X

Prevenir i reduir el malbaratament alimentari

 

El Consell Insular de Menorca ha editat la “Guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari”, un document que recull informació i propostes per a la seva reducció posant èmfasi en la prevenció d'aquesta problemàtica i que té com a objectiu contribuir a configurar un sistema alimentari més sostenible i responsable, basat en el reconeixement del valor dels aliments i l'impacte mediambiental del seu consum.

Noemí García, dietista-nutricionista, és l'autora del document, a qui felicitem des del CODNIB, així com totes les entitats que han participat en el desenvolupament de la guia i de les iniciatives que, en sistemes alimentaris sostenibles, s'estan implementant a l'illa de Menorca.

Un decàleg per a cada sector dactuació

La guia, editada en castellà i català, aborda de manera sintètica i senzilla les actuacions que podem dur a terme en els diferents sectors que intervenen al circuit alimentari per incorporar la cultura de la prevenció del malbaratament. Per fer-ho, realitza un decàleg per a cada sector d'actuació: el sector primari, la comercialització, l'hostaleria, la restauració col·lectiva i les llars.

Per a cada àmbit, es proporciona informació sobre com i per què es produeix el malbaratament alimentari en aquest punt, i quines poden ser les diferents actuacions a nivell individual i col·lectiu per prevenir-lo. A més, la guia recull a cada apartat un llistat d'iniciatives tant a nivell insular, nacional i internacional, i que treballen duent a terme bones pràctiques per a la prevenció del malbaratament alimentari.

A més, la guia aborda també temes d'interès transversal que condicionen la generació de malbaratament i la contaminació. Es tracta d'idees preconcebudes o pràctiques socials sobre les quals cal incidir per evitar el malbaratament alimentari i la sostenibilitat ambiental. Entre aquests temes hi ha la data de caducitat dels aliments, la compravenda a granel, la qüestió de l'elevat consum de carn o el foment del producte local i de temporada.

DEGARGA LA GUIA:

Guia per prevenir el malbaratament alimentari (cat)
Guia per prevenir el malbaratament alimentari (cast)

Categories: Activitats_
Administrator: