X

BUTLLETÍ INFORMATIU CGCODN – Abril 2022 (aa quinzena)

BOLETÍN INFORMATIVO CGCODN – Abril 2022 (2ª quincena)

Estimades col·legiades i col·legiats,

El 29 d'abril us esperem a totes i tots al V PresaConsciència del Consell i L'Acadèmia, on tindrem l'oportunitat d'escoltar referents de l'ètica i de la professió, reflexionar sobre aspectes essencials del nostre dia a dia, i on podrem respondre totes les vostres qüestions i escoltar-vos. No faltis!

#saludatope
#LaProfessióLaFemTots

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

La presidenta del Consell parla sobre els nous horitzons a la professió de DN, a la I edició Nutrition Week

Alma Palau, presidenta del CGCODN, va participar a la segona jornada de la I Nutrition Week , organitzada per l'Escola Universitària ADEMA i la UIB, on va parlar sobre les sortides professionals de la titulació universitària en Nutrició Humana i Dietètica, així com les noves estrenes d'actuació en aquesta professió.

A la tertúlia, moderada pel president de l'Acadèmia, Giuseppe Russolillo, i el president de CODNIB, Manuel Moñino, Palau va explicar el paper del Consell General en la cura de l'homogeneïtat entre comunitats autònomes per assegurar que les competències, els drets i deures dels professionals de la nutrició siguin iguals a tot el nacional, així com promoure la la importància de la col·legiació per a més garantia, seguretat i qualitat de cara a l'exercici del treball .

Ja és aquí! Torna el V Congrés AND, en format presencial

Ja hi ha dates per a laV edició del Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica, organitzat per l'Acadèmia. Aquest any tornarà per fi a ser presencial i se celebrarà els dies25 i 26 de novembre de 2022 a Logronyo.

El lema será “Desafío en comunicación, marketing y educación alimentaria”,i pretén l'obertura d'un debat necessari sobre l'educació alimentària de la població, de les noves estratègies i desafiaments en comunicació i màrqueting, i com volem que la població percebi les dietistes-nutricionistes i professionals de la nutrició. 

A més, durant el congrés també s'impartiranponències de temàtica lliure , com a protocols d'intervenció dietètica en diferents situacions fisiològiques i patològiques, restauració col·lectiva, gastronomia, sostenibilitat

, etc. un treball científic al congrés a través de la convocatòria de resums. También, te informamos que se ha abierto el plazo para presentar candidaturas a la mesa ” Diàlegs amb la Indústria Alimentària i Farmacèutica “, ponencias que serán evaluadas a ciegas por el Comité Científico. Aquellas mejores puntuadas serán presentadas en una mesa en el congreso señalado y será una mesa exenta de patrocinio económico.

El termini per presentar candidatures a les tres convocatòries finalitza el 20 de maig de 2022.

Vull inscriure'm al Congrés

V Edició Presa ConCiència 2022

Celebració el 29 d'abril, de 16 a 19.30 h . Organitzat pel Consell General i l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica.

6 ponentes en 2 mesas redondas: salidas profesionales más allá de la consulta clínica, estandarización del protocolo de atención nutricional, aspectos jurídicos, deontología profesional… y 70 minutos para responder a las cuestiones de los asistentes.

Inscripció gratuïta i amb certificat en format formació per L'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

Inscriure'm ja

Presenta la teva candidatura per dirigir el comitè científic del congrés d'EFAD 2023

EFAD busca un dietista-nutricionista que vulgui presidir el Comitè de Programa Científic a l'edició 2023 del seu Congrés. 

Consulta més informació sobre aquest lloc de caràcter voluntari, els requisits i la forma de presentació de candidatures aquí . El termini està obert fins al proper 30 d'abril .

Si sou membre de l'Acadèmia, demaneu la vostra beca per a formació

L'Acadèmia és una entitat pionera en la gestió i el maneig dels conflictes d'interessos econòmics. Així, a l'any passat van llançar les Beques Només Nutrició i Dietètica amb una dotació de 18.500€ procedents de la indústria alimentària i farmacèutica, complint així amb els protocols de transparència.

En base a les sol·licituds rebudes, es van lliurar 305 beques de 20 € cadascuna, per una quantitat total de 6.100 €, per la qual cosa queda un romanent de 12.400 € , que posen novament a disposició dels membres, per ajudar a costar les activitats formatives.

Consulta les opcions i el procediment per sol·licitar la teva beca aquí .

Recursos per a DN

Guia sobre càncer de ronyó i alimentació

El Consell i l'Acadèmia han col·laborat en aquesta guia per a malalts i familiars afectats per càncer de ronyó, on s'explica com mantenir una dieta equilibrada que millora l'estat nutricional d'aquests pacients.

Informe anual sobre presència de residus de pesticides als aliments

L'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat els darrers resultats obtinguts sobre més de 88.000 mostres d'aliments.
L'informe conclou que el 94,9% dels productes analitzats estan lliures de residus de pesticides o amb un nivell inferior al límit màxim permès.

Webinar sobre sostenibilitat i alimentació saludable

EFAD pone a disposición “El ciclo alimentario: desde la agricultura y el abastecimiento hasta el envasado y el desperdicio de alimentos”, dentro del ciclo de webinars emitidos sobre alimentación saludable y sostenible. 

Formació

Curs d'Actualització en interacció fàrmac-nutrient
Organitzat per la  Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica 

  • Data d'inici: 20 d'abril
  • Durada: 10 setmanes (72 hores jornada)
  • Reconegut amb 7,99 crèdits per part de la Comissió de Formació Continuada de les professions sanitàries.
  • Objectiu: establir les pautes nutricionals adequades per als pacients medicats, aprendre les interaccions més importants entre aliments i medicaments i així augmentar l'eficàcia del tractament farmacològic dels pacients i augmentar-ne la seguretat i el coneixement a l'hora de confeccionar una dieta, menú o simplement pautar unes recomanacions nutricionals als pacients.
  • places limitades. Inscripcions AQUÍ

Curs sobre nutrició i suplementació en esports de muntanya

Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Data d'inici: 27 d'abril
  • Durada: 3,5 mesos (99,5 hores càtedra)
  • Objectiu: conèixer les necessitats nutricionals dels esportistes de muntanya segons la modalitat i les fases de l'entrenament i/o competició i el concepte de Timing alimentari. Aplicar la teoria a la pràctica estudiant diferents casos reals i elaborant un pla per a un esportista.
  • places limitades. Inscripcions AQUÍ

II Workshop sobre nutrició i càncer
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Data: 6 de maig
  • Objectius: s'abordaran temes com la intervenció nutricional en el càncer de mama, del diagnòstic a la supervivència, l'abordatge dieteticonutricional en pacients amb càncer de fetge, la importància de la composició corporal i l'abordatge dietètic en pacients amb càncer de pulmó, pàncrees, esòfag, estómac i sarcomes dietistes-nutricionistes en un equip oncològic interdisciplinari, els tractaments dietètics personalitzats abans, durant i després de la malaltia oncològica.
  • Inscripcions obertes fins el 3 de maig AQUI

Gamificació: noves metodologies per a l'educació alimentària a adolescents i escolars

Trobada amb experta, organitzada per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Data: 13 de maig de 16 a 18 h
  • Experta: Mª Antonia Puigrós, dietista-nutricionista y enfermera, especializada en educación alimentaria para diferentes colectivos, niños, adultos, ancianos, profesores o sanitarios, dedicándose de manera específica a la educación para adolescentes mediante metodologías dinámicas, motivadoras y creativas para conseguir una mejora en la adquisición de unos hábitos alimentarios.
  • Objetivo:  aprender nuevas estrategias y metodologías adecuadas a los nuevos cambios de la sociedad con los que podamos motivar a los adolescentes hacia la adhesión de hábitos saludables en sus vidas.
  • Places limitades. Inscripcions AQUÍ

El CGCODN als Mitjans

El CGCODN als mitjans 

11/04/22 Hola!  Aquests són els 11 aliments amb més pesticides. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN

04/10/22  RNE – Alimento y salud  Antinutrients Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN

04/05/22 El Periódico  L'edulcorant relleva el sucre com a rei del supermercat. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN

04/01/22 Consumer Perfils nutricionals: menors més protegits davant de la publicitat. Amb Ànima Palau, presidenta de CGCODN.

30/03/22 Cuida't Plus Corredor: com millorar les marques amb l'alimentació. Amb Luis Frechoso, president de CODINUPA.

Segueix-nos!

Twitter
@CGCODN_Oficial
@aedinforma
Facebook
@CGCODNoficial
@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion
Linkedin
@OficialCGCODN
@AcadèmiaEspanyoladeNutricióiDietètica
Telegram
Consell General de Col·legis Oficials de DN

Segueix atentament les novetats sobre els propers congressos

Congressos en què el CGCODN forma part o d'entitats de les quals el CGCODN és membre

Congressos o jornades que el CGCODN recolza

Administrator:
Related Post