X

Descobreix la primera promoció a Estandardització del PCN

Butlletí informatiu

Estimades col·legiades i col·legiats,

Permeteu-me que comenci les meves paraules en aquest butlletí transmetent el meu reconeixement cap a les i els professionals que s'han certificat com a pioners en la I Promoció en Estandardització del Procés de la Cura Nutricional (PCN). 

Es tracta d'una aposta del Consell General per la qualitat i l'excel·lència en el nostre treball, que compta amb el suport de l'institut Iidenut i de l'Acadèmia, entitats sense les quals no seria possible ia les que aprofito per traslladar el meu agraïment, especialment Robinson Cruz pel seu esforç i dedicació. 

Us animo a informar-vos sobre aquesta certificació ia formar part de les properes promocions; sens dubte, estic segur que és un important valor afegit a la nostra feina. 

Un altre punt important per a la qualitat de la professió, és el sistema d'acreditació d'especialitzacions Redinut, del que us parlem també en aquest butlletí i us recomano consultar.

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Manuel Moñino Gómez

Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas

­

­

­

Seminari i entrega de diplomes a la primera Promoció en Estandardització del PCN

El 17 de febrer passat es va celebrar a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid l'II Seminari sobre el Procés de la Cura Nutricional, en què es va fer entrega dels diplomes a les cinquanta alumnes que han integrat la primera promoció d'aquest curs. A més, es van celebrar xerrades magistrals i el mateix alumnat va exposar casos clínics en què han treballat.

Actualment està en marxa la segona promoció d'aquesta formació, impulsada pel Consell General al costat de la Acadèmia i l'Institut Iidenut, que té com a objectiu fomentar una metodologia conjunta entre tots els professionals de la nutrició que ajudi a un tractament personalitzat del pacient ia una optimització en el diagnòstic nutricional.

Aquesta certificació internacional en nutrició promou unificar criteris alhora que ofereix una informació actualitzada amb evidència científica en la cura nutricional. A més d'una metodologia de treball comú en el Procés de la Cura Nutricional, es promou implementar l'estandardització del llenguatge per aconseguir una comunicació eficient entre dietistes-nutricionistes i amb les altres professions sanitàries.

­

La fam invisible a Espanya: el repte de mesurar i reduir la inseguretat alimentària

El proper 12 de març de 9.30 a 14h, el Consell General participarà en aquest esdeveniment, impulsat per Acció contra la Fam, que se celebrarà en format presencial i online i que busca abordar la situació de la fam a Espanya i el estat actual d'inseguretat alimentària pel que travessen el 13% de les llars al país sense capacitat daccés a aliments en quantitat i qualitat adequada.

Durant aquesta jornada, es dialogarà sobre possibles solucions concretes i efectives
com la cistella de la compra bàsica o els sistemes d'alerta primerenca que ajudin a la detecció i la prevenció d'aquestes situacions. 

Pots apuntar-te per assistir o seguir la jornada online AQUÍ

 

­

Ets DN i treballes amb gent gran?

La teva experiència ens interessa! 

Des d'EFAD, estan examinant les pràctiques clíniques actuals i les necessitats educatives de les i els dietistes-nutricionistes que treballen amb gent gran.

Si us plau, respon a aquest breu qüestionari. Serà de molta ajuda per posar en marxa projectes de formació que millorin la professió en aquest àmbit!

POR LA CALIDAD DE NUESTRA PROFESIÓN…

Informa't sobre com acreditar-te

RECURSOS PER A DN

Webinar Dieta Dukan

Posicionamiento de la Academia Española de Nutrición y Dietética sobre la “Dieta” o “método” Dukan.

Document de postura disponible AQUÍ

­

FORMACIÓ

Necessitats nutricionals al llarg de la vida de la dona

Webinar en línia gratuït

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 6 de març, de 15 a 16h

Inscripcions AQUÍ

Alimentació basada en plantes

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 11 de març
Durada: 3 mesos (96 hores càtedra)

INCLOU CLASSES EN DIRECTE
Objectiu: aproximar el professional de la nutrició a l'evidència per aconseguir els canvis necessaris per millorar la salut humana i difondre els patrons d'alimentació basada en plantes a la població.
Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

Com fer servir els sensors de glucosa per millorar l'alimentació de persones amb diabetis?

Trobada amb experta, organitzada per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Data: 15 de març, de 16 a 18 h
Objectiu: identificar les bases de la fisiopatologia i el tractament dels tipus de diabetis; conèixer els objectius de control glucèmic i metabòlic; familiaritzar-se amb lús de sensors de glucosa i la seva interpretació; actualitzar les recomanacions dietètiques en diabetis.

Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

III Jornades Dietistes i Nutricionistes de Navarra

Organitzades per CODINNA-NADNEO

Data: 16 de març
Lloc: Pamplona
Objectiu: trobada per a la professió on formar-se i destacar la important tasca que els alumnes desenvolupen dins del sector sanitari i promoure una professió de qualitat acadèmica i científica a Navarra. 

Inscripció AQUÍ

 Màster Universitari en Estudis Nutricionals de Precisió i Epidemiologia Nutricional

100% online

Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data d'inici: 18 de març
Durada: 12 mesos

Acreditat amb 60 CFCPS

Objectiu: aprendre a fer un abordatge nutricional integral més enllà de les preferències alimentàries, és a dir, precisant com l'alimentació influeix tant en el metabolisme com en l'expressió gènica de l'individu
 

Inscripció AQUÍ

Construcció de projectes integrals en salut: de la formació a lacció

Trobada amb l'expert, organitzada per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica
Data: 22 de març, de 16 a 18h
Objectiu: conèixer les eines pràctiques basades en l'evidència científica per utilitzar-les en la formulació i implementació de projectes alineats amb la salut pública, que millorin la qualitat de vida de la població i optimitzin els recursos disponibles.

Sol·licitada acreditació CFCPS

Inscripció AQUÍ

Abordatge dietètic en trastorns funcionals digestius i malaltia inflamatòria intestinal

Curs en línia

Organitzat pel CODNIB

Data: 4 de maig, de 9 a 18h
Objectiu: trobada per a la professió on formar-se i destacar la important tasca que els alumnes desenvolupen dins del sector sanitari i promoure una professió de qualitat acadèmica i científica a Navarra. 

Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

28/02/24 Maleïda.es En què consisteix el dejuni intermitent i quins riscos té? Amb Eva Pérez, presidenta Codinular

26/02/24 Amb Mucha Gula Propiedades y beneficios de los pistachos, el fruto seco “todoterreno”. Con Manuel Moñino, presidente CGCODN

26/02/24 OKDiari Crononutrició: la nova tendència alimentària que busca canviar els ritmes a què mengem. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA

24/02/24 La Raó Què engreixa menys, la batata o la patata, i com la podem cuinar de manera més sana? Amb Laura Regueiro i Almudena Seijido, de Codinugal

18/02/24 Amb Mucha Gula Dieta FAFO, la nueva “dieta de moda”. Con Mónica Pérez, presidenta AEXDN

17/02/24 El Periódico d'Aragó Realment hi ha aliments amb propietats afrodisíaques que poden augmentar la libido? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 

17/02/24 Amb Mucha Gula Els llegums, imprescindibles a la nostra dieta. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a del CGCODN i presidenta CPDNA

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

­

­

­

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

This email was sent to presidencia@consejodietistasnutricionistas.com

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post