X

BUTLLETÍ INFORMATIU CGCODN – Abril 2021 (2a quinzena)

Estimades col·legiades i col·legiats,

El 2020 ha estat un any difícil per a totes i tots, i com a professió sanitària ens hem crescut i superat davant de les dificultats. 
En aquest Butlletí us presentem la Memòria d'Activitat del Consell que reflecteix l'esforç, l'afany i la convicció que som una gran professió, essencial per a la societat i per a l'àmbit sanitari.
Espero que, com jo, gaudiu en fullejar-la, veient créixer i millorar la nostra professió. Som al bon camí!

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

Memoria de Actividad anual 2020

Ya se encuentra disponible para su consulta el Informe Anual 2020 que recoge la labor desarrollada por el CGCODN durante el pasado año, tanto en lo que respecta a la promoción y defensa de la profesión de dietista-nutricionista como en la divulgación y educación alimentaria de la población.

S'hi pot trobar tota la informació institucional de l'organisme, la memòria d'activitats i campanyes organitzades pel Consell o en què hem participat, així com la tasca de comunicació i difusió duta a terme.

Accedeix a l'informe

Uneix-te a la Plataforma de Pràctica Dietètica basada en l'Evidència Científica (PEN)

El sistema PEN es un recurso global que proporciona acceso online a los estudios y evidencias más actuales sobre casi 200 temas relacionados con la nutrición y la dietética.

La Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica és la única entidad autorizada para emitir licencias de inscripción al PEN a dietistas-nutricionistas en España, por lo que es requisito previo ser miembro de esta entidad. 

També hi ha la possibilitat de rebre de manera gratuïta el butlletí de notícies mensual fent clic aquí.

Subscriu-te al PEN

Oferta de feina: Responsable de projecte per a EFAD

EFAD està buscant un responsable de projectes per a la Campanya europea de conscienciació sobre la hidratació saludable (EuHHAC).

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 d'abril.

Consulta els requisits per al lloc i com presentar la candidatura al lloc en aquest enllaç.

Nova enquesta sobre pautes de tractament de l'obesitat a Europa

La Xarxa Europea d'Especialistes en Dietètica per a l'Obesitat de l'EFAD està fent una enquesta per contrastar les pautes existents al voltant del maneig dietètic de l'obesitat en adults i nens als diferents països europeus, i demana la participació de dietistes-nutricionistes mitjançant l'aportació de les respostes.

Per completar el breu qüestionari, accedeix aquí.

Curs d'Actualització en Interacció fàrmac-nutrient
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Inici: 26 d'abril
  • Duración: 10 semanas (72 horas cátedra)
  • Objetivos: establecer pautas nutricionales adecuadas para los pacientes medicados; conocer las interacciones más importantes entre alimentos y medicamentos; mejorar la efectividad del tratamiento farmacéutico de tus pacientes así como la calidad y la seguridad del servicio de nutrición; personalizar al máximo la planificación dietética de los pacientes.
  • Crèdits de formació continuada: 7,99 CFCPS
  • Més informació i inscripcions  AQUI

TrobadaTractament dieteticonutricional individual i grupal a TCA: mesures necessàries davant els trastorns alimentaris

Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Data: 27 d'abril de 17 a 19h
  • Experta: Xandra Romero, d-n clínico, coordinadora del departamento de nutrición e investigación del Hospital de Día de TCA IMQ-AMSA de Bilbao
  • Objetivos: los Trastornos de la Conducta Alimentaria (TCA) son un problema emergente que requiere un abordaje precoz dada la importante repercusión que tienen sobre el desarrollo psicológico, de la personalidad y sobre el organismo con riesgo grave para la salud mental y física. Las especiales características de estos trastornos hacen indispensable un enfoque altamente especializado de su tratamiento y, dado que pueden inducir graves repercusiones nutricionales que se relacionan con mortalidad, el control y la resolución de estas complicaciones han de ser resueltas por especialistas preparados para su manejo.
  • Inscripcions obertes fins el 19 d'abril AQUI

Binomi somni i alimentació: una nova eina en la pràctica professional del dietista-nutricionista
Organitzat per la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i el Consell General

  • Data: 11 de maig de 17 a 19 h
  • Experts: Maria Esquerre Polit, Catedràtica en Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària INSA-UB. Maria Fernanda Zerón, Màster en Nutrició i Metabolisme per la UB, investigadora del Grup de Nutrició de Precisió i Comportament de l'INSA-UB.
  • Objetivos: la falta de sueño o su mala calidad está relacionada con una mayor ingesta de energía y con un mayor consumo de alimentos que son altos en grasa y en azúcar. Asimismo, y aunque la evidencia es más limitada, las personas que duermen menos consumen dietas menos saludables, con una reducción en el consumo de frutas y verduras, y tendrían unos comportamientos dietéticos más irregulares. En este curso conocerás los mecanismos que explican la relación entre la mala calidad y corta duración del sueño y el sobrepeso y la obesidad, y se plantearán posibles pautas que el profesional pueda utilizar en su práctica clínica, con el objetivo, junto con la dieta y otros hábitos saludables, de mejorar la salud del paciente.
  • Inscripcions obertes fins el 3 de maig AQUI

El CGCODN als mitjans 

14/04/21 Maleïda.es Per què no hauries de deixar els ous a la porta de la nevera sinó a les lleixes baixes o intermèdies dins del seu envàs. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN

12/04/21 DKV VullCuidar-me Quan cal congelar el peix? Amb Alma Palau, presidenta CGCODN

08/04/21 Maleïda.es Per què hi ha aliments que no hauries de congelar o ficar a la nevera. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN

07/04/21 Maleïda.es En què consisteix el dejuni intermitent i quins riscos té? Amb Eva Pérez Gentico, presidenta CODINULAR

06/04/21 Maldita.es Per què si un nen porta una dieta equilibrada no és recomanable que prengui suplements alimentaris (i en quins casos sí que és aconsellable) Con Mónica Herrero, vicepresidenta CPDNA. 

05/04/21 El Mira Aquests són els millors aliments per a la dieta primaveral. Amb Ingortze Zubieta, vicepresidenta CODINE-EDINEU. 

04/04/21 La Gaseta de Salamanca Atenció a la cistella de la compra: aquests són els millors aliments de temporada de la primavera Amb Ingortze Zubieta, vicepresidenta CODINE-EDINEU. 

04/04/21 Infosalus Aquests són els millors aliments de la primavera, amb el peix blau com a estrella de la temporada. Con Ingortze Zubieta, vicepresidenta CODINE-EDINEO. 

01/04/21 Ament (El Confidencial) Menjar i teletreball: trucs, claus i receptes ràpides. Amb María José Ibáñez, vicepresidenta 1a CGCODN i secretària de CODINE-EDINEO.

Segueix-nos!

Twitter
@aedinforma
@CGCODN_Oficial
Facebook
@CGCODNoficial
@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion

Segueix atentament les novetats sobre els propers Congressos

Administrator:
Related Post