X

El CODNIB organitza una Diada plena d´iniciatives i activitats

2016, ANY INTERNACIONAL DELS LLEGUMS

24 de novembre, Dia del Dietista-Nutricionista

El CODNIB organitza una Diada plena d´iniciatives i activitats

  • Talleres, conferencias, material didáctico a escuelas, sesiones divulgativas …
  • Totes gratuïtes i obertes a la ciutadania

El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB) celebra el proper dijous el Dia del Dietista-Nutricionista amb activitats diverses per apropar la tasca que duen a terme a tota la ciutadania. El Dia del dietista-nutricionista és una iniciativa del Consell General de Dietistes-Nutricionistes d'Espanya i de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica.

 

Este año, aprovechando que se celebra el Año Internacional de las Legumbres, el CODNIB organiza, en primer término, unas sesiones divulgativas. En el marco de la primera sesión, que tendrá lugar este miércoles, 23 de noviembre, a las 18.00h, en el Centro de Cultura Sa Nostra de Palma, en la calle de la Concepción, Manuel Moñino, presidente del CODNIB, dará la conferencia titulada “legumbres- Básicas en la Dieta Mediterránea – #CucharasDeSalud”.

 

DESCARREGA AQUÍ LA CONFERÈNCIA COMPLETA

 

D'altra banda, al llarg de tota la setmana el CODNIB coordinarà, entre d'altres, una penjada de cartells, amb un caràcter divulgatiu de la importància del consum de llegums, als principals centres hospitalaris, als centres de salut ia la xarxa de centres de barri i culturals.


Manuel Moñino explica que ‘las legumbres son ricas en nutrientes y una buena fuente de proteínas de origen vegetal; que su cultivo fomenta la agricultura sostenible y la protección de los suelos. Además, son económicas: un kilogramo cuesta de media 1.69 euros, comparado con los 2,95 euros que cuesta 1 kg de pollo, los 16 euros que cuesta la ternera o los 14.90 euros de la merluza. Las legumbres también tienen gran versatilidad en la cocina, con un sinfín de formas de preparación: cocinadas, ensaladas, germinadas, trituradas como hamburguesas … y se pueden conservar durante largos períodos de tiempo sin que pierdan sus propiedades ‘.

Por otra parte, su consumo regular -a diario- ofrece beneficios para la salud. Puede asociarse a una disminución del riesgo de enfermedad isquémica del corazón, ayudar en el control de la hipertensión arterial, en la disminución del colesterol LDL. También la asociamos a una disminución del riesgo de padecer cáncer colorrectal y ayuda en el mantenimiento del peso corporal ‘concluye Moñino.

TALLERS A LES ESCOLES I DISTRIBUCIÓ DE MATERIAL DIDÀCTIC

Per aquestes raons, el CODNIB dóna molta importació a la divulgació de mantenir una alimentació saludable i una vida activa per evitar un augment de les xifres de sobrepès i d'obesitat tant a la població infantil com a l'adulta. Aquí, a les Illes Balears, el 19% de la població infantil presenta un excés de pes: el 9% és obesa i el 10% presenta sobrepès, segons lestudi EPOIB realitzat per la Conselleria de Salut. Pel que fa a la població adulta, l'Enquesta Nacional de Salut 2011 mostra que més del 50% de la població té excés de pes.

El sobrepès representa avui dia una forta amenaça per a la salut pública ja que està relacionada amb l'inici o l'agreujament de les malalties cardiovasculars, dislipèmies, hipertensió arterial, diabetis, determinats càncers i malalties de caràcter psicosocial entre d'altres.

Conscients d‟aquest problema, el CODNIB aposta per l‟adopció d‟hàbits saludables i senzills com uns dels factors més influents en el desenvolupament d‟una vida sana. Així ha programat una sèrie de Tallers a centres educatius a càrrec de Dietistes-Nutricionistes per promoure el consum de llegums.

  • Escoleta “Sweet Dreams” de Ciudad Jardín, colegio San Felipe Neri de Palma y Asociación de Vecinos del Coll d’en Rabassa, las tres a cargo de Joana M. Fernández
  • La Salle de Palma a càrrec de Teresa Bonnin
  • Col·legis de Santa Maria i Sagrat Cor de Palma a càrrec de Carolina Holzmann
  • Col·legi Escola Graduada de Palma a càrrec de Rocío Zamanillo

D'altra banda, s'enviarà manuals didàctics i contes infantils als centres escolars i escoles bressol de les Illes Balears, per ensenyar d'una manera divertida quins són els aliments que aporten beneficis per a la salut i quins patrons d'alimentació són els més aconsellables. A més, el CODNIB ha demanat als dietistes-nutricionistes que supervisen menús escolars, que assegurin almenys dues racions de llegums aquesta setmana, per contribuir a la sensibilització de centres i escolars de la importància del consum de llegums en el marc d'una patró de dieta Mediterrània.
CONTACTE

Manuel Moñino, president del CODNIB, estarà a la vostra disposició per atendre preguntes o entrevistes al tel. 607621822; o al correu info@codnib.es

Categories: Activitats_
Administrator: