
El 6 d'octubre, el Consell i l'Acadèmia vam presentar més de 40 al·legacions al projecte de Reial decret del Ministeri de Consum pel qual es desenvolupen els articles 40 i 41 de la Llei de seguretat alimentària i nutrició per fomentar una alimentació saludable i sostenible a centres educatius.
Les al·legacions presentades es poden resumir en els punts següents:
– Reduir l'estigmatització de l'obesitat i el sobrepès.
– Referenciar les iniciatives i les normatives europees en matèria d'alimentació saludable i sostenible en centres educatius.
– Evitar que els contractes públics puguin prescindir de criteris de sostenibilitat.
– Actualitzar el Consens d'alimentació a centres educatius, no revisat des del 2010.
– Incloure tots els criteris de qualitat que s'avaluaran posteriorment pel PNCOCA 2021-2025.
- Evitar conflictes amb criteris davaluació del programa 16 del PNCOCA.
– Desenvolupar el punt 1 de l'article 40, relatiu a l'ensenyament de la nutrició i l'alimentació als centres educatius.
- Ampliar làmbit dactuació també al primer cicle deducació infantil, els cicles formatius de grau superior i els centres esportius amb activitats vinculades a centres educatius.
– Corregir la definició de sucres afegits.
– Millorar els criteris nutricionals i de sostenibilitat per a la contractació, l'adquisició i l'oferta d'aliments i begudes en centres educatius.
– Millorar les mesures adreçades a la programació dels menús escolars.
