Formació modalitat híbrida
Presencial – Palma – HUSE Sala formación (pendiente), módulo L, planta 2a
Online: Resta d´illes i península
Organiza el CODNIB – Formació adreçada a dietistes-nutricionistes*
*sol·licitada acreditació CFCPS
Objectiu General: comprendre els principis i l'aplicació de l'entrevista motivacional al context de l'adherència dietètica
Objectius Específics
- Identificar etapes de canvi i com l'entrevista motivacional pot facilitar el progrés
- Comprendre els principis de la comunicació efectiva i com aplicar-los a l'entrevista motivacional
- Identificar i respondre a la resistència del pacient
- Fomentar l'actitud d'empatia i respecte pels pacients
Continguts
- La variable terapeuta, clau: autenticitat, empatia, tendresa. L'escolta benvolent.
- L'entrevista motivacional: claus per entendre-la i aplicar-la.
- El contracte conductual: quan és útil aquesta eina.
- La comunicació no verbal: el factor que pesa i no es veu.
- Casos pràctics: exposició de 2 casos pràctics, resolució i discussió en grup, segons allò adquirit a la sessió.
Docent
- Nicole T. Blay Franzke. Psicòloga col·legiada (CPIB B-1626). Vint anys dexperiència en el tracte amb pacients. Experiència en trastorns del comportament alimentari. Professora associada a la facultat Psicologia, UIB 2017-19.
Modera
- Maria Colomer Valiente, responsable de formació del CODNIB
taxes:
DN Col·legiats*
- abans del 9 de maig 40€
- després del 9 de maig 60€
*Els col·legiats a CODNIB tenen una bonificació de 15€ sobre el preu (abans del 9 de maig el cost serà de 25€, després del 9 de maig el cost serà de 45€)
DN no col·legiats**:
- abans del 9 de maig 60€
- després del 9 de maig 80€
** Hauran de presentar còpia autenticada del títol
(SI TE HAS REGISTRADO Y NO HAS HECHO EL INGRESO, DISPONES HASTA EL VIERNES 9 PARA DISFRUTAR DEL IMPORTE REDUCIDO – PASADA ESA FECHA SIN PROCEDER AL INGRESO, SUPONE ACEPTAR LAS TASAS APLICADAS A PARTIR DE ESA FECHA)
En cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 23 de maig i del 50% a partir d'aquell dia. La celebració del curs està supeditat a la inscripció d'almenys 10 alumnes. En cas de cancel·lació per part de l'organització, la devolució serà del 100%
Formació Modalitat híbrida
Presencial – Palma – HUSE Sala 204, mòdul L, planta 2a
Online: HMO- Maó – Sala formació; Can Misses -Eivissa – sala formació
Organitzen: Xarxa Alimentant el Futur i CODNIB
Formació gratuïta adreçada a dietistes-nutricionistes* de Balears i estudiants de quart curs del grau de nutrició humana i dietètica d'ADEMA
*Sol·licitada l’acreditació a la Comissió de Formació Contínua de les professions sanitàries de les Balears
Objectiu General: Augmentar la capacitació tècnica dels dietistes-nutricionistes per a l’elaboració de menús saludables i sostenibles als centres educatius de les Illes Balears.
Objectius Específics
- Conèixer la normativa específica de criteris dietètic-nutricionals aplicable a l’activitat de restauració col·lectiva de centres educatius públics i concertats o privats.
- Conèixer calendaris i diversitat productiva local i ecològica de les Illes per integrar-la a la planificació de menús.
- Conèixer quines eines utilitzar per introduir la sostenibilitat i el producte de proximitat als menús dels centres educatius a través d’experiències ja realitzades.
- Identificar les oportunitats per implementar criteris de compra sostenible a menjadors escolars
Continguts:
- Normativa d’interès dietètic-nutricional aplicable a l’activitat:
- Decret 39/2019, de 17 de maig, sobre la promoció de la dieta mediterrània als centres educatius i sanitaris de les Illes Balears.
- Resolució de la secretària autonòmica de la Conselleria d'Educació i Universitats per la qual s'aproven les instruccions relatives a les cafeteries dels instituts d'educació secundària i al servei de menjador escolar dels centres públics no universitaris
- Plecs de prescripcions tècniques que han de regir la prestació del servei públic de menjador escolar.
- Producció local i ecològica a les Illes Balears. Capacitat per cobrir la demanda
- Experiències dincorporació de criteris de sostenibilitat
- Menorca al Plat.
- Projecte Escudella (Escoles Municipals d'Infants de l'Ajuntament de Palma) i CEIP Pere Rosselló Oliver ( Alaró )
Ponents:
- Maria Blanquer Genovart . Dietista-nutricionista/Adaptació dels menús escolars al producte local,
- Noemí García García. Dietista-nutricionista./Menorca al Plat, un exemple de bona pràctica.
- Coloma Nadal Ruíz. Cooperativa PEM (Productors Ecològics de Mallorca). / Creant ponts amb el sector eco-local.
- Maria Colomer Valiente. Dietista-nutricionista / Context normatiu dels menús dels menjadors escolars.
INSCRIPCIÓ OBERTA
8 hores de formació (descans de 14.00 a 15.00 h)
Sol·licitada l'acreditació a la CFCPS de les Illes Balears
ONLINE (VIA TEAMS)
Docent.
Alícia Sortit. Dietista-nutricionista de la Unitat Andalusa de Trastorns Funcionals Digestius
Cost del curs*:
- DN col·legiats 80€ (bonificació de 20€ per a col·legiats a CODNIB)
- DN no col·legiats 100€
*La celebració del curs està supeditada a un nombre mínim d'inscripcions
Lloc: ONLINE
Dates: divendres 31 de març de 2023 de 16 a 20
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Maria Antònia Puigros Riera
El curs tindrà lloc a través de zoom i serà donat en directe a través de videoconferència. Es dividirà en dos blocs, un teòric on es farà la classe en format classe magistral amb espai per respondre els dubtes dels alumnes. El segon bloc serà pràctic i constarà d‟un disseny d‟un tema concret que s‟especificarà al‟alumne i haurà de gamificar-lo a partir de l‟app indicada, on l‟alumne posarà en pràctica allò après.
Objectius:
- Facilitar lús deines digitals per a leducació alimentària.
- Conèixer les bases de la gamificació per al seu ús en la docència d'una alimentació saludable a la consulta.
- Conéixer com implementar la gamificació en continguts d'alimentació.
- Analitzar els avantatges i els inconvenients de la gamificació.
- Fomentar la competència digital als professionals.
Programa:
Bloc 1 (teoria): 1,5 hora aproximadament
- Benvinguda i introducció al concepte deducació alimentària i gamificació.
- Metodologies per a l'educació: gamificació
- Fonaments i implicacions de la gamificació a l'educació
Bloc 2 (pràctica): 2,5 hores aproximadament
- Treballarem una proposta de gamificació aplicada a la consulta i resolució de dubtes i punts febles que puguin aparèixer.
Preu Inscripció: 40€ per a col·legiats a CODNIB; 50€ per a la resta de dietistes-nutricionistes col·legiats.
Inscripció: Cal ingrés total de l'import de matrícula. En cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 22 de març i del 50% a partir d'aquell dia. La celebració del curs està supeditat a la inscripció de com a mínim 10 alumnes.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, emplenar el formulari d'aquesta mateixa secció.
Lloc: ONLINE (CELEBRAT)
Dates: Dissabte 20 de novembre del 2021, de 9 a 13 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Raquel Bernacer www.raquelbernacer.com
El curs es dividirà en dos blocs, un teòric on es farà la classe en format classe magistral amb espai per respondre els dubtes dels alumnes. El segon bloc serà pràctic i constarà d'una classe de cuina per lots (batch cooking) en directe, on l'alumne posarà en pràctica allò que s'ha après cuinant un menú. Per això, rebreu amb prou antelació la documentació pertinent que consistirà en les receptes, planograma de cuina, llista d'ingredients i llista d'estris necessaris.
Objectiu general: Conèixer quins són els fonaments del batch cooking i la seva aplicació a la planificació de menús.
Específics
- Repassar els criteris per desenvolupar menús saludables i quines oportunitats ens brinden per aplicar el batch cooking.
- Donar pautes específiques que ajudin a optimitzar el temps i l'ús dels recursos de la cuina domèstica.
- Entendre els principis i fonaments del batch cooking o cuinar per lots.
- Posar en pràctica els conceptes apresos en una sessió en viu de batch cooking
Temari
Bloc 1 (teoria): 1,5 hora aproximadament
- Benvinguda i introducció al concepte de planificació de menús i aplicació del batch cooking.
- Criteris per desenvolupar menús saludables i la seva relació amb el batch cooking
- Organització de la cuina domèstica, ingredients i utensilis.
- Principis del batch cooking
Bloc 2 (pràctica): 2,5 hores aproximadament
- Treballarem una proposta de menú saludable i farem l'organització i la preparació del batch cooking en viu per posar en pràctica els conceptes apresos.
Preu Inscripció: 30€ per a col·legiats a CODNIB; 40€ per a la resta de dietistes-nutricionistes col·legiats. 100€ per a la resta dels assistents.
Inscripció: Cal ingrés total de l'import de matrícula. En cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 10 de novembre i del 50% a partir d'aquell dia. La celebració del curs està supeditat a la inscripció d'almenys 20 alumnes.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección. (CERRADO)
Introducció:
En aquest curs es donaran les claus per al maneig eficient de les eines disponibles en la recerca de l'evidència científica en nutrició, clau per a una adequada pràctica professional del dietista-nutricionista independentment de l'àrea en què exerceixi. L'experiència d'Eduard Baladia en aquest camp així com la nova Xarxa de Nutrició Basada a l'Evidència són avals clau d'aquesta sessió formativa que és una oportunitat per als dietistes-nutricionistes i per a altres professionals sanitaris.
Lloc: Hospital Universitari Son Espases. Palmell de Mallorca.
Videoconferència simultània:
Menorca: aula de formació Hospital Mateu Orfila.
Eivissa: aula de formació Hospital Can Mises.
Dates: Dissabte 28 de maig del 2016, de 9 a 15 hores.
Hores Curs: 6 hores.
Professorat: Eduard Baladia http://ebaladia.es/index.php/cv
Objectiu general: Proporcionar al dietista-nutricionista eines i habilitats avançades per a la cerca eficient d'evidència científica en el camp de l'alimentació, la nutrició i la dietètica.
Programa
- Introducció.
- De cerques simples a cerques sistemàtiques (exemple a PubMed) (2h)
- Requisits de les cerques sistemàtiques.
- Formulació de preguntes contestables.
- A la recerca de les paraules clau.
- Sintaxi correcta i filtres adequats.
- Traçabilitat i avaluació duna estratègia de cerca.
- Nutrició Basada a l'Evidència (1h)
- Formulació de preguntes i cerca sistemàtica.
- Execució de la cerca i selecció d'estudis
- Lectura crítica de les evidències.
- De les evidències a les recomanacions.
- Avaluació de les recomanacions.
- Cerca d'Evidències amb eficiència (3h)
- Model de cerca d'evidències preavaluades de Haynes.
- A la recerca de metaanàlisi.
- A la recerca de lectures crítiques de metaanàlisi.
- A la recerca de guies de pràctica clínica basades en l‟evidència.
- Bases de dades Basades a l'Evidència especialitzades en Nutrició.
Preu Inscripció: 40€ per a dietistes-nutricionistes del CODNIB, CGDNE i FEDN. 110 € per a la resta de professionals sanitaris o no. S'accepten estudiants de Nutrició amb el mateix preu de màtricula i d'altres professions sanitàries a 60€.
Inscripció: AMPLIAT TERMINI D'INSCRIPCIÓ AL 26 DE MAIG. Cal ingrés total de l'import de matrícula. En cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 25 de maig i del 50% a partir d'aquell dia.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección.
Introducció:
En aquest curs es revisaran les recomanacions dietètiques a la dieta vegetariana basades en l'evidència científica actual. Consta d´un programa complet i rigorós orientat a la pràctica professional quotidiana del Dietista-Nutricionista.
Lloc: Hospital Universitari Son Espases. Palmell de Mallorca.
Videoconferència simultània:
Menorca: aula de formació Hospital Mateu Orfila.
Eivissa: aula de formació Hospital Can Mises.
Dates: Divendres 6 de novembre del 2015, de 16 a 20 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Maria Blanquer Genovart
Objectiu general: Proporcionar al dietista-nutricionista la base científica actual per a l'abordatge de l'alimentació vegetariana.
Programa
1.- Introducció i presentació de conceptes teòrics bàsics:
- >>Història, situació actual, motius, classificació de dietes vegetarianes.
- >>Avantatges i desavantatges per a la salut de l'alimentació vegetariana.
- >>Nodrients i aliments clau:
*Vitamina B12, proteïnes, omega-3, ferro.
*Aliments habituals a la dieta vegetariana.
- >>Recomanacions dieta vegetariana i vegana a les diferents etapes de la vida
- >>Suplementació i situacions especials.
2.- Resolució de casos pràctics vinculats a al·lèrgies, embaràs, lactància, infància i activitat física.
Preu Inscripció:40€ per a dietistes-nutricionistes del CODNIB, CGDNE i FEDN. 100€ per a la resta.
Inscripció: La reserva de plaça es podrà fer fins al 2 de novembre i requereix l'ingrés total de l'import de matrícula. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer el 3 de novembre. IMPORTANT: en cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 2 de novembre i del 50% a partir d'aquell dia.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió
Introducció:
L'alimentació de la dona embarassada és clau no només a curt termini en el desenvolupament del fetus, sinó que la seva importància rau en la influència que tindrà en els hàbits del futur. El paper del dietista-nutricionista és abordar el guany de pes, els símptomes gastrointestinals i diverses patologies que es poden presentar durant la gestació perquè l'embaràs es desenvolupi sense riscos.
Lloc: Hospital Universitari Son Espases. Palmell de Mallorca.
Videoconferència simultània:
Menorca: aula de formació Hospital Mateu Orfila.
Eivissa: aula de formació Hospital Can Mises.
Dates: dissabte, 3 d'octubre del 2015, de 16 a 20 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Juliol Basulto Marset
Objectiu general
– Proporcionar al dietista-nutricionista (DN) la base científica actual per a l'abordatge de l'alimentació de l'embarassada i la mare lactant.
Programa
1.- Patró d'alimentació recomanat a l'embaràs
Energia, proteïnes i carbohidrats, vitamines, minerals i àcids grassos omega-3
Seguretat alimentària.
2.- Augment de pes a l'embaràs
Quin és l'increment de pes aconsellat a l'embaràs?
S'aconsella correctament?
Prevenció de l'increment excessiu de pes a l'embaràs.
Tractament de l'increment excessiu de pes a l'embaràs.
3.- Símptomes gastrointestinals durant l'embaràs
Són perillosos els símptomes gastrointestinals a l'embaràs?
Nàusees i vòmits, restrenyiment i reflux/pirosi
4.- Patologies en la gestació.
Anèmia, diabetis gestacional, preeclàmpsia, toxoplasmosi
5.- Alimentació a la lactància
Importància d'una bona alimentació a la lactància
Recuperar “la línia”
Nutrients
Riscos nutricionals (alcohol, cafè, fitoteràpia, higiene alimentària)
Preu Inscripció:40€ per a dietistes-nutricionistes del CODNIB, CGDNE i FEDN. 100€ per a la resta.
Inscripció: La reserva de plaça es pot fer fins al 28 de setembre i requereix l'ingrés total de l'import de matrícula. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer el 30 de setembre. IMPORTANT: en cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 30 de setembre (inclusivament) i del 50% a partir del 30 de setembre.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió
Introducció:
En l'actualitat hi ha un interès cada vegada més gran dels grups esportius o clubs, així com dels esportistes en general, per obtenir un servei professional s'assessorament dieteticonutricional. El treball de la Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i l'Esport (NUDAFD) és cada vegada més sol·licitat i valorat en el camp de la salut per a la millora del rendiment esportiu.
Lloc: Hospital Universitari Son Espases. Palmell de Mallorca.
Videoconferència simultània:
Menorca: aula de formació Hospital MateuOrfila
Eivissa: aula de formació Hospital Can Mises.
Data: Divendres 23 de gener del 2015, de 16 a 20 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Dirigit a: Dietistes-Nutricionistes col·legiats a CODNIB o membres del Consell General de Dietistes-Nutricionistes d'Espanya, així com INEF i altres professionals sanitaris
Preu Inscripció: 40€ per a dietistes-nutricionistes del CODNIB i CGDNE. 100€ per a la resta.
Professorat:
- Naira Fernández – Dietista-Nutricionista
- Leticia Lozano Barón – Dietista-Nutricionista
Objectiu general
- Proporcionar al dietista-nutricionista (DN) eines per a la valoració i la planificació alimentària en l'àmbit de l'esport.
Objectius específics
- Avaluar les necessitats nutricionals de l‟esportista.
- Interpretar els resultats obtinguts en la valoració de l'estat nutricional en relació amb els hàbits alimentaris, composició corporal, analítiques, entre d'altres.
- Conèixer les ajudes ergonutricionals científicament demostrades.
Programa
16:00 – 18:00
Esports de resistència– Leticia Lozano
- Valoració de lesportista: antropomètrica i bioquímica.
- Nutrients clau a l'assessorament.
- Ajuts ergogènics amb aval científic.
18:00 – 20:00
Esports de força – Naira Fernández
- Valoració de lesportista: antropomètrica i bioquímica.
- Nutrients clau a l'assessorament.
- Ajuts ergogènics amb aval científic.
Inscripció: La reserva de plaça es pot fer fins al 13 de gener i requereix l'ingrés total de l'import de matrícula. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer el 14 de gener. IMPORTANT: en cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 13 de gener i del 50% a partir d'aquesta data.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió
Lloc: Hospital Universitari Son Espases. Palmell de Mallorca.
Videoconferència simultània:
Menorca: aula de formació Hospital Mateu Orfila.
Eivissa: aula de formació Hospital Can Mises.
Data: Divendres 20 de juny de 2014, de 16 a 20 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Gabriela Nicola Orejas. Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Son Espases. Palma de Mallorca
Objectius
1. Formar sobre la cura actual de l'obesitat.
2. Formar sobre recomanacions dieteticonutricionals actualitzades per al maneig de l'obesitat.
3. Desenvolupar i ensenyar estratègies deducació nutricional utilitzades.
4. Desenvolupar casos clínics.
Programa
Divendres 20 de juny de 2014
16:00 – 17:00
-
Avaluació estat nutricional del pacient amb Obesitat.
17:00-17:45
-
Recomanacions nutricionals actualitzades a Obesitat.
18:00-19:30
-
Recomanacions dietètiques i estratègies deducació nutricional en Obesitat.
-
Casos Clínics
19:30-20:00
-
Avaluació tipus test.
Matrícula:
-
Dietistes-Nutricionistes Col·legiats a CODNIB o altre col·legi professional de DN, i associats en associacions de DN: 40€
-
Altres professionals sanitaris: 75€
PLACES:. La reserva de plaça es pot fer fins al 10/06 i requereix l'ingrés total de l'import. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer l'11 de juny. IMPORTANT: en cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 10 de juny i del 50% a partir d'aquesta data.
PERFIL D'ADMISSIÓ: Professionals sanitaris
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Per inscripcions, rellenar el formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió
Organitza: CODNIB
Lloc: Palmell de Mallorca. Sala de videoconferències de l'Hospital de Son Espases. Mòdul L Aula 102 103 (nivell 1)
Dates: Divendres 11 d'abril del 2014, de 16 a 20 hores.
Hores Curs: 4 hores.
Professorat: Alberto Caverní Muñoz. Dietista-Nutricionista. Asociación para la Lucha Contra las Enfermedades del Riñón – ALCER Ebro. Zaragoza. (02/04 en sustitución de Almudena Pérez)
Elena Muñoz Octavio de Toledo. Dietista-Nutricionista. ALCER Balears.
Objectius:
1. Formar sobre la cura actual de la malaltia renal crònica.
2. Formar sobre recomanacions dieteticonutricionals actualitzades per al maneig de la malaltia renal crònica.
3. Desenvolupar i ensenyar estratègies deducació nutricional utilitzades.
4. Desenvolupar casos clínics.
Programa:
Divendres 11 d'abril de 2014
16:00 – 17:00. Clínica de la Malaltia Renal Crònica i avaluació de l'estat nutricional del pacient renal.
17:00-17:45 Recomanacions nutricionals actualitzades a ERC (Estadis I a IV, hemodiàlisi, diàlisi peritoneal i trasplantament)
18:00-19:30 Recomanacions dietètiques i estratègies d'educació nutricional a MRC (Estadis I a IV, hemodiàlisi, diàlisi peritoneal i trasplantament) // Casos Clínics
19:30-20:00 Avaluació tipus test.
Matrícula:
- Dietistes-Nutricionistes Col·legiats a CODNIB o altre col·legi professional de DN, i associats en associacions de DN: 40€
- Altres professionals sanitaris: 50€
PLACES: MÍNIM 12. La reserva de plaça es pot fer fins al 31/03 i requereix l'ingrés total de l'import. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer l'1 d'abril.
PERFIL D'ADMISSIÓ: Professionals sanitaris
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Para inscripciones, rellenar el formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió
TERMINI MATRÍCULA AMPLIAT AL 28/10 LÍMIT FINAL
Data: 29, 30 de novembre i 1 de desembre del 2013.
Lloc de celebració: Hotel UR Palacio Avenida – Avenida Alejandro Rosselló, 29 – Palma de Mallorca
Acreditació: El curs està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i per la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut” amb 4,3 crèdits.
Cost del curs:
- 625,00 € Col·legiats a CODNIB residents a Menorca, Eivissa o Formentera
- 670,00 € Col·legiats a CODNIB residents a Mallorca, col·legiats en altres comunitats autònomes o socis de AEDN, ADUNDA, ADDINMA i ACDN
- 700,00 € Col·legiats d'altres professions sanitàries
Aquest cost inclou material, cafès i dinar al migdia durant els dies 29, 30 de novembre i 1 de desembre de 2013.
El dinar es farà al restaurant +NATURAL, situat a 2 minuts de l'hotel
Reserva de plaça:És imprescindible emplenar la inscripció al curs a la següent adreça, adjuntant el justificant d'ingrés de 200,00 €. En aquesta fitxa dinscripció està indicat el número de compte.
http://www.codnib.es/index.php/es/servicios/inscripcion-a-cursos-de-formacion
Reserva de plaça fins al 28 d'octubre. Un cop confirmada la plaça, es procedirà a l'ingrés de la resta de l'import
Organitzen:
- Unitat Docent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Barcelona
- Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears
Dirigeixen:
- Per part de la Unitat Docent de l'HUVH: Prof. A. Carrascosa; Dr. M. Gussinyer; Dra. S. Gussinyer; Dra. N. García-Reyna
- Per part del CODNIB: Maria Colomer
QUÈ ÉS “Nens en Moviment”
“Nens en Moviment” és un programa que compleix les premisses enumerades anteriorment: motiva l'activitat física, posa un èmfasi especial en l'augment de l'autoestima, en les relacions socials i promou una alimentació normocalòrica i equilibrada, tant del nen com del seu entorn familiar, tenint en compte la salut general i no només el pes (www.anemorg.es).
Després de deu anys d'aplicació a la nostra institució, els resultats han estat molt favorables, en totes les variables valorades: antropomètriques, dietètiques i psicològiques (Medicina clínica 2008; 131(7): 245-249).
PONENTS:
- Prof. A. Carrascosa. Catedràtic de pediatria. Cap de servei de pediatria.
- Dr. M. Gussinyer. Cap de la unitat d'endocrinologia pediàtrica.
- Dra. S. Gussinyer. Psicòloga infanto-juvenil. Doctora en psicologia mèdica.
- Dra. N. García-Reyna. Nutriòloga infanto-juvenil. Doctora en psicologia.
- Dra. M. Albisu. Unitat d'endocrinologia pediàtrica.
- Dra. M. Clement. Professora associada de pediatria. Unitat d'endocrinologia de Pediatria.
- Dr. D. Yeste. Professor associat de pediatria. Unitat d'endocrinologia pediàtrica
OBJECTIU DE LA CERTIFICACIÓ.
- Formar educadors en obesitat infantil sobre la base del programa “Nens en Moviment”.
DESENVOLUPAMENT DEL PROGRAMA
divendres, 29 de novembre de 2013
- 9.00-9.15 Benvinguda i presentació del curs.
- 9:15-11:00 Presentació i resultats del programa: “Nens en Moviment”.
- 11:00-11:30 Cafè
- 11:30-12:15 Abans de començar: Com rebre el pacient i la família. Conscienciació del problema.
- 12.15-13.00 Guia de l'educador.
- 13:00-14:00 Avantatges de la teràpia grupal
- 14:00-15:30 Dinar
- 15.30-17.00 Valoració dietètica i psicològica. Teoria i pràctica
- 17.00-17.15 Sessió d'inici. Compromisos mutus.
- 17.15-17:40 La importància de l'esmorzar
- 17:40-18:00 Sessió 1. La necessitat de plantejar-se un objectiu
- 18:00-18:30 Cafè
- 18.30-19.30 L'estigmatització. Conseqüències psicosocials de ser un nen amb Obesitat/Bulling escolar.
Dissabte 30 de Novembre de 2013
- 9.00-10.30 Exercicis físics de relaxació i pràctiques experiencials per desenvolupar amb els pacients i les seves famílies. Coneixent-se. Nota: Portar roba còmoda a partir del segon dia.
- 10.30-11.00 Sessió 1. Imatge corporal.
- 11.00-11:30 Cafè
- 11.30-12:00 Sessió 1, continuació.
- 12.00-13.00 Sessió 2. Classificació dels aliments segons les calories. Mitjans matins i berenars. Preferències i aversions alimentàries
- 13:00-14:00 Sessió 3 i 4. Importància de l'activitat i inactivitat física/Activitat física a la vida quotidiana i activitat física com a exercici estructurat.
- 14.00-15:30 Dinar.
- 15.30-16:00 Dinars i sopars.
- 16.00-17.00 Sessió 5. Exercici escriptura terapèutica. Etiquetes nutricionals
- 17:00- 18:00 Rol playing sessió nens.
- 18:00-18:30 Cafè.
- 18.30-19.30 Drets personals.
Diumenge 1 de desembre de 2013
- 9.00-10:30 Exercicis físics de relaxació i pràctiques expriencials per desenvolupar amb els pacients i les seves famílies.
- 10.30-11.00 Sessió 6. L'educador en obesitat infantil com a contenidor emocional.
- 11.00-11.30 Cafè.
- 11:30-12:00 Sessió 6, continuació
- 11:30-12:30 Sessió 7. Parlant dels nostres sentiments. Assertivitat i comunicació efectiva.
- 12:00-12:30 Sessió 8. Menjant a deshores, menjant d'amagat. Com evitar les atraconades de menjar. Recaigudes.
- 12:30-13.15 Enganys publicitaris.
- 13:15-14:00 El que sí i el que no. Resolent dubtes.
- 14.00-15:30 Dinar.
- 15.30-16:30 Nens a Moviment, una experiència externa. ABS Vall del Tena.
- 16:30-17:30 Sessió 9. Rol playing sessió pares.
- 17:30-18:00 Sessió 10. Canvis realitzats. Repassant.
- 18:00-18:30 Cafè.
- 18:30-18:45 Avaluació
- 18:45-19:30 Lliurament de diplomes i Clausura
PERFIL D'ADMISSIÓ:
Dirigit a Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs, Infermers pediatria, Pediatres i Endocrinòlegs pediàtrics.
DATES: 29, 30 de novembre i 1 de desembre 2013 a Palma de Mallorca.
PREU: 700 €.
- Dietistes-Nutricionistes socis di AEDN, ADUNDA, ADDINMA i ACDN, i col·legiats a CODNIB residents a Mallorca. 670 € (200€ de preinscripció + 470€ a la setmana del 4 de novembre)
- Col·legiats a CODNIB residents a Pitiüsas o Menorca. 625€ (200€ de preinscripció + 425€ a la setmana del 4 de novembre)
- Resta de professionals sanitaris: 700€ (200€ de preinscripció + 500€ a la setmana del 4 de novembre
Preinscripció/Matrícula. 200€ per a tots els professionals. IMPORTANT: en cas de cancel·lació pel mateix interessat, la devolució de l'import de la matrícula serà del 100% fins al 18 d'octubre i del 50% fins al 28 d'octubre ambdós inclosos. En cas de cancel·lació del curs per la pròpia organització, la devolució serà del 100%, i l'ingrés serà reemborsat al llarg de la setmana que es comuniqui la cancel·lació, que seria entre el 29 i el 30 d'octubre.
ACREDITACIÓ.
Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions sanitàries i per la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut amb 4.3 crèdits.
Sol·licitada l'acreditació al Consell Balear de Formació Continuada.
Para inscripciones, rellenar en formulario de esta misma sección
Per a més informació: www.emmoviment.net o escriu a info@codnib.es
Contingut de l'acordió
Organitza: CODNIB
Objectiu: Formar i actualitzar els professionals sanitaris, especialment Dietistes-Nutricionistes, en el tractament mediconutricional de la diabetis.
Ponents:
- Dra. Mercedes Codina Marcet – Médico especialista en Endocrinología y Nutrición del Hospital Universitario de Son Espases.
- Dña. Elena Muñoz Octavio de Toledo – Dietista-Nutricionista y Licenciada en Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Asociación de personas con diabetes de las Islas Baleares (ADIBA).
Lloc: Aula 210 Docència Mòdul L planta 2n. Hospital Universitari de Son Espases. Palmell de Mallorca.
Data: 28 de setembre de 2012
Horari: 16 a 20 hores
Preu: 50€. (Els Col·legiats que facin la inscripció abans del 31 de juliol, es beneficiaran d'una subvenció per part de CODNIB de 15€, resultat un import total de 35€. Aquesta bonificació serà de 10€ si la inscripció és posterior a aquesta data i anterior al 20/09/12).
Para inscripciones, rellenar en formulario de esta misma sección
deó
Organitza: CODNIB AL COSTAT DE L'ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE DIETISTES-NUTRICIONISTES
QUE ÉS ISAK?. Societat Internacional per al desenvolupament de la Cineantropometria (International Society for the Advancement of the Kinanthropometry) per les sigles en anglès: ISAK. És un organisme fundat el 1986, que agrupa professionals i investigadors vinculats amb l'esport, la salut, la nutrició i l'antropologia. Els seus fundadors (Lindsay Carter, Bill Ross, Marfell-Jones, entre d'altres) han desenvolupat i utilitzat el mètode antropomètric per a l'estudi de la forma humana i la composició corporal d'individus de la població general i dels atletes.
PONENTS:
- Dr. Jordi Porta Manzañido, Antropometrista Criteri (Nivell IV) de la ISAK. Catedràtic. Dpt de Salut i Ciències Aplicades. INEFC, Barcelona.
- Dra. María Dolores Cabañas Armesilla, Antropometrista Nivell III de la ISAK. Profa. Titular d'universitat. Dpto. d'Anatomia i Embriologia Humana 2. Facultat Medicina. Universitat Complutense de Madrid.
OBJECTIU DE LA CERTIFICACIÓ.
- La unificació de criteris internacionalment.
- El perfeccionament de la tècnica de mesura antropomètrica. De manera que, a més d'assegurar la realització de mesures fiables i objectives, també es pugui coadjuvar al desenvolupament de la recerca en aquesta àrea, ja que podran ser comparatius els resultats dels nostres estudis, amb aquells realitzats per col·legues del nostre país o d'altres parts del món per a la qual cosa cal formar antropometristes que treballin amb qualitat i precisió.
- Aplicar les tècniques antropomètriques amb fins davaluació de la composició corporal per a: diagnòstic de riscos per a la salut, prescripció dactivitat física o rendiment esportiu.
CONTINGUTS
a) Continguts Teòrics:
- ISAK. Història i estructura organitzativa
- Material antropomètric i el seu calibratge: aspectes bàsics de calibratge de compàs de plecs cutanis, paquímetre, cinta mètrica, bàscules i tallímetres.
- Proxèmia i Ètica: consentiment informat, protocol de mesura, mesuraments en dones i nens, ètnies, cultures i població especial.
- Estadística: Error Tècnic de Mesura (ETM)
- Estudi de la Composició corporal: suma de plecs cutanis, equacions de regressió, percentatge de greix, errades en equacions de càlcul de percentatge gras.
- Estudi del Somatotip: definició, càlculs bàsics, somatocartes, relació amb rendiment esportiu.
- Estudi de la Proporcionalitat, interpretació real dels canvis, z-scores Phantom, percentils.
- Antropometria i salut: Valoració estat nutricional.
b) Continguts Pràctics:
- Marques anatòmiques de referència necessàries per al perfil bàsic
- Maneig tècnic d'instrumental (calibre de plecs cutanis, cinta mètrica i paquímetre)
- Mesuraments supervisats del protocol ISAK restringit o bàsic (18 mesuraments)
PLACES: MÀXIM/MÍNIM 20. La reserva de plaça es podrà fer fins a aquesta data i requereix un ingrés de 50€. Si el curs no se celebrés, aquest import es reemborsarà la mateixa setmana en què es conegui aquesta circumstància i que com a màxim es donarà a conèixer el 5 doctubre.
PERFIL D'ADMISSIÓ: Dirigit a professionals de la Salut i de l'Exercici Físic i l'Esport. (dietistes-nutricionistes, llicenciats en ciències de l'activitat física i l'esport, fisioterapeutes, infermers, metges, etc.)
Hores totals: 60 [24 presencials (6 T + 18 P) + 36 no presencials]
DATES, HORARIS I LLOC: 16-17-18 de novembre de 2012 a Palma de Mallorca.
Divendres de 9 a 14 i de 15,30 a 20 hores
Dissabte de 9 a 14 i de 15,30 a 20 hores
Diumenge de 9 a 14 hores
PREU: 380 € Col·legiats CODNIB / Col·legiats COLEF 390€ / 400 € altres.
Sol·licitada l'acreditació de formació continuada.
Para inscripciones, rellenar en formulario de esta misma sección.
Contingut de l'acordió