
VALORACIÓ DELS USUARIS DE LES MILLORES NUTRICIONALS EN EMPRESES DEL CANAL HORECA, PARTICIPANTS EN EL PROJECTE EUROPEU FOOD PRO-FIT.
INTRODUCCIÓ: El projecte europeu FOOD PRO-FIT, posa a disposició de les empreses del canal HORECA (Hotels, Restaurants i Càtering), una eina online gratuïta (www.hancptool.org) per reformular receptes. La comunicació a l'usuari és un repte: es preveu la senyalització de plats reformulats i la de les opcions més saludables dins de cada grup d'aliments com a claus per orientar l'elecció de plats per part dels usuaris; a més, el client disposa d'informació a les taules ia les habitacions. Els objectius del present estudi són valorar la iniciativa de millora de la qualitat nutricional dels aliments oferts, valorar l'acceptació de plats reformulats i conèixer la disposició dels clients a seleccionar un establiment adherit a iniciatives de millora nutricional. Descarregar.
REFORMULACIÓ D'ALIMENTS I RECEPTES AMB L'EINA ON-LINE HANCPTOOL: PROJECTE EUROPEU FOOD PRO-FIT
INTRODUCCIÓ: Les estratègies que creen entorns saludables estan entre els plans d‟acció prioritaris per a la contenció de malalties cròniques. El projecte FOOD PRO-FIT permet a les PIMEs del sector alimentari i canal HORECA (Hotels, Restaurants i Càtering), utilitzar la reformulació dels seus productes i receptes com a acció competitiva alhora que facilita al consumidor la disponibilitat d'opcions més sanes. La Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears lidera aquest projecte, en què el Col·legi Oficial de Dietistes – Nutricionistes de les Balears, és soci col·laborador. Els objectius del present estudi són avaluar i millorar el perfil nutricional dels aliments en àcids grassos saturats (AGS), sucres lliures (AzL) i sodi (Na), facilitar a la indústria l'ús de declaracions nutricionals i avaluar-ne l'impacte en salut. Descarregar.
PUNT D'ASSESSORAMENT EN SALUT (PAS): BONES PRÀCTIQUES EN COMUNICACIÓ SOBRE ALIMENTACIÓ PER A JOVES DE BALEARS.
INTRODUCCIÓ: El Punt d'Assessorament en Salut (PAS), en funcionament des del 2009, integra accions en drogodependències, orientació-identitat sexual, infermeria, treball social, conductes violentes, prevenció de VIH-ETS, i en alimentació i salut, aquesta darrera està dinamitzada per CODNIB. POBLACIÓ DIANA I OBJECTIUS: (1) Promocionar la participació de joves per comunicar missatges saludables, (2) facilitar l'autoavaluació d'hàbits alimentaris, i (3) apoderar els joves per prendre decisions responsables amb la salut. Descarregar.
