Se suma la FESNAD.

En els darrers mesos s'ha creat una alarma social, fonamentalment a través de la difusió a pàgines web, xarxes socials i correu electrònic, sobre els riscos de l'addició de probiòtics en productes d'alimentació, en molts casos, productes destinats fonamentalment a la població infantil. La FESNAD, com a organisme que agrupa la majoria de societats relacionades amb l'alimentació humana a Espanya, ha volgut fer alguns aclariments i observacions al respecte, a la llum de les evidències científiques disponibles i des de la tribuna imparcial que aquesta Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica suposa.
ACLARACIONS DE LA FESSA SOBRE ELS PROBIÒTICS A L'ALIMENTACIÓ HUMANA

L'Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (AEDN) i el CODNIB han rebut nombroses consultes per part d'un gran nombre de socis i col·legiats, així com de diversos mitjans de comunicació, sobre una sèrie d'afirmacions relacionades sobre els probiòtics, difoses recentment mitjançant un bitllet que apareix en nombroses pàgines web, i que s'envia massivament a múltiples correus. Per això, l'AEDN, tenint en compte el Codi Deontològic de la professió de Dietista-Nutricionista, i en particular les responsabilitats i compromisos dels Dietistes-Nutricionistes cap a la societat, s'ha vist en l'obligació d'emetre una opinió científica sobre això i el CODNIB a difondre-la. L'objectiu que es persegueix és ajudar tant els professionals sanitaris que es dediquen a la Nutrició Humana i Dietètica, com a la població general, a la presa de decisions responsable i informada.
En la nostra opinió es tracta d'una fal·lera difamatòria sense base científica i que pot generar una alarma desmesurada i innecessària a la població. A continuació s'analitzen una a una les falses afirmacions que conté l'esmentada fal·lera.
Teniu a la vostra disposició un document elaborat pel GREP-AEDN en què s'explica les raons que ens condueixen a ser tan categòrics i clars en la nostra postura.
Podeu accedir-hi punxant aquí.
