| Estimats col·legiats i col·legiades, Continuem immersos en una crisi sanitària, econòmica i social, que necessita urgentment professionals que sàpiguen afrontar-la i donar resposta adequada i proporcional. La resposta de les i els dietistes-nutricionistes ha de ser treballar de valent, formar-se a consciència, estar units i servir a la societat. Una de les oportunitats que se'ns brinda per actualitzar la nostra formació és el III Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica que no us podeu perdre el 2020. Ànim a totes i tots amb els vostres projectes personals i professionals! Ànima Palau Ferré Presidenta Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes | | | | Rebuig del CGCODN a l'aplicació del 21% d'IVA als serveis sanitaris privats Des del Consell General exigim que qualsevol activitat sanitària estigui exempta d'IVA. L'aplicació de l'IVA suposaria un revés de conseqüències demolidores per a una professió que lluita contra la manca de reconeixement públic a causa de l'absència de voluntat política, l'intrusisme laboral i la crisi sanitària que vivim actualment. Considerem que la mesura proposada afectarà molt negativament les i els Dietistes-Nutricionistes, els qui en la pràctica dels casos exerceixen la seva professió en l'àmbit privat, en no tenir la figura en la sanitat pública (malgrat ser considerats com a servei essencial). | | | | Obertes inscripcions: III Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica El III Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica organitzat per L'Acadèmia y el CGCODN se celebra en formato online del 23 al 27 de noviembre, con 12 mesas de debate y dos conferencias de apertura y clausura, todo en formato webinar. El eje central será “Combinar la nutrición comunitaria y personalizada: nuevos retos”. El termini dinscripció finalitza el 16 de novembre . | | | | II Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable El Consell General al costat de L'Acadèmia i la Plataforma Quilòmetre Zero celebrem el II Fòrum Nacional d'Alimentació Responsable amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, del 13 al 15 d'octubre en format en línia, amb cinc webinars en què van participar més de 30 experts del sector de l'alimentació i la restauració col·lectiva. Durant els tres dies del fòrum, es va debatre sobre els temes que el sector agroalimentari va fer especial èmfasi en l'impacte d'aquest sobre l'economia, el medi ambient i la salut. Aviat compartirem les conclusions d'aquest fòrum en un butlletí especial. | | | | Mapa Nacional de l'Alimentació Escolar. Guies menjadors escolars El Grup d'Especialització de Restauració Col·lectiva de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, ha editat un mapa interactiu amb les guies de menjadors escolars publicades i vigents a cada comunitat autònoma de l'Estat. L'objectiu d'aquest treball és facilitar a les i els dietistes-nutricionistes que treballen en la supervisió de menús escolars i serveis de restauració col·lectiva, un accés ràpid a les normes autonòmiques que s'apliquen a l'alimentació a l'entorn escolar. | | | | Nutrició esportiva als estudis de Grau de Nutrició Humana i Dietètica a Espanya El Grup d'Especialització de Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i l'Esport (GE-NuDAFD) de l'Acadèmia ha analitzat els plans d'estudis del Grau de Nutrició Humana i Dietètica que s'imparteix a les universitats espanyoles per conèixer la càrrega lectiva a l'àrea de Nutrició i Esport. Després de revisar tots els plans d'estudis, el document posa de manifest que la càrrega lectiva en nutrició esportiva és, en general, insuficient, excepte quan forma part d'un itinerari al costat d'altres assignatures. | | | | La cervesa 0,0 NO és una beguda isotònica L'Acadèmia ha publicat un full informatiu que explica amb detall per què la cervesa 0,0 NO és una beguda isotònica que pugui fer servir en el context de la pràctica d'activitat física o l'esport. Aquest document de revisió i posicionament l'han redactat el Grup d'Especialització de Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i l'Esport (GE-NuDAFD) de l'Acadèmia. | | | | Formació: Evidències en el maneig de la nutrició a l'embaràs Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica - Inici: 24 de novembre
- Durada: 10 setmanes (60 hores càtedra)
- Objectiu: Conèixer les millors pràctiques per realitzar una atenció nutricional que afavoreixi el benestar òptim de la mare i del nadó des d'abans de la gestació fins al postpart (incloent-hi la preparació per a la lactància materna), tant en embaràs normal com en situacions fisiopatològiques especials.
- Informació i inscripció AQUÍ
| | | | Cimera mundial de la Salut 2020 Del 25 al 27 d'octubre Per primera vegada la cimera serà totalment en línia, amb accés a totes les ponències, gratuïtament, i sense necessitat de registrar-se. Consulta el programa interactiu des d'on podràs accedir a la retransmissió en temps real. | | | | El CGCODN als mitjans 16/10/2020 Maldita Ciència És certa la regla dels cinc segons amb el menjar? Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 16/10/2020 Maldita Ciència Beure aigua amb llimona ajuda a assentar l'estómac? Amb María González, presidenta CODINUGAL 16/10/2020 Cuida't Plus Els cinc millors aliments per a una dieta baixa en carbohidrats. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 15/10/2020 E l Confidencial – Alimente ‘”Se necesita un plan contra el analfabetismo alimentario”. Entrevista a Alma Palau, presidenta CGCODN 13/10/2020 DKV Salut Barrejar fruita amb altres aliments. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 12/10/2020 eltemps .es Algues comestibles: és el nou súper aliment? Amb Manuel Moñino, vicepresident segon CGCODN 10/10/2020 CADENA SER Hora 14: proposta daplicació del 21% IVA a la sanitat privada. Declaracions d'Ànima Palau, presidenta CGCODN (a partir del minut 20.00). Segueix-nos! Twitter @aedinforma @CGCODN_Oficial Facebook @CGCODNoficial @AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica Instagram @cgcodn_oficial @academia_nutricion | | | | | |