
La Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb la Fundació ALÍCIA han publicat una guia (cat) per disminuir el malbaratament d'aliments a la restauració col·lectiva, però que també es pot aplicar a la llar. Aquesta guia pot ser una eina molt útil per als dietistes-nutricionistes que treballen en restauració col·lectiva i per als consumidors que volen contribuir a millorar la sostenibilitat de la seguretat alimentària.
Al seu pròleg ja ens indiquen que “No aprofitar el menjar és llençar diners a les escombraries”. S'estima que cada any es llencen als contenidors 1.300 milions de tones de menjar en el camí del camp als nostres plats.
Aquest problema és especialment greu en els serveis de restauració, ja que “entre un 4 i un 10% de les compres de menjar de restaurants, càterings o menjadors de col·lectivitats acaben a les escombraries” segons aquesta guia, on també adverteixen que “assumir les pèrdues alimentàries a les empreses de restauració com una fatalitat intrínseca més sostenible”.
Pots accedir en línia a la guia (cat) o descarregar-la
No et perdis aquest vídeo eloqüent sobre el cost del malbaratament d'aliments en restauració…
