X

Conselleria de Salut i Consum



CODNIB assessora el Departament de Protecció de la Salut en matèries d'Alimentació, Nutrició i Dietètica amb l'objectiu de promocionar una alimentació saludable, especialment per prevenir l'obesitat infantil i juvenil i potenciar programes per facilitar a la població l'accés a aliments i menjars segurs i amb un perfil nutricional saludable.


Les accions que es duran a terme per a la consecució d'objectius seran, entre d'altres:


Col·laborar en el coneixement de la situació actual pel que fa a la qualitat nutricional dels menús que se serveixen a diferents segments poblacionals, així com a l'anàlisi de la demanda en matèria d'al·legacions nutricionals, saludables i de reducció del risc de les empreses de la cadena alimentària.

Informar els professionals en l'elaboració i la distribució dels aliments, facilitant coneixements eines i habilitats per millorar el perfil nutricional.


Assessorar en l'establiment d'estàndards i en la confecció d'eines encaminades a la valoració i l'avaluació de menús, especialment per a col·lectivitats.





Col·laborar en la determinació de les eines, indicadors i accions que puguin facilitar l'aplicació de l'HANCP (Hazard Analisis and Nutricional Control Points) en el marc del projecte Food Pro-Fit, en qualitat de soci col·laborador en les diferents fases.




     


     


    Además, CODNIB ha formado parte grupos de trabajo:


    L'OBESITAT A L'ENTORN ESCOLAR. El Col·legi va participar a la taula de treball que analitza a les Illes Balears l'obesitat a l'entorn escolar, juntament amb la Conselleria de Salut i Consum, Conselleria d'Educació, Patronal empresarial, Empreses de serveis, Representants de Pares i Mares d'alumnes, on es van exposar els temes següents:


    Regulació del valor nutricional dels menús a menjadors escolars ia escoles de 0-3 anys.


    Educació alimentària continuada a pares i alumnes.


    També es va demanar des de CODNIB la regulació de lalimentació preescolar de 0 a 3 anys.


    GRUP NOMINAL DE SALUT PÚBLICA.Participació al projecte de reestructuració de SP de les Illes Balears, i en el marc d'un nou departament que es preveu crear per abordar temes de seguretat alimentària i nutrició.


    CODNIB aporta que la Seguretat Alimentària ha evolucionat de manera que no només s'ha d'assegurar l'absència de toxiinfeccions alimentàries sinó que cal promocionar la protecció de la salut, de manera que s'asseguri i faciliti l'exposició dels consumidors d'aliments de perfil nutricional saludables, promotors de salut, especialment en grups vulnerables: escolars, grans, dependents, ciutadans.

    <

    Categories: Activitats_
    Administrator: