X

BUTLLETÍ INFORMATIU CGCODN – Febrer 2021 (1a quinzena

 

BUTLLETÍ INFORMATIVO CGCODN – Febrero 2021 (1ª quincena)
Estimades col·legiades i col·legiats,

Cada vez más, políticos y ciudadanos, sanitarios y pacientes, son conscientes de la necesidad imperante de la intervención del dietista-nutricionista en la promoción de la salud, la prevención de enfermedades y el abordaje de las enfermedades más prevalentes. 

Gràcies al treball dels Col·legis Oficials a nivell autonòmic, del Consell General a nivell nacional i del bon fer de totes i tots els dietistes-nutricionistes, la incorporació plena del dietista-nutricionista al Sistema Nacional de Salut serà més aviat que tard, una realitat.

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes


El Parlament balear insta el Govern autonòmic a seguir les recomanacions d'alimentació del CGCODN i l'Acadèmia per a pacients amb cóvid-19

En aquesta mateixa proposició també insten a fer la difusió oportuna d'aquestes recomanacions entre la ciutadania, amb la dotació pressupostària corresponent que sigui necessària.

El pasado 23 de febrero el Parlament de les Illes Balears aprobó una proposición no de ley en la que insta al Govern de la región a seguir las indicaciones establecidas en el documento “Recomendaciones de alimentación y nutrición para la población española ante la crisis sanitaria por covid-19”, elaborado por el Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas y la Academia Española de Nutrición y Dietética.

Recordeu que el document està disponible per a la vostra consulta aquí.


A la Junta General del Principat d'Astúries es defensa la incorporació del DN a l'SNS

Daniel Marí, del grup parlamentari Podem, aporta els arguments següents:
 
Per què hauríem de comptar amb el DN?

  • Perquè els principals factors de risc que afecten la pèrdua d'anys de vida són malalties relacionades amb l'alimentació
  • Perquè Astúries encapçala el rànquing nacional de taxes de sobrepès amb un 41%, un 25,5% d'obesitat i un 55% dels adults pateixen malalties cròniques relacionades amb l'alimentació
  • Perquè un 25% dels pacients es desnutren als Hospitals

És possible econòmicament?

  • Almenys s'estalvien, per cada 1 € invertit, entre 5 i 10 € de la despesa sanitària derivada de les patologies esmentades
  • Per tant, la categoria professional de DN es paga sola

I què cal fer?

  • Hay que avanzar, actualizar las categorías profesionales e incorporar al dietista-nutricionista
Pots veure la notícia i la intervenció aquí

L'Acadèmia llança el programa oficial de Formació 2021

Ya está disponible para su consulta el programa oficial de Formación Acreditada de la Academia Española de Nutrición y Dietética. 

Aquest catàleg inclou cursos, webinars, trobades amb experts i workshops que s'impartiran al llarg del 2021 de la mà de reconeguts experts.

Además, si eres miembro de la Academia puedes solicitar una beca “Solo Nutrición y Dietética”.

Academitza't i uneix-te a la #nutricióconevidència!

Consulta el programa

Convocatòria de subvenció per a la investigació en salut cardiometabòlica

La Fundació Alpro té oberta una convocatòria en què sol·licita reviews o metanàlisi que proposin una qüestió centrada en la investigació en la salut cardiovascular.

L'objectiu és entendre el paper dels aliments i la dieta d'origen vegetal a la salut cardiometabòlica, el control de pes, la diabetis o altres patologies com la de fetge gras associat a una disfunció metabòlica. 

El Comitè Científic Assessor de la fundació realitzarà una preselecció entre les propostes rebudes i atorgarà una subvenció per a la investigació, que començarà el 2022.

El termini finalitza el 15 de maig. Accedeix a tota la informacióaquí.


Nou recurs per a la promoció del consum d'aliments font de vitamines i minerals

El Consell Europeu d'Informació Alimentària (EUFIC) ha llançat un nou recurs, dirigit principalment a educadors i professionals de la salut, que proporciona de manera visual i senzilla informació basada en l'evidència científica sobre les vitamines i els minerals, alhora que emfatitza la importància d'una dieta equilibrada i variada perquè el cos obtingui tots els nutrients que necessita.

Accedeix i descarrega aquests recursos en aquest enllaç.


Webinar: “Desarrollo de proyectos de educación alimentaria”
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Data: 16 de març de 17.00 a 19.00 h
  • Experts: Ana i Laura Bilbao (@nuttralia)
  • Objectius: aprendre a crear, elaborar, gestionar i organitzar projectes i programes d'educació alimentària adreçats a diferents col·lectius perquè millorin els seus hàbits alimentaris diaris i, així, millorin el seu estil de vida. Identificar el público objetivo, encontrar el valor añadido que te puede diferenciar del resto de competidores, definir todas las etapas del proyecto, crear materiales educativos y ejecutar actividades prácticas adecuadas.
  • Informació i inscripció oberta fins el 8 de març AQUÍ

II Workshop sobre nutrició i trastorns digestius
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Data: 26 de març
  • Objetivos: ofrecer formación especializada a los profesionales de la dietética y nutrición para el abordaje dietético de pacientes con trastornos funcionales digestivos, desde una perspectiva de equipo multidisciplinar. 8 expertos hablarán sobre el abordaje psicológico de los trastornos funcionales digestivos desde la prospectiva cognitivo conductual y las técnicas de afrontamiento, y también se presentará la patología como eje cerebro/microbiota/intestino, prestando especial atención al tratamiento pediátrico y la celiaquía..
  • Informació i inscripció oberta fins el 17 de març AQUÍ

El CGCODN als mitjans 

01/03/21 DKV Vull Cuidar-meEngreixen igual totes les calories? Amb María González, presidenta CODINUGAL. 

Març 2021. Revista ClaraHe pasado un covid “suave” pero me siento debilitada y decaída. ¿Qué puedo comer para recuperar la energía? Amb Narelia Hoyos, presidenta CODINUCAN. 

27/02/21 La RaóAixí millora la psoriasi gràcies a la dieta mediterrània. Amb María González, presidenta CODINUGAL. 

24/02/21Maleïda.es Sí, els gelats també caduquen. Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA. 

21/02/21 Cuida't Plus  Substituts saludables de la sal sense renunciar al sabor. Amb Luis Frechoso, president CODINUPA. 

19/02/21 El Delantal – La Opinió de Màlaga  Lus tresors cítrics del Guadalhorce. Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n CGCODN i president CODNIB. 

15/02/21 DKV Vull cuidar-meEls gelats caduquen? Amb Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA.

Segueix-nos!

Twitter
@aedinforma
@CGCODN_Oficial
Facebook
@CGCODNoficial
@AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion

Segueix atentament les novetats sobre els propers Congressos

Administrator:
Related Post