X

Alimentació saludable i sostenible a centres educatius

El 6 de octubre, el Consejo y la Academia presentamos más de 40 alegaciones al proyecto de Real Decreto del Ministerio de Consumo por el que se desarrollan los artículos 40 y 41 de la Ley de seguridad alimentaria y nutrición para el fomento de una alimentación saludable y sostenible en centros educativos.

Les al·legacions presentades es poden resumir en els punts següents:

– Reduir l'estigmatització de l'obesitat i el sobrepès.
– Referenciar les iniciatives i les normatives europees en matèria d'alimentació saludable i sostenible en centres educatius.
– Evitar que els contractes públics puguin prescindir de criteris de sostenibilitat.
– Actualitzar el Consens d'alimentació a centres educatius, no revisat des del 2010.
– Incloure tots els criteris de qualitat que s'avaluaran posteriorment pel PNCOCA 2021-2025.
- Evitar conflictes amb criteris davaluació del programa 16 del PNCOCA.
– Desenvolupar el punt 1 de l'article 40, relatiu a l'ensenyament de la nutrició i l'alimentació als centres educatius.
- Ampliar làmbit dactuació també al primer cicle deducació infantil, els cicles formatius de grau superior i els centres esportius amb activitats vinculades a centres educatius.
– Corregir la definició de sucres afegits.
– Millorar els criteris nutricionals i de sostenibilitat per a la contractació, l'adquisició i l'oferta d'aliments i begudes en centres educatius.
– Millorar les mesures adreçades a la programació dels menús escolars.

Descarregar .PDF

Categories: Activitats_
Administrator: