|
Estimades col·legiades i col·legiats,
Des del Consell General celebrem la sentència del Tribunal Suprem que reconeix que un Consell General no pot variar les competències dels seus professionals i envair les altres professions. Però no perdem mai el respecte i el reconeixement per totes les professions sanitàries i treballem sempre pel consens i la cooperació, pel bé de la ciutadania i els pacients.
#saludatope #LaProfessióLaFemTots
Ànima Palau Ferré Presidenta Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes
|
|
|
|
El Consell General celebra el reconeixement de les competències dels dietistes-nutricionistes i aposta perquè les professions sanitàries treballem unides
El CGCODN celebra que els Col·legis demandants hagin obtingut la ratificació dels tribunals, alhora que defensa i aposta perquè les diferents professions sanitàries treballem unides i en col·laboració constant perquè l'atenció del pacient sigui òptima i la salut de la ciutadania sigui sempre la prioritat, tal com es recull a la LOPS, llei que tots hem de complir.
|
|
|
|
Participa a la consulta pública de la CE sobre la informació alimentària als consumidors
Aquesta consulta pública té per objecte recollir les opinions dels ciutadans de la UE i de països tercers, així com de les parts interessades professionals i no professionals, sobre les iniciatives de revisió de la legislació de la UE en matèria d'informació alimentària als consumidors.
Les quatre àrees sota revisió són: l'etiquetatge nutricional frontal del perfil de nutrients, l'etiquetatge d'origen, l'etiquetatge de dates i el de begudes alcohòliques.
La consulta pública és oberta fins al 7 de març. Pots participar clicant en aquest enllaç.
|
|
|
|
Ambaixadors de la Hidratació
EFAD està buscant dietistes-nutricionistes que vulguin ser “Ambaixadors de la Hidratació” i estudiants de Nutrició Humana i Dietètica per al lloc de “Ambaixadors de la Hidratació Junior”, dins de la Campanya Europea de Conscientització sobre Hidratació Saludable (EuHHAC).
Els ambaixadors seran responsables de crear consciència sobre la hidratació saludable al seu país, promovent les eines EuHHAC per educar els professionals de la nutrició i la dietètica.
Podeu trobar més informació sobre les funcions i com presentar la vostra candidatura aquí. La data límit és el 20 de gener.
|
|
|
|
Infografia: pràctica esportiva a la població espanyola A la darrera entrega de materials de la campanya “A tope, siempre con salud”, us recomanem aquesta interessant infografia que recull els principals resultats de l'estudi Recrea-Diet, elaborat per l'Acadèmia, sobre alimentació saludable, hàbits de consum i pràctica d'activitat física entre la població espanyola.
|
|
|
|
Veganuary: campanya per a un consum més gran d'aliments d'origen vegetal
Dins de la campanya Veganuary, dedicada a encoratjar les persones a avançar cap a una dieta basada en més consum d'aliments vegetals per a una millor salut personal i ambiental, EUFIC ha elaborat un full informatiu sobre intercanvis de proteïnes per ajudar les persones a considerar els requisits de proteïnes i assegurar-nos que les alternatives veganes incloguin tots els nutrients clau. També podeu trobar una sèrie d'infografies on es comparteix el contingut en proteïnes de diversos tipus d'aliments vegetals.
|
|
|
|
Informe sobre Nutrició Mundial 2021
S'ha publicat l'Informe anual sobre l'estat de la nutrició mundial 2021, que inclou tendències alarmants, com araa quantitat de morts evitables a causa d'una dieta deficient ha augmentat en un 15 % des del 2010, cosa que emfatitza la urgència d'aplicar mesures per abordar les dietes deficients i la desnutrició de manera sostenible.
|
|
|
|
Informe sobre consum de fruites i verdures a Europa
Segons l'estudi realitzat per Eurostat, el 2019 una de cada tres persones (33 %) a la UE va informar que no consumia cap fruita o verdura diàriament, i només el 12 % de la població consumia les cinc porcions diàries recomanades o més.
Espanya és el 15è país en consum de fruites i verdures a Europa. Entre els Estats membres de la UE, la ingesta diària més alta de cinc porcions o més es va registrar a Irlanda, els Països Baixos, Dinamarca i França. La ingesta diària més baixa es va trobar a Romania, on només el 2 % de la població menjava almenys cinc racions de fruites i verdures, seguida de Bulgària, Eslovènia i Àustria.
|
|
|
|

|
|
Habilitats culinàries per a leducació alimentària Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Inici: 26 de gener
- Durada: 6 mesos (130 hores càtedra)
- Objectiu: amb aquest curs podràs ajudar els teus pacients a planificar i organitzar la producció de receptes, així com aplicar els principis del batchcooking (cuinar en lots). Ensenya a comprendre i aplicar els millors mètodes de cocció per als principals tipus dingredients. Domina els principis bàsics de l'equilibri dels sabors, la combinació i la construcció en una recepta. Ofereix als teus pacients alternatives casolanes senzilles a productes processats habituals. Podràs fomentar la introducció de receptes basades en vegetals, i aprendràs a aplicar tècniques culinàries apropiades a les dietes específiques més prevalents a la consulta: hipocalòriques, control de sodi/greixos/sucres, vegetarianisme/veganisme, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (gluten, lactosa, proteïnes). Prepara plats més atractius i deliciosos i millora les teves publicacions a les xarxes socials (Instagram, Facebook).
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
|
|
|
|
Prevenció i detecció de TCA a la consulta del Dietista-Nutricionista
Organitzat pel Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Navarra (CODINNA-NADNEO)
- Dates: 28 de gener (presencial).
- Horari: de 16:30 a 19:30 h
- Objectiu: Epidemiologia i criteris diagnòstics, tipus d'abordatge, signes d'alarma, tests de cribratge, quan i on derivar, factors de risc.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
|
|
|
|
Nutrició en situacions d'emergència humanitària Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General
- Inici: 16 de febrer
- Durada: 13 setmanes (80 hores càtedra)
- Objectiu: aquest curs capacita el professional de la nutrició en el diagnòstic adequat dels diferents tipus de desnutrició, el seu abordatge i tractament, així com altres habilitats contextualitzades i adaptades a contextos d'emergència i desenvolupament com són la conselleria i l'educació nutricional.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
|
|
|
|
Certificació Internacional en Cineantropometria: ISAK Nivell 1
Organitzat pel Col·legi Professional de Dietistes-Nutricionistes d'Aragó (CPDNA)
- Dates: 25-27 de febrer (presencial). 18-25 de febrer (online)
- Durada: 20 hores
- Objectiu: maneig de l'equip antropomètric, marcatge de punts de referència, mesures bàsiques segons el protocol ISAK, plecs adiposos, perímetres i diàmetres.
- Places limitades. Inscripcions AQUÍ
|
|
|
|

|
|
El CGCODN als mitjans
Gener 2022 Consumer Aliments i productes 'detox': innecessaris i perillosos. Amb Luis Frechoso, president CODINUPA
Gener 2022 Revista Clara Els aliments bio, són millors que els habituals? Amb Manuel Moñino, vicepresident 2n CGCODN i president CODNIB
Gener 2022 Revista Clara És recomanable prendre llegums diàriament? Amb Luis Frechoso, president CODINUPA
09/01/22 La Raó Així es dispara el risc de contagi per Òmicron si fem “dietes miracle”. Amb Alba Santaliestra, secretària CGCODN i presidenta CPDNA
08/01/22 Europa Press Els gims de les Balears adverteixen que el nombre d'altes és “molt inferior” davant l'arrencada d'altres anys. Amb Ànima Palau, presidenta CGCODN.
05/01/22 El Confidencial Carbó activat en els aliments: xorrada 'healthy' o additiu saludable? Amb Alma Palau, presidenta CGCODN
05/01/22 Herald d'Aragó Els deu consells d'un dietista nutricionista per portar una vida més sana. Recomanacions recollides al document del DMDN 2021
02/01/22 Cosmopolitan Les dietes détox que et tornaran lenergia. Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN
Segueix-nos!
Twitter @CGCODN_Oficial @aedinforma Facebook @CGCODNoficial @AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica Instagram @cgcodn_oficial @academia_nutricion Linkedin @OficialCGCODN @AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica Telegram Consell General de Col·legis Oficials de DN
|
|
|
|
|