| Estimades col·legiades i col·legiats, Des del Consell General, seguim representant la nostra professió en trobades i jornades que busquen, des de diferents sectors, construir un sistema alimentari més saludable i just. També seguim donant veu als Col·legis Professionals en les seves reivindicacions, com la del CPDNA per al reconeixement de la categoria professional de dn, i en les seves jornades per a l'avenç de la professió, com el cas del proper organitzat per CODINNA-NADNEO. La vostra veu també és molt important. Per això, us animem a inscriure-vos a la propera edició Presa ConCiència (gratuïta) per a dn i estudiants de NHyD, i us convidem a respondre a les enquestes de valoració de la campanya Diet-Ètica ia les que ens fan arribar des d'EFAD i l'OMS. Gràcies per ser-hi sempre! #LaProfessióLaFemTots #DietÈtica Ànima Palau Ferré Presidenta Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes | | | | | | Presa ConCiència 2023 Jornada para d-n y estudiantes de NHyD 28 d'abril de 16.00 a 19.30 h Inscriu-te gratis aquí | | | | Volem conèixer la teva valoració sobre la Campanya Diet-Ètica Contesta una breu enquesta aquí | | | Vols ser ponent al proper Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica? Si vols participar al proper congrés de novembre “Nutrición con el corazón: dietas Plant-based en el ejercicio profesional”, puedes impartir una conferencia propuesta por el Comité Científico o de temática libre sobre un tema del que seas experta o experto. También puedes presentar un trabajo al congreso y acumular mèrits per als concursos de places o oposicions participant al call for abstracts. A més, ja és obert el termini per presentar candidatures als Diàlegs amb la Indústria Alimentària i Farmacèutica. El termini de presentació de candidatures per a aquestes tres opcions finalitza el 3 d'abril del 2023. Informa't i fes arribar la teva aquí. | | | | Presents al III Congrés Nacional de Professions La presidenta del Consell General, Ànima Palau, va estar convidada en representació de la professió de dietista-nutricionista al III Congrés d´Unió Professional celebrat a Madrid el 22 de febrer. Durant la jornada, es va remarcar la importància de l'excel·lència de l'acte professional, cosa que passa necessàriament per la formació continuada, en valors i humanització, i per la subjecció a les normes deontològiques. També es va posar èmfasi en la importància de la col·legiació i l'autoregulació de les professions, sempre pensant en el nostre paper de servei a la societat, de suport i solucions als problemes socials. És fonamental el compromís social de les professions, les aliances amb plataformes de cooperació, l'Agenda 2030, la protecció del medi ambient i la sensibilització dels professionals (sempre en sintonia amb les universitats per una banda, i la ciutadania per l'altra). | | | | La presidenta del CGCODN participa en el taller “Sistema agroalimentario valenciano frente al reto energético” El 1 de marzo, la presidenta del Consejo General fue invitada al taller participativo “Sistema agroalimentario valenciano frente al reto energético” organizado por la Conselleria de Agricultura, la Universidad Politécnica de Valencia y la Fundación Instituto Valenciano de Investigación y Formación Agroambiental (IVIFA). El taller se organizó en 4 mesas de trabajo: sector productor; sector grandes superficies de distribución; canales cortos de comercialización (proximidad), y consumidores y nutrición. La jornada contó con la intervención de entidades públicas y privadas, así como empresas referentes del sector agroalimentario. | | | | El CGCODN, a la presentació de l'estudi sobre l'impacte ecològic dels hàbits d'alimentació de la població espanyola El vicepresidente segundo del Consejo General, Manuel Moñino, asistió a la presentación del “Estudi sobre l'impacte ecològic dels hàbits alimentaris de la població espanyola“, elaborado por la Confederació Espanyola de Cooperatives de Consumidors i Usuaris (HISPACOOP). Este análisis de la situación actual y de las alternativas para lograr un sistema alimentario más sostenible forma parte del Proyecto «Impacto ecológico de la alimentación», subvencionado por el Ministerio de Consumo, y que cuenta con el apoyo y colaboración del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Fes clic aquí per accedir al document. | | | | El Col·legi Professional d'Aragó reivindica la categoria professional de dn a la sanitat pública La Junta de Gobierno del CPDNA ha emitido un comunicado (que puedes leer en su web) en el que pide a la administración pública de la comunidad el reconocimiento de la profesión de dietista-nutricionista, mediante la creación de esta categoría profesional en la sanidad aragonesa. Després de 20 anys des de la creació del Col·legi Professional, lamenten que es deixi fora del sistema la nostra professió, en comptes d'incorporar-la per millorar la qualitat assistencial als pacients. | | | | Respon aquesta enquesta d'EFAD sobre hàbits per esmorzar EFAD lidera el projecte Breakfast Toolkit Project, con el que buscan desarrollar un kit de herramientas para dietistas-nutricionistas, que sirva para educar a los pacientes sobre cómo preparar un desayuno saludable. Para recopilar información sobre el desayuno en Europa, Breakfast Toolkit Team ha creado una encuesta dirigida a d-n para recopilar sus opiniones sobre la recomendación del desayuno como parte de una dieta equilibrada, conocer los recursos que se utilizan educar a los pacientes sobre desayunos saludables, y comprender los patrones de desayuno de los países europeos. Accedeix a la breu enquesta aquí. | | | | Estudi de l'OMS sobre la informació al consumidor a l'etiquetatge de les begudes alcohòliques L'oficina regional de l'OMS per a Europa ha llançat un breu qüestionari, dirigint persones majors de 18 anys que hagin consumit alcohol els últims 12 mesos, com a part d'un estudi sobre informació al consumidor a l'etiquetatge de begudes alcohòliques. Pots participar-hi seguint aquest enllaç. | | | | Trobada amb l'expert: lactància materna, lactància artificial i nutrició del nadó Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data: 10 de marzo, de 16 a 18h
- Objectiu: formar i actualitzar en l'àmbit de la lactància materna aquells professionals de la salut que en la seva pràctica professional tractin amb mares lactants i nadons sempre seguint les bases de l'evidència científica.
- Acreditado con 0,33 Créditos de Formación Continuada de las Profesiones Sanitarias (CFCPS) para dietistas-nutricionistas a la Comisión de Formación Continuada de las Profesiones Sanitarias en el Sistema Nacional de Salud.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | Ajuts ergogens en l'àmbit esportiu i de la salut Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data d'inici: 14 de març
- Duración: 2,5 meses (100 horas cátedra)
- Objectiu: aportar als professionals de la salut un coneixement basat en evidències científiques sobre els complements alimentaris i aliments funcionals. En acabar aquest curs podràs donar assessorament nutricional i garantir-ne l'ús segur i responsable per part de la població que practica esport d'esbarjo o de competició.
- Curso acreditado con 8,35 CFCPS por la Comisión de Formación Continuada de las Profesiones Sanitarias.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | II Jornades CODINNA-NADNEO Organitzades pel Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Navarra - Data: 25 de març
- Lloc: Casa Gurbindo
- Objectiu: actualitzar-se en temes de gran interès científic en Nutrició Humana i Dietètica. A més, amb aquest esdeveniment el Col·legi vol promoure una professió cohesionada, unida i de qualitat acadèmica i científica a Navarra.
- Programa complet AQUÍ
| | | | Nutrició per a l'optimització de la composició corporal en esportistes i població general Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data d'inici: 18 de abril
- Duración: 4 meses (92 horas cátedra)
- Objetivo: brindar las herramientas necesarias para trabajar con pacientes deportistas y optimizar su rendimiento, así como conocer las bases de la composición corporal del individuo para optimizar el tratamiento del mismo en la consulta dietético-nutricional.
- Curso acreditado con 8,39 CFCPS por la Comisión de Formación Continuada de las Profesiones Sanitarias.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | Nutrició i suplementació en esports de muntanya Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data d'inici: 25 d'abril
- Duración: 3,5 meses (100 horas cátedra)
- Objetivo: dotar de las herramientas necesarias para conocer las peculiaridades fisiológicas, nutricionales y de suplementación de los distintos deportes de montaña, y así poder asesorar a los deportistas que desarrollan este tipo de actividades.
- Curso acreditado con 15,09 CFCPS por la Comisión de Formación Continuada de las Profesiones Sanitarias.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | El CGCODN als mitjans Març 2023 Revista Consumer Per què la desaparició de les abelles posa en risc la nostra salut? Amb Luis Frechoso, president de Codinupa 27/02/23 La Raó És així la dieta atlàntica que aconsegueix disminuir l'obesitat i el colesterol. Amb María González i Almudena Seijido, de Codinugal 27/02/23 La Vanguardia En quins casos no hauries de consumir el líquid de les conserves. Amb Pablo Martínez, president CODINUCAN 26/02/23 Infosalus Sí o no al líquid de les conserves? Amb Pablo Martínez, president CODINUCAN 16/02/23 La Raó Aquests són els nous motius pels quals cal prendre fruita seca. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 16/02/23 El Món Com puc aconseguir que el meu fill mengi més fruita i verdura? Referencia a la nota de prensa del CGCODN sobre la no inclusión de la regulación de la publicidad infantil y comedores escolares en las propuestas legislativas 2023 15/02/23 Maleïda.es No tothom pot perdre pes només amb força de voluntat i d'altres mites sobre l'obesitat. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 14/02/23 El Periódico d'Espanya Ara que som a Sant Valentí, realment hi ha aliments amb propietats afrodisíaques? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA 13/02/23 Ràdio Popular Bilbao Entrevista a Alma Palau sobre la no inclusió de la regulació de la publicitat infantil i menjadors escolars a les propostes legislatives 2023 12/02/23 Cadena 100 El valor nutricional del líquid del iogurt: la raó que donen els nutricionistes perquè no el llencis. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 11/02/23 Cuida't Plus Patata vermella, per a què serveix i en què es diferencia de la blanca? Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n del CGCODN i president de CODNIB 09/02/23 VIU Quina és la diferència entre dietista i nutricionista? Referència a la normativa recollida a la web del CGCODN 08/02/23 NutraSalut Dietistas-nutricionistas lamentan que Moncloa “desproteja a los menores” en sus propuestas legislativas para 2023. Referència a la nota de premsa del CGCODN 07/02/23 ABC Per què és bo beure's el líquid del iogurt. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 07/02/23 Servimèdia Dietistas-nutricionistas “lamentan” que el Gobierno “desproteja a los menores” en su plan anual normativo. Referència a la nota de premsa del CGCODN 07/02/23 La Vanguardia Dietistas-nutricionistas “lamentan” que el Gobierno “desproteja a los menores” en su plan anual normativo. Referència a la nota de premsa del CGCODN 07/02/23 Restauració Col·lectiva El pla normatiu de 2023 no inclou la regulació de la publicitat ni dels menjadors escolars. Referència a la nota de premsa del CGCODN 06/02/23 La Raó Així ajuda la dieta mediterrània davant de la preeclàmpsia. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN Segueix-nos! Twitter @CGCODN_Oficial @aedinforma Facebook @CGCODNoficial@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica Instagram @cgcodn_oficial @academia_nutricion Linkedin @OficialCGCODN @AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica Telegram Consell General de Col·legis Oficials de DN | | | | | | Segueix atentament les novetats sobre els propers congressos | | | | | Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre: | | | | Congressos o jornades que el CGCODN recolza: | | | | | |