X

Consulta l'informe sobre l'ús d'edulcorants

Estimades col·legiades i col·legiats,

Estrenem nou disseny de butlletí, i ho fem carregats de notícies. 

Recentment he participat, en representació del Consell General, al Comitè Consultiu de l'AESAN, on he tingut l'ocasió de transmetre a tots els integrants les demandes i preocupacions de la nostra professió. 

En aquest sentit, us recomano que llegiu l'article que s'ha elaborat des del Consell i l'Acadèmia analitzant la guia de l'OMS sobre el consum d'edulcorants. Les i els dietistes-nutricionistes hem de ser comunicadors fiables, fonts d'informació amb autoritat per transmetre informació veraç, honesta i basada en l'evidència científica.

#LaProfessióLaFemTots #DietÈtica

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

­

­

­

Reunió del Consell Consultiu AESAN

El Consell General va estar present com a membre a través de la presidenta, Alma Palau, a la reunió del Consell Consultiu de la Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) celebrada el 25 de maig a Madrid. 

Por parte del CGCODN, entre otras propuestas, transmitimos la necesidad de calcular la Cesta Básica de Alimentos para España, así como continuar con la regulación de la Alimentación Saludable y Sostenible en Comedores Escolares, incluyendo la Alfabetización Alimentaria, reactivar la regulación de la publicidad infantil, y esperar a Europa para la armonización del etiquetado frontal e implementación en España, entre otros asuntos. Además, se propuso el cambio de denominación de “experto en NHYD” a “Dietista-nutricionista” en referencia a quién debe diseñar y supervisar los menús en colectividades. 

­

Edulcorants no nutritius i sense calories: assegurances sí, però no recomanables

Consulta l'anàlisi que han fet els experts del Consell General i l'Acadèmia sobre la guia de l'OMS sobre els edulcorants.

 

 

ACCEDEIX AQUÍ AL DOCUMENT

­

El Consejo General participa en la jornada “Promoción de hábitos de vida saludable y su impacto en el empleo” de Acción contra el Hambre

La presidenta del CGCODN, Alma Palau, participó en la mesa redonda de expertos en salud, en la que habló de la importancia de la alimentación saludable para conservar la salud y prevenir enfermedades crónicas que empeoran la calidad de vida y la capacidad laboral. También explicó cómo la falta de empleo, y en consecuencia, de recursos económicos, ha hecho crecer el nivel de “inseguridad alimentaria” entre las familias españolas, es decir la imposibilidad de acceso a la cesta básica de alimentos.
 

ACCEDEIX AQUÍ AL DOCUMENT

­

La plataforma One Health estrena pàgina web

A través de la nova web, que podeu visitar aquí totes les persones interessades poden conèixer els objectius que persegueix la plataforma, així com les entitats que hi estan adscrites, entre elles el Consell General. 

La web ofrece también un calendario con las iniciativas en torno al enfoque Una Sola Salud,  impulsadas por las entidades adscritas a la Plataforma, y se completa con una zona de prensa en la que se dan a conocer las últimas noticias en torno a las acciones y actividades realizadas desde la plataforma. 

RECURSOS PER A DN

Enfocament pràctic i divulgatiu per al maneig dietètic de la celiaquia

Contingut elaborat pel Grup d'Especialització de Nutrició Clínica i Dietètica (GE-NuCyD) de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Guia de la formació als Sistemes Alimentaris Sostenibles 2023-2024

Recull l'oferta formativa que ofereixen les universitats membres de la Fundació Triptolemos, classificada per àrea geogràfica a més de 400 titulacions de graus, màsters i doctorats.  

­

Obstacles clau per a la regulació de la comercialització d'aliments

Aquest informe presenta els resultats d'una enquesta realitzada per UNICEF per identificar les barreres, les preocupacions i les prioritats dels funcionaris governamentals i els encarregats de formular polítiques que consideren regular l'exposició dels nens a la comercialització d'aliments i begudes no saludables, i per identificar eines pràctiques per fomentar el desenvolupament i la promulgació de polítiques.

­

­

ScopeCO2: calcular la petjada de carboni de centres sanitaris espanyols

Reconegut pel Ministeri de Sanitat, dins del Pla d'actuacions per a l'avaluació de l'impacte de la petjada de carboni a centres sanitaris (consulta el document aquí).

FORMACIÓ

Microbiota intestinal, SIBO i disbiosi

Curs en línia organitzat pel CPDNA
Impartit per Erika Maestro (NutricionMaestra)

Dissabte, 3 de juny de 9.30 a 14.00 h
Serà gravat i estarà disponible per a inscrits durant 1 setmana.
Inscripció AQUÍ

Abordatge dietètic per a pacient amb trastorns funcionals digestius. Pràctica Clínica

Curs presencial a Donosti organitzat pel CODINE-EDINEU
Impartit per Alicia Salido (Unitat Andalusa de Trastorns Funcionals Digestius UATFD)
Dissabte, 10 de juny de 10:00 a 19:00 h
Inscripció AQUÍ

Abordatge del pacient amb problemes digestius sense diagnosticar

Curs en línia organitzat pel CODINULAR.
Impartit per Ángela Moreno i Virginia Gómez (Nutridigestives)
Dijous 22 de juny de 16:00 a 20:00 h
Inscripció AQUÍ

EL CGCODN EN MITJANS

25/05/23 La Raó Polèmica per l'informe de l'OMS sobre els edulcorants: això és el que diuen els nutricionistes

24/05/23 Gaseta Mèdica Edulcorants: la visió dels nutricionistes

24/05/23 Infosalus Nutricionistes aclareixen la polèmica sobre els edulcorants després de l?informe de l?OMS. 

24/05/23 ElPeriodico.com És segur i saludable consumir edulcorants?

24/05/23 Diari de Castella-la Manxa Nutricionistes aclareixen la polèmica sobre els edulcorants després de l'informe de l'OMS

24/05/23 El Periódico d'Espanya ¿Es seguro tomar edulcorantes como sacarina, aspartamo, estevia…? Esto dicen los expertos

24/05/23 Mallorca Diari És segur i saludable consumir edulcorants?

24/05/23 Diari de Navarra Nutricionistas aclaran la polémica sobre los edulcorantes tras el informe de la OMS: “Seguros sí, pero no recomendables”

24/05/23 Telemadrid Nutricionistes aclareixen la polèmica sobre els edulcorants després de l'informe de l'OMS

23/05/23 Cuida't Plus Aquests són els millors aliments per als teus ossos. Amb Cristina Julián, vocal de CPDNA

17/05/23 Consumer Els vegetals perden nutrients, són els cultius ecològics la solució? Amb María González, presidenta Codinugal

11/05/23 La Raó Així és l'alimentació que produeix més pedres al ronyó. Amb Lara Prohens, secretària de CODNIB

Segueix-nos a les xarxes!

­

­

­

­

­

PROPERS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS

Congressos en què el CGCODN forma part, o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

­

­

Congressos o jornades que el CGCODN recolza:

­

­

­

­

Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

C/Colón, 10-13, 46004, València

You’ve received this email because you’ve subscribed to our newsletter.

Cancel·lar subscripció

Administrator:
Related Post