|
Estimades col·legiades i col·legiats,
Un cop més s'ha aconseguit: arribar a un consens en un tema transcendental per a la salut humana i la salut del planeta, amb l'ajuda de l'evidència científica disponible i la voluntat del Consell General i de l'Acadèmia de generar missatges que siguin assimilables i accessibles per a la població.
Recordem sempre que tenim un paper essencial en l'enfocament One Health, Una Sola Salut, en què es promou la salut humana, la salut dels animals i la salut del planeta alhora, però que només podrem exercir-ho si ens basem en les evidències científiques.
#LaProfessióLaFemTots
Ànima Palau Ferré Presidenta Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes
|
|
|
|

|
|
Posicionament del Consell i l'Acadèmia sobre el consum de carn a Espanya
L'Acadèmia i el Consell, després d'avaluar l'impacte en salut i mediambiental del consum de carn i considerant la tendència a l'alça en el consum de carns a la població espanyola, creu que cal continuar aplicant les estratègies de salut pública que tinguin com a objectiu fomentar el consum d'aliments frescos i poc processats d'origen vegetal propis de la dieta mediterrània, com les fruites i hortalisses, llegums, cereals de gra sencer i els seus derivats, oli d'oliva i fruits secs i llavors, entre d'altres, i per tant, limitar el consum d'aliments d'origen animal en general i promoure la reducció del consum de carns en particular, especialment de carns vermelles i processades, promovent en tot moment un patró alimentari saludable i sostenible, i no centrant-se únicament en un grup d'aliments.
Així mateix, anima les administracions perquè actuïn de manera coordinada, en línia amb les postures adoptades per organitzacions de referència com l'Organització Mundial de la Salut o les Nacions Unides, perquè reforcin les polítiques que facilitin l'accés a aliments saludables propis del nostre entorn geogràfic, i que es reforcin les accions per produir aliments d'una manera més respectuosa amb el medi ambient i el benestar ambient, així com reduir el de significatiu.
|
|
|
|

|
|
Últims dies perquè presentis la teva candidatura a ser ponent al IV Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica de l'Acadèmia
El IV Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica se celebrarà del 23 al 26 de novembre. Fins al 26 de juliol pots optar a ser ponent a través de la convocatòria become speaker o presentant un treball científic al congrés a través del call for abstracts.
També el 26 de juliol es tanca el termini per presentar candidatures a la taula “Diàlegs amb la Indústria Alimentària i Farmacèutica", ponències que seran avaluades a cegues pel Comitè Científic. Aquelles millor puntuades seran presentades en una taula al congrés clarament identificada i serà una taula exempta de patrocini econòmic."
El lema d'aquest any és “Nutrició personalitzada i dietètica de precisió", i pretén presentar les darreres novetats que ajudin a les dones i professionals de la nutrició a millorar els seus protocols dʻactuació dietètica amb metodologies revisades, proves de diagnòstic, tractaments dietètics de precisió i instruments validats. A més, sʻabordarà la nutrició personalitzada i dietètica de precisió des de tots els àmbits dʻactuació.
|
|
|
|
Pautes per minimitzar la desnutrició i promoure la bona nutrició en la cura de la gent gran
La Xarxa Europea d'Envelliment (EAN) ha publicat les seves directrius per promoure una bona nutrició en entorns de cura de persones grans.
L'informe és el fruit d'un grup de treball multidisciplinari de professionals de la nutrició i de la cura de persones grans, i està destinat a ajudar a mantenir la gent gran ben atesa i amb una alimentació sana.
L'informe inclou pràctiques i consells per a una bona planificació nutricional als centres de cures per a gent gran.
Accedeix a l'informe AQUI.
|
|
|
|

|
|
I Congrés de la Societat Iberoamericana de Microbiota, Probiòtics i Prebiòtics
Se celebrarà de manera virtual conjuntament amb el XII WORKSHOP de la Societat Espanyola de Microbiota, Probiòtics i Prebiòtics (SEMiPyP) del 15 al 18 de setembre del 2021.
La SIAMPyP engloba una sèrie d'organitzacions científiques sense ànim de lucre dedicades al foment i la difusió del coneixement científic i la recerca, l'aplicació clínica i la divulgació sobre la microbiota de les regions corporals, probiòtics i prebiòtics i el seu impacte en la salut. La SEMiPyP, creada el 2010, compta actualment amb més de mil socis científics i està recolzada per les principals empreses del sector.
El congrés comptarà també amb la participació d'altres societats científiques, com el Consell i l'Acadèmia, que participaran en una taula rodona sobre trastorns funcionals digestius amb la intervenció de la senyora Alicia Salido i el doctor Manuel Medina i que estarà moderada pel president de l'Acadèmia Giuseppe Russolilllo.
Més informació AQUI
|
|
|
|
Congrés d'Atenció Nutricional Òptima per a Tothom (ONCA) el 2022
16 i 17 de maig de 2022 a Copenhaguen.
Inclourà xerrades sobre l'estat actual de l'atenció nutricional, els seminaris i els tallers interactius de bones pràctiques.
Segueix totes les actualitzacions sobre el Congrés en aquest enllaç.
|
|
|
|

|
|
Recomanacions per a un ús segur del correu electrònic
Des de centre criptològic nacional (CCN-CERT) en la seva tasca de conscienciar i ajudar-nos, han elaborat un informe on es recull un conjunt de recomanacions perquè els usuaris evitin els ciberatacs a través del correu electrònic. El decàleg inclou els consells següents:
- No obriu cap enllaç ni descarregueu fitxers adjunts procedents d'un correu electrònic que presenti qualsevol símptoma o patró fora del considerat normal o habitual.
- No confiar únicament al nom del remitent. Comproveu que el domini del correu rebut és de confiança. Si ens demana informació inusual, cal verificar amb el remitent per telèfon o una altra via de comunicació que és qui ens ha enviat el missatge.
- Abans d'obrir qualsevol fitxer descarregat des del correu, assegureu-vos de l'extensió sense fiar-vos per la icona associada.
- No habilitar les macros dels documents ofimàtics, fins i tot si el mateix fitxer així ho sol·licita.
- No fer clic a cap enllaç que sol·liciti dades personals ni bancàries.
- Tenir sempre actualitzat el sistema operatiu, les aplicacions ofimàtiques i el navegador (incloent-hi plugins/extensions instal·lades).
- Utilitzar eines de seguretat complementàries a l'antivirus.
- Evitar fer clic directament a qualsevol enllaç des del correu.
- Utilitzar contrasenyes segures per accedir al correu electrònic i renovar-les periòdicament. Si és possible, utilitzeu la doble autenticació.
- Xifrar els missatges de correu que contenen informació sensible.
|
|
|
|
IV Workshop d'experiències pràctiques en nutrició esportiva Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Data: 17 de setembre de 17 a 19 h
- Objectius: l'objectiu d'aquesta jornada és oferir formació especialitzada als professionals de la dietètica i nutrició per conèixer i posar en pràctica diferents casos de nutrició esportiva, des del punt de vista del dietista-nutricionista i dels esportistes, a més de fer servir la gastronomia i innovació a la cuina.
- Més informació i inscripcions AQUÍ
|
|
|
|
Curs de cuina vegetariana per a la consulta dietètica Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Inici: 15 de setembre
- Durada: 3 mesos (72 hores càtedra)
- Objectius: aquest curs està específicament dissenyat perquè el dietista-nutricionista i els professionals de la salut que treballin a l'educació alimentària aprofundeixin en l'àrea culinària de l'alimentació vegetariana i adquireixin les habilitats i eines necessàries per oferir als seus pacients i clients un servei diferenciat i de més qualitat.
- Més informació i inscripcions aquí
|
|
|
|
Curs d'evidències científiques de les ajudes ergogèniques a l'àmbit esportiu i de la salut Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Inici: 15 de setembre
- Durada: 2 mesos
- Objectiu: fonamentar els principals ingredients i principis actius, que sota el suport d'evidències científiques, han demostrat ser útils i segures com a ajuts ergogènics, complements alimentaris o aliments amb fins a la salut i/o l'esport.
- Més informació i inscripcions AQUÍ
|
|
|
|
Curs de creixement professional en nutrició: impacte, inspiració i motivació Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Inici: 24 de setembre
- Durada: 2 mesos
- Objectiu: el curs està dissenyat específicament amb l'objectiu que diversos professionals de la salut es familiaritzin amb les habilitats i tècniques de lideratge des d'una perspectiva teòrica i pràctica que en permeti el creixement professional. Pretén mostrar diferents eines per gestionar la teva carrera professional i augmentar el seu impacte a la societat.
- Més informació i inscripcions AQUÍ
|
|
|
|

|
|
El CGCODN als mitjans
13/07/21 El Forcat CV Radio Menjar amb Ànima: gelats i trucs per cuidar-nos a l'estiu. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN
13/07/21 Maleïda.es El pa cremat de les torrades provoca càncer? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA.
12/07/21 DKV Vull Cuidar-me Sucre i hiperactivitat als nens. Amb Eduard Baladía, membre del Centre d´Anàlisi d´Evidència Científica de l´Acadèmia i del CGCODN
12/07/21 Maleïda.es Per què fa pudor el formatge i per què, tot i així, ens agrada?”. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN
09/07/21 RTVE.es Mengem massa carn a Espanya? Els experts diuen que sí: “Cal anar cap a una dieta més vegetal”. Amb Ànima Palau, presidenta CGCODN.
01/07/21 Maleïda.es És veritat que l'enciam senti malament a la nit i és millor menjar canonges o altres fulles? Amb Ramon de Cangas, membre del comitè assessor del Consell i l'Acadèmia.
Segueix-nos!
Twitter @aedinforma @CGCODN_Oficial Facebook @CGCODNoficial @AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica Instagram @cgcodn_oficial @academia_nutricion
|
|
|
|
|
|