| Estimades col·legiades i col·legiats, El paradigma d'un sistema agroalimentari sostenible, just i accessible per a tothom, comença a cada municipi. Aquesta és la visió de la FAO i aquesta és la voluntat de l'Ajuntament de València i d'altres Ajuntaments a Espanya: polítiques agroalimentàries urbanes que garanteixin el dret a l'alimentació saludable i sostenible de tots els habitants. Agraïment al consistori valencià per confiar en les i els dietistes-nutricionistes d'Espanya. #saludatope #LaProfessióLaFemTots Ànima Palau Ferré Presidenta Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes | | | | Sentència nº37/2022, de 14 de febrer, del Jutjat Mercantil núm. 3 de València Tenint en compte que aquest Consell té registrada des de 2018 la marca «Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes», es va presentar una demanda per evitar que l'entitat fraudulenta composta per set col·legis dissidents pogués continuar utilitzant una marca que no els correspon. En data 14 de febrer de 2022, s'ha dictat la sentència número 37/2022 del Jutjat Mercantil número 3 de València, desestimant la demanda interposada per aquest Consell General. Cal tenir en compte que els set col·legis van presentar una demanda contra aquest Consell reivindicant la marca com a seva, cosa que va ser desestimada pel mateix Jutjat que ha resolt en aquesta ocasió. La Sentència entén que, més enllà del dret marcari al·legat, hi ha un conflicte de legitimitat entre entitats que s'ha de resoldre en un altre ordre jurisdiccional diferent del mercantil. Un argument amb què no estem conformes i que motiva la presentació els propers dies d'un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de València, per continuar defensant els drets dels col·legiats. Accedeix a la sentència completa aquí. | | | | Grup de Treball d'Alimentació Sostenible i Estratègia Urbana 2030 El Consell General de Dietistes-Nutricionistes, a través de la seva presidenta Alma Palau, ha estat convidat a ser una de les institucions que conformen el Grup de Treball d'Alimentació Sostenible i Estratègia Urbana 2030 de la ciutat de València, l'objectiu del qual és promoure un sistema agroalimentari sostenible, just i de proximitat. Dilluns passat 21 de febrer va ser la primera reunió de treball d'aquest grup de què formen part, a més del Consell, diverses regidories de l'Ajuntament de València, representants de Codinucova i d'altres col·legis professionals, universitats, periodistes, associacions de consumidors, agricultors, cuiners i gastrònoms, entre d'altres. D'aquesta manera, es vol facilitar les aportacions dels diferents sectors implicats per promocionar aquest sistema agroalimentari, seguint així les línies marcades per l'Estratègia Agroalimentària València 2025, aprovada pel Ple del Consell Alimentari el 16 d'octubre del 2018. | | | | Guia de rentat de mans per evitar toxiinfeccions alimentàries Desde El Grupo de Especialización en Restauración Colectiva de la Academia Española de Nutrición y Dietética se ha desarrollado una guía breve para el lavado de manos. El seu objectiu és conscienciar els manipuladors d'aliments de la importància d'un gest tan fàcil com la higiene de mans per evitar toxiinfeccions alimentàries a la Restauració Col·lectiva. | | | | Posicionament sobre el tractament del sobrepès i l'obesitat infantil La Academy of Nutrition and Dietetics ha publicado un nuevo documento de posición: ‘Tratamiento del sobrepeso y la obesidad pediátricos: posición de la Academia de Nutrición y Dietética basada en una revisión general de Revisiones sistemáticas’. Aquest document de posició basat en l'evidència explica el paper dels dietistes-nutricionistes en les intervencions per tractar el sobrepès i l'obesitat pediàtrics. | | | | I Taller sobre Nutrició i Obesitat Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data: 4 de març, de 16 a 18.30h
- Objectiu: oferir formació especialitzada als professionals de la dietètica i la nutrició en el tractament del sobrepès i l'obesitat des de la perspectiva de la nutrició, l'exercici físic, la medicina i la psicologia, abordant així un tractament molt més íntegre de l'obesitat.
- places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | Trobada amb expertes: lactància materna, artificial i nutrició del nadó Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General - Data: 11 de març, de 16 a 18 h
- Experts: Paula Ruiz, dietista-nutricionista especializada en nutrición materno-infantil, coordinadora académica de ISNUT, codirectora y docente de la formación Experto en Lactancia (ISNUT). Conchi García, directora de ISNUT, codirectora, coordinadora académica y docente de la formación Experto Universitario en Lactancia (UEMC), del Curso Universitario de Especialización en Intolerancias y Alergias Alimentarias Pediátricas (UEMC) y además se dedica a la docencia en diferentes formaciones y másteres sobre nutrición infantil. / Es autora del libro “De la leche al bocadillo” de MR Ediciones – Editorial Planeta.
- Objetivo: contar con las herramientas adecuadas para proporcionar a las futuras madres y padres información objetiva basada en pruebas, acerca de la alimentación infantil para que puedan tomar una decisión informada.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | | I Workshop sobre microbiota, prebiòtics i probiòtics Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General - Data: 25 de març, de 16 a 18.30 h
- Objectius: el curs, adreçat a dietistes-nutricionistes i altres professionals de la nutrició i la salut, està estructurat en dues parts. La primera dedicada a la introducció dels conceptes bàsics del microbioma, el seu paper al metabolisme, i la seva relació amb el binomi salut/malaltia. La segona part analitza la modulació de la microbiota amb l'ús de probiòtics, prebiòtics i transferència fecal. A més, estudia les implicacions de la dieta i els nutrients amb la microbiota i la possible aplicabilitat tant a nivell preventiu com terapèutic.
- Inscripcions obertes AQUI
| | | | Trobada amb l'expert: nutrició i suplementació a Crossfit, Functional Fitness i Crosstraining Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Data: 1 d'abril, de 16 a 18 h
- Expert: Emilio Montes de Oca, dietista-nutricionista i doctorand en Investigació en Ciències de la Salut a l'àrea de nutrició i esport.
- Objectius: actualitzar els coneixements en una pràctica esportiva relativament jove i amb gran afluència entre la població, així com conèixer les diferències entre entrenament i competició, consens, formació i protocols establerts sobre la nutrició a la pràctica del crossfit.
- Inscripcions obertes AQUI
| | | | Tècnica de consultes online per a dietistes-nutricionistes Organitzat pel Col·legi Professional de Dietistes-Nutricionistes d'Aragó - Data: 1 i 2 d'abril
- Objectiu: aspectes tècnics i organitzatius, habilitats de comunicació per afavorir l'adherència en la modalitat d'atenció en línia, estratègies de motivació i eines d'educació alimentària i d'organització de la consulta en línia.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
| | | Premi a Dona Professional Autònoma CaixaBank convoca la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma per guardonar la trajectòria de treballadores per compte propi a Espanya. Els guardons van dirigits a dones professionals autònomes de tots els sectors que tinguin la seva residència fiscal al territori nacional i l'activitat empresarial dels quals tingui com a mínim dos anys d'antiguitat. Entre els principals aspectes que es valoraran, destaca la fortalesa dels productes o serveis en què treballen les candidates, així com el grau de innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i el impacte social, entre altres factors. En una primera fase es premiaran els millors projectes territorials de cadascuna de les catorze direccions territorials de CaixaBank. Les guardonades regionals optaran al guardó nacional: una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. Les interessades poden presentar la candidatura fins al 15 de març seguint aquest enllaç. | | | | El CGCODN als mitjans 21/02/22 La Raó Així serà el rebost d'insectes que encara ha d'arribar a la nostra taula. Amb Alba Santaliestra, presidenta CPDNA. 20/02/22 El Espanyol Això és el que passa si guardes la truita més de dos dies a la nevera, segons la nutricionista Herrero. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA. 18/02/22 Cuatre al Dia Alimentació i esperança de vida. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN (a partir de l'1:39:00) 18/02/22 La Raó Així cal menjar per allargar la vida deu anys. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN. 16/02/22 El Forcat NutriScore. Amb Ànima Palau, presidenta CGCODN. 16/02/22 Infosalus Breu guia sobre el maneig de les sobres de menjar a casa: quants dies aguanten al frigorífic? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA. 15/02/22 Apoteka – Redacción Médica Cinc avantatges de seguir una dieta de nutricionista. Referència als continguts publicats pel Consell General sobre la figura del dietista-nutricionista. Segueix-nos! Twitter @CGCODN_Oficial @aedinforma Facebook @CGCODNoficial @AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica Instagram @cgcodn_oficial @academia_nutricion Linkedin @OficialCGCODN @AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica Telegram Consell General de Col·legis Oficials de DN | | | | | | Segueix atentament les novetats sobre els propers congressos | | | | | Congressos en què el CGCODN forma part o d'entitats de les quals el CGCODN és membre | | | | Congressos o jornades que el CGCODN recolza | | | | | |