X

Descobreix com certificar-te a Estandardització del PCN el 2025

INSCRIU-TE

Beneficis de l'estandardització del PCN

1. Seguretat del pacient: en seguir procediments estàndard, es minimitzen els errors i s'augmenta la seguretat del pacient.

2. Qualitat de latenció: proporciona una atenció nutricional més consistent i d'alta qualitat.

3. Eficiència: millora l'eficiència operativa en reduir la variabilitat i augmentar la predictibilitat dels resultats.

4. Formació: facilita la capacitació i el desenvolupament continu de les i els dietistes-nutricionistes en proporcionar directrius clares.

5. Auditoria i millora contínua: permet un seguiment i avaluació més precisos dels resultats.

6. Reconeixement professional: demostra un ferm compromís amb l'excel·lència i la qualitat, cosa que és altament valorada pels professionals de la medicina.

7. Transparència i confiança pública: els processos estandarditzats augmenten la confiança pública.

8. Visibilitat mediàtica i acadèmica: els estàndards documentats poden servir com a models per a estudis.

9. Premis i certificacions: pot portar a reconeixements i certificacions de prestigi.

10. Atracció de talent: un entorn de treball estandarditzat i d'alta qualitat atrau nous talents.

Quines diferències hi ha entre la formació gratuïta i la certificació internacional?

Per què cal l'estandardització del PCN?

En un entorn hostil en què la posició del dietista-nutricionista encara no és prou valorada en alguns àmbits, és fonamental posicionar-se professionalment. A l'àrea clínica, l'estandardització és una eina que genera resultats verificables i replicables. 

La forma tradicional en què s'ha dut a terme l'atenció nutricional està molt enfocada a la detecció de problemes relacionats amb la ingesta o amb el pes, utilitzant com a estratègia una eina de cribratge nutricional. Això no obstant, aquesta forma d'atenció no només limita la nostra feina, sinó també és un dels principals factors que frena el nostre creixement. Els cribratges no detecten problemes, només detecten riscos. En no detectar problemes, fan que les nostres intervencions no contribueixin significativament amb la millora del pacient. A la llarga, la manca de resultats afecta la confiança del professional i torna la seva feina prescindible.

Les metodologies -base de l'estandardització - permeten obtenir i analitzar la informació de manera que es redueixi al màxim possible la pèrdua de dades i alhora s'enforteixi la validesa dels resultats. Les metodologies estan compostes de procediments racionals, els quals, ordenats i sistematitzats apropiadament permeten assolir objectius concrets.

  • Permet obtenir resultats més precisos i comparables.
  • Permet establir temps mínims datenció.
  • Permet establir un mínim d'atenció instrumental.
  • Permet establir un sistema de millora de competències professionals. Una metodologia estandarditzada, sobretot aquella basada en la bioquímica, obligarà tothom a actualitzar la seva formació per afrontar el repte de dur a terme consultes nutricionals cada vegada més especialitzades.

Data d'inici: 13 gener 2025

Places limitades

UNEIX-TE A L'EDICIÓ 2025!

Si tens dubtes, escriu a estandarizacion@conselldietistesnutricionistes.com

­

­

­

­

­

­

Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas – Nutricionistas

C/Colón, 10-13, 46004, València

Administrator:
Related Post