X

Exempció de l'IVA en dietistes-nutricionistes

Butlletí informatiu

Estimades col·legiades i col·legiats,

Entre las muchas consultas que recibimos en el Consejo General por parte de profesionales dietistas-nutricionistas, una de las más repetidas en los últimos tiempos es la duda sobre la aplicación o exención del IVA en nuestro ámbito de trabajo. 

En nuestro afán de ayudar a las y los colegiados, hemos elaborado un artículo que recoge toda la información existente en la actualidad al respecto, que podéis consultar en este boletín y en la página web del Consejo. 

Esperamos que os sea de utilidad.

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Manuel Moñino Gómez

Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas

­

­

­

POR LA CALIDAD DE NUESTRA PROFESIÓN…

Hemos elaborado un artículo en el que resolvemos algunas dudas frecuentes  e informamos de la situación actual, en relación a consultas vinculantes, respecto a la aplicación del IVA en nuestra profesión en relación con:

  • Servicios sanitarios prestados en consulta
  • Servicios de consultoría prestados a empresas
  • Servicios de asesoramiento de suplementos dietéticos en vinculación con las empresas fabricantes
  • Dietas personalizadas para deportistas
  • Servicios de acciones formativas

La información está disponible en el apartado “Preguntes freqüents” de la web del CGCODN.

Además, respecto a este tema, desde el Consejo General hemos solicitado a Hacienda un epígrafe del IAE adecuado para nuestro trabajo. 

Consulta la información disponible

­

Presenta tu candidatura a los Comités Especializados (ESDN) de EFAD

EFAD hace un llamamiento a 

dietistas-nutricionistas especializados interesados en contribuir al trabajo de los siguientes comités de Redes Dietéticas Especializadas Europeas (ESDN) para el periodo 2024-2028 en las siguientes categorías:

  • Alimentación
  • Gastroenterologia
  • Oncología
  • Tercera Edad
  • Obesitat
  • Atenció Primària
  • Salut Pública

La fecha límite para presentar candidaturas es el 28 de abril.

Informa't AQUÍ

­

Consulta pública sobre temática para el próximo Congreso AND

La Academia Española de Nutrición y Dietética ha abierto un periodo de consulta de gobierno abierto para ayudar al Comité Científico del VII Congreso AND a diseñar el programa del mismo.

El objetivo es que las temáticas que se traten en él sean del interés de las y los profesionales de la nutrición y cumplan con sus necesidades en la práctica dietética. e congreso.

La fecha límite de presentación de propuestas es el 29 de abril.

Participa AQUÍ

RECURSOS PER A DN

Consideraciones sobre el consumo de pescado y metales pesados

Hoja informativa elaborada por el Grupo de Especialización de Nutrición en Pediatría de la Academia Española de Nutrición y Dietética.

­

Manifiesto por la equidad sanitaria en la UE

Lanzado por la Alianza Europea por la Nutrición y la Salud (ENHA).

­

ESPEN Clinical Nutrition Journal – Abril 2024

Últimas noticias y estudios relevantes sobre Nutrición Clínica.

­

FORMACIÓ

Sistema d'intercanvis per a la confecció de dietes i planificació de menús

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 16 d'abril
Durada: 3,5 mesos (72 hores càtedra)

Objectiu: aquest curs és fruit de la recerca de ferramentes pràctiques en la confecció de dietes i planificació de menús per a la consulta dietètica i l'educació alimentària i nutricional. El sistema d'intercanvis us permetrà dissenyar dietes menús de forma ràpida i amb precisió a la vostra consulta.

Acreditat amb 11,77 CFCPS.
 

Inscripció AQUÍ

Atenció a persones amb autisme a l'àmbit de la salut

Formació gratuïta

Organitzat pel CGCODN i el Centre Espanyol d'Autisme

Data d'inici: 22 d'abril

Objectiu: explorar les característiques principals del trastorn de l'espectre de l'autisme, quins són els problemes de salut més freqüents en aquesta població, indicadors o senyals d'alerta, eines diagnòstiques, barreres en l'accés a l'atenció sanitària i estratègies pràctiques per a professionals de l'àmbit de la salut.
 

Inscripció AQUÍ

Abordatge dietètic en trastorns funcionals digestius i malaltia inflamatòria intestinal

Curs en línia

Organitzat pel CODNIB

Data: 4 de maig, de 9 a 18h
Objectiu: trobada per a la professió on formar-se i destacar la important tasca que els alumnes desenvolupen dins del sector sanitari i promoure una professió de qualitat acadèmica i científica a Navarra. 

Inscripció AQUÍ

Nutrició i suplementació

en esports de muntanya

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 7 de maig
Durada: 3,5 mesos (100 hores càtedra)

Objectiu: conèixer les peculiaritats fisiològiques, nutricionals i de suplementació dels diferents esports de muntanya per assessorar els esportistes que desenvolupen aquest tipus d'activitats.

Acreditat amb 15,09 CFCPS

Inscripció AQUÍ

Nutrició en persones grans

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 8 de maig

Durada: 5 mesos (220 hores càtedra)
Objectiu: actualització de coneixements específics sobre la nutrició en adults grans per enfortir conceptes que no són tractats amb la complexitat que el tema requereix en la formació acadèmica. 

Acreditat amb 10,96 CFCPS

Inscripció AQUÍ

Producció agrària i salut

Trobada amb l'expert

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 10 de maig, de 16 a 18h

Objectiu: conèixer les solucions que brinda l'agroecologia als reptes mediambientals actuals per poder formar part de la necessària transformació del sistema agroalimentari i educar la població.

Inscripció AQUÍ

Estrategias de coaching nutricional para dietistas-nutricionistas

Curs en línia amb classes en directe

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data d'inici: 13 de maig

Durada: 3 mesos (90 hores càtedra)
Objectiu: aconseguir que els pacients es comprometin amb un canvi en el seu estil de vida, abandonar el rol d'expert i incorporar-hi un enfocament més col·laboratiu i d'acompanyament del pacient. 

Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

I Jornada d'actualització en excés de pes i obesitat

Jornada presencial a Madrid

Organitzada per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 31 de maig, de 10 a 17 h
Objectiu: presentar les noves tendències de l'abordatge integral de l'obesitat, especialment en la salut de la dona, des d'una perspectiva de la diversitat corporal, la relació amb el menjar, la microbiota, els nous fàrmacs antiobesitat o els trastorns digestius. 

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

10/04/24 RTVE Consumo de pescado y salud. Con Alma Palau, gerente del CGCODN

08/04/24 La Raó ¿Qué hay que comer para reducir los síntomas de la astenia primaveral? Con Luis Frechoso, vicesecretario CGCODN y presidente de CODINULAR

07/04/24 Amb Mucha Gula Alimentos de primavera, productos de temporada. Con Ingortze Zubieta, presidenta de CODINE-EDINEO

06/04/24 Amb Mucha Gula Metales pesados y alimentos. ¿Afectan a nuestra salud? Con Manuel Moñino, presidente CGCODN y presidente de CODNIB

04/04/24 Amb Mucha Gula Ideas y trucos para cocinar de forma más sostenible. Con Eva Pérez, vicetesorera CGCODN y presidenta de CODINULAR

30/03/24 Amb Mucha Gula ¿Qué comer si tienes asma?

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

This email was sent to presidencia@consejodietistasnutricionistas.com

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post