| | | Estimades col·legiades i col·legiats, Permeteu-me que comenci les meves paraules en aquest butlletí transmetent el meu reconeixement cap a les i els professionals que s'han certificat com a pioners en la I Promoció en Estandardització del Procés de la Cura Nutricional (PCN). Es tracta d'una aposta del Consell General per la qualitat i l'excel·lència en el nostre treball, que compta amb el suport de l'institut Iidenut i de l'Acadèmia, entitats sense les quals no seria possible ia les que aprofito per traslladar el meu agraïment, especialment Robinson Cruz pel seu esforç i dedicació. Us animo a informar-vos sobre aquesta certificació ia formar part de les properes promocions; sens dubte, estic segur que és un important valor afegit a la nostra feina. Un altre punt important per a la qualitat de la professió, és el sistema d'acreditació d'especialitzacions Redinut, del que us parlem també en aquest butlletí i us recomano consultar. #LaProfessióLaFemTots #DietÈtica Manuel Moñino Gómez Presidente – Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas | | | | | | Seminari i entrega de diplomes a la primera Promoció en Estandardització del PCN | | | El 17 de febrer passat es va celebrar a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid l'II Seminari sobre el Procés de la Cura Nutricional, en què es va fer entrega dels diplomes a les cinquanta alumnes que han integrat la primera promoció d'aquest curs. A més, es van celebrar xerrades magistrals i el mateix alumnat va exposar casos clínics en què han treballat. Actualment està en marxa la segona promoció d'aquesta formació, impulsada pel Consell General al costat de la Acadèmia i l'Institut Iidenut, que té com a objectiu fomentar una metodologia conjunta entre tots els professionals de la nutrició que ajudi a un tractament personalitzat del pacient ia una optimització en el diagnòstic nutricional. Aquesta certificació internacional en nutrició promou unificar criteris alhora que ofereix una informació actualitzada amb evidència científica en la cura nutricional. A més d'una metodologia de treball comú en el Procés de la Cura Nutricional, es promou implementar l'estandardització del llenguatge per aconseguir una comunicació eficient entre dietistes-nutricionistes i amb les altres professions sanitàries. | | | | | | | La fam invisible a Espanya: el repte de mesurar i reduir la inseguretat alimentària | | El proper 12 de març de 9.30 a 14h, el Consell General participarà en aquest esdeveniment, impulsat per Acció contra la Fam, que se celebrarà en format presencial i online i que busca abordar la situació de la fam a Espanya i el estat actual d'inseguretat alimentària pel que travessen el 13% de les llars al país sense capacitat daccés a aliments en quantitat i qualitat adequada. Durant aquesta jornada, es dialogarà sobre possibles solucions concretes i efectives com la cistella de la compra bàsica o els sistemes d'alerta primerenca que ajudin a la detecció i la prevenció d'aquestes situacions. Pots apuntar-te per assistir o seguir la jornada online AQUÍ | | | | | | | | | Ets DN i treballes amb gent gran? | | La teva experiència ens interessa! Des d'EFAD, estan examinant les pràctiques clíniques actuals i les necessitats educatives de les i els dietistes-nutricionistes que treballen amb gent gran. Si us plau, respon a aquest breu qüestionari. Serà de molta ajuda per posar en marxa projectes de formació que millorin la professió en aquest àmbit! | | | | POR LA CALIDAD DE NUESTRA PROFESIÓN… | | | | | | | | Posicionamiento de la Academia Española de Nutrición y Dietética sobre la “Dieta” o “método” Dukan. Document de postura disponible AQUÍ | | | | | | | | Necessitats nutricionals al llarg de la vida de la dona | | Webinar en línia gratuït Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 6 de març, de 15 a 16h Inscripcions AQUÍ | | | | | | | Alimentació basada en plantes | | | Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 11 de març Durada: 3 mesos (96 hores càtedra) INCLOU CLASSES EN DIRECTE Objectiu: aproximar el professional de la nutrició a l'evidència per aconseguir els canvis necessaris per millorar la salut humana i difondre els patrons d'alimentació basada en plantes a la població. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | Com fer servir els sensors de glucosa per millorar l'alimentació de persones amb diabetis? | | | Trobada amb experta, organitzada per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 15 de març, de 16 a 18 h Objectiu: identificar les bases de la fisiopatologia i el tractament dels tipus de diabetis; conèixer els objectius de control glucèmic i metabòlic; familiaritzar-se amb lús de sensors de glucosa i la seva interpretació; actualitzar les recomanacions dietètiques en diabetis. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | | III Jornades Dietistes i Nutricionistes de Navarra | | Organitzades per CODINNA-NADNEO Data: 16 de març Lloc: Pamplona Objectiu: trobada per a la professió on formar-se i destacar la important tasca que els alumnes desenvolupen dins del sector sanitari i promoure una professió de qualitat acadèmica i científica a Navarra. Inscripció AQUÍ | | | | | | | Màster Universitari en Estudis Nutricionals de Precisió i Epidemiologia Nutricional | | | 100% online Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data d'inici: 18 de març Durada: 12 mesos Acreditat amb 60 CFCPS Objectiu: aprendre a fer un abordatge nutricional integral més enllà de les preferències alimentàries, és a dir, precisant com l'alimentació influeix tant en el metabolisme com en l'expressió gènica de l'individu Inscripció AQUÍ | | | | | | Construcció de projectes integrals en salut: de la formació a lacció | | | Trobada amb l'expert, organitzada per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica Data: 22 de març, de 16 a 18h Objectiu: conèixer les eines pràctiques basades en l'evidència científica per utilitzar-les en la formulació i implementació de projectes alineats amb la salut pública, que millorin la qualitat de vida de la població i optimitzin els recursos disponibles. Sol·licitada acreditació CFCPS Inscripció AQUÍ | | | | | | | Abordatge dietètic en trastorns funcionals digestius i malaltia inflamatòria intestinal | | Curs en línia Organitzat pel CODNIB Data: 4 de maig, de 9 a 18h Objectiu: trobada per a la professió on formar-se i destacar la important tasca que els alumnes desenvolupen dins del sector sanitari i promoure una professió de qualitat acadèmica i científica a Navarra. Inscripció AQUÍ | | | | | 28/02/24 Maleïda.es En què consisteix el dejuni intermitent i quins riscos té? Amb Eva Pérez, presidenta Codinular 26/02/24 Amb Mucha Gula Propiedades y beneficios de los pistachos, el fruto seco “todoterreno”. Con Manuel Moñino, presidente CGCODN 26/02/24 OKDiari Crononutrició: la nova tendència alimentària que busca canviar els ritmes a què mengem. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 24/02/24 La Raó Què engreixa menys, la batata o la patata, i com la podem cuinar de manera més sana? Amb Laura Regueiro i Almudena Seijido, de Codinugal 18/02/24 Amb Mucha Gula Dieta FAFO, la nueva “dieta de moda”. Con Mónica Pérez, presidenta AEXDN 17/02/24 El Periódico d'Aragó Realment hi ha aliments amb propietats afrodisíaques que poden augmentar la libido? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 17/02/24 Amb Mucha Gula Els llegums, imprescindibles a la nostra dieta. Amb Alba Santaliestra, vicepresidenta 1a del CGCODN i presidenta CPDNA | | | | Segueix-nos a les xarxes! | | | | | PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS | | | | | | Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre: | | | | | | | Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes C/Colón, 10-13, 46004, València | | | | | You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter. | | | | | | | | | |