
Les empreses alimentàries han d'acreditar documentalment a les visites de control oficial que els seus manipuladors han rebut formació, per això se seguirà el següent criteri en funció del grau d'implantació dels seus sistemes d'autocontrol:
- Establiments inclosos en autocontrol sanitari
Hauran de disposar d'un programa de formació i control dels manipuladors on hi haurà de constar:
– Una relació actualitzada dels manipuladors amb menció expressa al seu lloc de treball i situació de la seva formació (si l'han rebut o estan esperant)
– Descripció de les activitats i el calendari de formació que l'empresa organitza per al seu personal, ja sigui directament o bé mitjançant empreses externes
– Si la formació la realitza una empresa externa, es comprovarà mitjançant la disposició de certificat, diploma o escrit de l'empresa esmentada. El formador haurà de lliurar un certificat a lalumne que acrediti la formació rebuda.
- Si lempresa es decanta per la utilització de guies pràctiques correctes dhigiene. Aquestes hauran de lliurar-se al personal manipulador, el qual acreditarà la recepció amb la signatura de l'acusament de recepció. El seguiment o l'aplicació d'aquestes guies anirà a càrrec de l'empresa.
- Establiments no inclosos en autocontrol sanitari
– Si la formació la realitza una empresa externa, es comprovarà mitjançant la disposició de certificat, diploma, o escrit de l'empresa esmentada
- Si lempresa es decanta per la utilització de guies pràctiques correctes dhigiene. Aquestes es lliuraran al personal manipulador, el qual acreditarà la recepció amb la signatura de l'acusament de recepció i compliment.
