
“Al màxim, sempre amb salut” Nutrició i esport, protagonistes del
Dia del Dietista-Nutricionista 2021
- Dietistes-nutricionistes i educadors fisicoesportius s'uneixen per conscienciar sobre la importància de l'alimentació i l'exercici com a pilars d'una vida saludable.
- Els espanyols destinen entre 200 i 500 euros a la compra d'aliments per millorar-ne el rendiment esportiu.
- La campanya “Al màxim, sempre amb salut” es presentarà en una taula rodona dins del IV Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica
Els espanyols destinen entre 200 i 500 euros a la compra d'aliments per millorar-ne el rendiment esportiu, segons dades de l'estudi Recrea-Diet sobre alimentació saludable, hàbits de consum i pràctica dactivitat física recreativa, de lAcadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica. També s'hi recull que el 71% de la població major de 15 anys realitza alguna activitat fisicoesportiva en el temps lliure almenys una vegada per setmana, amb una dedicació d'entre 45 i 90 minuts per sessió.
Davant aquesta situació, el Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes i el Consell General de l'Educació Física i Esportiva llancen el 24 de novembre, coincidint amb el Dia del Dietista-Nutricionista, la campanya “Al màxim, sempre amb salut”, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de combinar activitat física amb una alimentació saludable ajustada a les necessitats per a una bona salut i rendiment esportiu, així com per eliminar dolços i males pràctiques en l'àmbit de la nutrició esportiva.
La campanya arrenca amb un webinar gratuït que se celebra el mateix dia 24 de novembre en el marc del IV Congrés d'Alimentació, Nutrició i Dietètica, (Accedeix aquí al programa i inscripció) amb l'objectiu de transmetre la importància de l'alimentació a la pràctica esportiva i d'activitat física. Hi participen els dietistes-nutricionistes Javier Marhuenda i Francisco J. Martín juntament amb els titulats en ciències de l'activitat física i l'esport Amelia Guadalupe i Javier Butragueño. La trobada estarà moderada per Raúl López, coordinador del Grup de Esespecialització en Nutrició i Dietètica per a l'Activitat Física i l'Esport de l'Acadèmia.
A més, a través de la web de la campanya www.diamundialdietistanutricionista.org i de les xarxes socials del CGCODN i el Consell COLEF es difondran durant 4 setmanes recomanacions en nutrició esportiva elaborades per dietistes-nutricionistes especialitzats en nutrició esportiva i educadors fisicoesportius basades en el coneixement i l'evidència científica. També es proporcionaran materials als especialistes d'ambdues professions perquè puguin ser utilitzats a la feina diària amb els seus pacients.
Els presidents de les dues institucions, Ànima Palau i Vicente Gambau, van destacar durant la signatura del conveni la importància del suport mutu entre aquestes dues professions per contribuir de manera positiva en una societat on cada vegada és més necessària la intervenció en nutrició i exercici físic.
Palau va agrair al Consell COLEF la seva col·laboració i va ressaltar que “el futur de la salut de la població espanyola depèn en un alt percentatge de menjar millor i moure's més, i per això aquest tipus de col·laboracions i materials redundarà exclusivament a la salut de la població” i que “els ciutadans necessiten que els governs autonòmics siguin més proactius en la incorporació del dietista-nutricionista a hospitals i en atenció primària”.
Per la seva banda, Vicente Gambau afegeix que “aquesta primera col·laboració entre Consells Generals, de professions tan complementàries per a la salut de la ciutadania, marca l'inici d'una fructífera relació de suport mutu, que de ben segur desembocarà en accions positives per a una societat en què cada vegada és més necessària la intervenció en nutrició i exercici físic, davant les amenaces de l'augment de les malalties. I va recordar que “quan exercici físic i nutrició s'uneixen, aconseguim un tàndem perfecte per a la salut de les persones.
Màs informació
www.conselldietistesnutricionistes.com
www.diamundialdietistanutricionista.org
