Els menús escolars hauran d'estar signats i supervisats per dietistes-nutricionistes, concretament la Llei nomena a professionals amb formació acreditada en nutrició humana i dietètica, que sobre la base de la Llei 44/2003 correspon amb el Titulat Universitari en Nutrició Humana i Dietètica, formació que capacita per exercir com a dietista-nutricionista a tot Espanya.
La Llei, a la qual el Col·legi de Dietistes-Nutricionsitas va tenir l'oportunitat de fer esmenes, ha estat aprovada al Congrés dels Diputats després de gairebé sis anys d'esborranys i avantprojectes. La Llei limita els productes insans als centres escolars per lluitar contra obesitat i pràcticament bandeja de les cafeteries i màquines expenedores de col·legis i instituts, les llaminadures, els aperitius salats, la brioixeria industrial i els refrescos., ja que prohibeix la venda d'aliments i begudes amb un alt contingut en àcids grassos sucres.
A més s'estableix que les autoritats educatives competents promouran l'ensenyament de la nutrició i l'alimentació a les escoles infantils i centres escolars, transmetent als alumnes els coneixements adequats, perquè aquests assoleixin la capacitat d'escollir correctament els aliments, així com les quantitats més adequades, que els permetin compondre una alimentació sana i equilibrada i exercir l'autocontrol en la seva alimentació. A aquest efecte, s‟introduiran continguts orientats a la prevenció ia la conscienciació sobre els beneficis d‟una nutrició equilibrada en els plans formatius del professorat.
