
Jornada sobre Reptes i Oportunitats Empresarials al Marc Europeu de Health Claims i Comunicació al Consumidor
L'alimentació és molt important de les nostres vides i quan s'uneix a la salut, el benestar, la conveniència i la sostenibilitat, defineix l'eix essencial dels principals desenvolupaments actuals i futurs del sector alimentari. La indústria tracta de satisfer la demanda dels consumidors, l'apreciació de valors reals davant de les simples bombolles, i arriben al mercat nous productes alimentaris amb característiques nutricionals específiques o amb ingredients capaços d'influir favorablement en la nostra salut i funcionalitat, sobre bases científiques molt sòlides. Les regles de joc al mercat Europeu s'han vist enriquides amb dos nous Reglaments, el 1169/2011 de 25 d'octubre, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor (etiquetatge, mida de lletra, caducitat, etc.), i la inclusió voluntària (prèvia acreditació per la UE i avaluació per l'EFSA) de declaracions efectuades a les comunicacions comercials, ja sigui a l'etiquetatge, la presentació o la publicitat dels aliments que se subministrin com a tals al consumidor final, és a dir, el Reglament (CE) núm. 1924/2006 de 20 de desembre. La seva implementació al llarg dels darrers 6 anys (i seguirà) ha confirmat que es tracta d'un dels marcs legislatius més controvertits i, alhora, és el que ha obert una finestra de reptes i oportunitats sense precedents. Els seus principals objectius són la millora de la salut i la disminució dels seus costos, la innovació al sector i el funcionament del mercat únic
Programa
09:30 Acreditacions
09:45 Inauguració i presentació de la jornada. Miguel Deyá. Director General d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement. Universitat de les Illes Balears.
10:00 Les declaracions de salut en els aliments i les noves oportunitats en el marc europeu. Andreu Palou. Catedràtic de la Universitat de les Illes Balears.
10:45 Casos d'èxit: exemple emblemàtic de nou aliment saludable en un context sostenible. Ana Palència. Directora de comunicació de Unilever-Espanya.
11:15 Cafè
11.45 La reformulació d'aliments a Europa: el projecte SALUX. M. Luisa Bonet. Directora del grup espanyol del projecte europeu SALUX.
12:15 Les claus de la legislació europea sobre health claims als aliments. Sebastià Romero. .Advocat i Consultor Europeu. Partner de K&L Gates LLP, Brussel·les.
13:30 Taula Rodona. Ana Palencia, M. Lluïsa Bonet, Montserrat Prieto, Sebastián Romero i Andreu Palou.
14:15 Clausura i còctel de comiat. Gabriel Company. Honorable Conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears
Més informació a http://www.alimentomica.com/
