_
Administrator: