L'embaràs és un moment especialment important en què l'alimentació de la dona pot influir tant sobre la pròpia salut com la del nadó que està en camí. L'alimentació de la dona embarassada és molt semblant a la d'una dona no embarassada excepte en aspectes molt concrets que tenen a veure amb la suplementació en alguns casos i la seguretat alimentària, en d'altres. Conscients d'això, el CGDNE i la FEDN han elaborat amb gran afecte i dedicació materials didàctics recopilant allò que l'evidència científica ens diu fins ara.
Tots els grups daliments estan permesos i aconsellats. En alguns grups hi ha peculiaritats que cal tenir en compte en embarassades com pot ser el cas d'alguns peixos blaus o les consideracions en el cas d'alguns productes carnis. En educació alimentària és imprescindible conèixer la ració recomanada per a cada aliment, és a dir, cal conèixer la quantitat daliment corresponent a una ració. Menjar en excés o fer-ho deficitàriament comporta risc nutricionals. Les racions per a cada grup d'aliment es mostren a la taula següent.
En aquests materials divulgatius volem fer arribar de manera assequible i amable les recomanacions més importants d'alimentació per a les dones embarassades.
Els materials han estat elaborats pel Consell General de Dietistes-Nutricionistes i la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes, els continguts són autoria d'Eduard Baladía, Julio Basulto i María Colomer.
Aquí tens una mostra
Descarregar totes les recomanacions en format PDF