X

BUTLLETÍ INFORMATIU CGCODN – Octubre 2021-2

BOLETÍN INFORMATIVO CGCODN – Octubre 2021 (2ª quincena)
Estimades col·legiades i col·legiats,

El Consell General i L'Acadèmia fan una aposta forta a la formació, clau per al desenvolupament i l'avenç de la professió. 

Els tres pilars de tota professió sanitària són: la professionalitat, l'ètica i la formació continuada. Recorda que sense formació continuada no es pot exercir amb professionalitat ni amb ètica. L'actualització és essencial.

#LaProfessióLaFemTots

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

Pregunteu als ponents del III Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable

Ja estan disponibles per als inscrits al III Fòrum d'Alimentació Responsable els vídeos de les ponències. 

Recordad que los tres seminarios web con los ponentes serán el día 19 d'octubre del 2021 de 16.00 a 19.00 hores.

Durante los webinars tendrá lugar un coloquio y els ponents respondran totes les preguntes o dubtes rebuts. Por ello, te animamos a que visualices con tiempo los vídeos y nos hagas llegar las tuyas a través del formulario que encontrarás en tu campus virtual. El termini per enviar preguntes als ponents finalitza el dilluns 18 d'octubre a les 22.00 hores.

Si estàs inscrita o inscrit i tens qualsevol dubte o dificultat tècnica, pots escriure a formacion@academianutricion.org

Dia Mundial de l'Alimentació: les nostres accions són el nostre futur

En la línia dels temes que es tractaran al Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable, la FAO ha centrat la temàtica del Dia Mundial de l'Alimentació 2021 en la sostenibilitat del sistema agroalimentari.

Els aliments que triem i la manera de produir-los, preparar-los, cuinar-los i emmagatzemar-los ens converteixen en una part integral i activa del funcionament d'un sistema agroalimentari.

Un sistema agroalimentari sostenible és aquell en què es disposa d'una varietat d'aliments suficients, nutritius i innocus a un preu assequible per a tothom, i en què ningú no té gana ni pateix cap altra forma de malnutrició. Els sistemes agroalimentaris sostenibles proporcionen seguretat alimentària i nutrició per a tothom, sense comprometre les bases econòmiques, socials i mediambientals per a les properes generacions. Condueixen a una millor producció, una millor nutrició, un millor medi ambient i una vida millor per a tothom.

Llegeix més sobre això aquí

Participa a la trobada gratuïta #YoAmoElBrócoli organitzat per l'Acadèmia

Todos sabemos que el brócoli es una crucífera y que, como tal, se le atribuyen múltiples beneficios para la salud. Sin embargo, sabemos responder con exactitud ¿cuán ‘saludable’ es? ¿Qué impacto puede tener el consumo de brócoli en la salud? ¿Ayuda a prevenir enfermedades crónicas?

Per respondre aquestes preguntes, els investigadors del Àrea del Coneixement Científic de l'Acadèmia han realitzat una revisió científica exhaustiva sobre l'impacte del seu consum sobre la salut. Les seves principals conclusions es presentaran el 26 d'octubre a les 16h en una trobada digital. 

Giuseppe Russolillo, president de la ICDA i de la Acadèmia, juntament amb Aquilino García, vocal d'alimentació del Consell General de Col·legis de Farmacèutics, conversaran amb Eduard Baladía, responsable de l'Àrea del Coneixement de l'Acadèmia i investigador principal de l'estudi.

Los asistentes a este evento recibirán un diploma de la Academia y se les hará entrega del nuevo informe “Impacto del consumo de brócoli en la salud humana: una revisión científica exhaustiva”.

Inscriu-te de forma gratuïta aquí

Eines i creació de materials audiovisuals en nutrició i dietètica
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Inici: 8 de novembre
  • Durada: 14 setmanes
  • Objectiu: L'Acadèmia t'ofereix un curs bàsic de fotografia, tractament d'imatges, edició de vídeos, infografies, com preparar les diapositives per a una ponència amb nous programes, exportació d'arxius/emmagatzematge, com enviar/descarregar arxius de vídeo i tot el que necessites saber per dur a terme comunicació audiovisual a la teva feina, particularment, a la teva consulta de nutrició i diet.
  • Més informació i inscripcions AQUÍ

Evidències científiques de les ajudes ergogències en l'àmbit esportiu i de la salut
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Inici: 15 de noviembre
  • Durada: 100 hores
  • Objectiu: en aquest curs aprendràs a fonamentar els principals ingredients i principis actius, que sota el suport d'evidències científiques, han demostrat ser útils i segures com a ajuts ergogens, complements alimentaris o aliments amb fins a la salut i/o l'esport.
  • Més informació i inscripcions AQUÍ

Evidències en el maneig de la nutrició a l'embaràs
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Inici: 25 de noviembre
  • Duración: 10 semanas
  • Objectiu: en aquest curs s'oferiran les claus per realitzar les millors pràctiques que afavoreixin el benestar òptim de la mare i del nadó des d'abans de la gestació fins al postpart (incloent-hi la preparació per a la lactància materna), tant en embaràs normal com en situacions fisiopatològiques especials.
  • Més informació i inscripcions AQUÍ
El CGCODN als mitjans

Octubre 2021 Revista Consumer La escuela: un espacio para comer… y aprender. Con Eva Pérez Gentico, presidente CODINULAR

12/10/21 Cuida't Plus Aquestes són les fruites que hauries de menjar sense pell (i no ho saps). Amb Manuel Moñino, president CODNIB, i Sohaila Sedaq, de CODINULAR.

06/10/21 Cuida't Plus Les dietes miracle que preocupen endocrinòlegs i nutricionistes. Amb Luis Frechoso, president CODINUPA.

05/10/21 AgroNews III Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable. 

05/10/21 Maleïda.es No, los plátanos de Canarias no tendrán más “pintas” por “efecto de las cenizas del volcán”: la fruta afectada por las cenizas no se comercializa. Referencia a artículo del Consejo sobre las características de la piel de los plátanos.

05/10/21 El Debat “Las empresas deberían ser una pata más de la educación alimentaria”. Entrevista a Eduard Baladía, miembro del Centro de Análisis de Evidencia Científica de la Academia.

04/10/21 Cuida't Plus Olives: un aperitiu hipercalòric o recomanable? Amb Uxía Rodríguez, de CODINUGAL.

04/10/21 Restauració Col·lectiva El “Foro Nacional de Alimentación Responsable” pone el foco en el consumo de fruta y verdura

15/09/21 Business Insider Espanya Tries les galetes de gira-sol perquè són més sanes que les de palmell? Hi ha altres ingredients que t'haurien de preocupar. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN.
 

Segueix-nos!

Twitter
@aedinforma
@CGCODN_Oficial
Facebook
@CGCODNoficial
@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion

Segueix atentament les novetats sobre els propers Congressos
Congressos en què el CGCODN forma part o d'entitats de les quals el CGCODN és membre:

Copyright © 2021 CGCODN, All rights reserved.

Our mailing address is: 
CGCODN
C/ Rafael Reverendo Tramoyeres, 1
46020 València
Espanya
Add us to your address book

Vols deixar de rebre aquests mails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list 

Administrator:
Related Post