El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes va participar el passat 20 d'octubre a la jornada tècnica sobre la viabilitat de l'ametlla mallorquina celebrada al Centre BitRaiguer d'Inca, esdeveniment emmarcat en el projecte europeu Med Agrisles en què participen les Illes Balears a més de Còrsega, Sardenya, Sicília, Xipre, Nord. L'objectiu del projecte és dotar les Illes de la Mediterrània de capacitats per millorar la innovació a l'agricultura a través d'un nou quadre de cooperació, en la forma de recerca a nivell regional i transnacional, i incloent-hi tant les capacitats d'innovació públiques com privades. Per part de les Illes Balears, es vol presentar millores importants en la comercialització de lʻametlla a partir de garantir la viabilitat del sector de lʻametlla mallorquina mitjançant la creació dʻuna Indicació Geogràfica Protegida. A més, com a mètode innovador es vol proposar crear una llet d'ametlla que pretén atorgar al sector de l'ametlla insular una nova sortida al mercat de les produccions.
CODNIB va presentar en el marc del Reglament 1924/2006 sobre decalacions nutricionals i propietats saludables, les propietats nutricionals de l'ametlla. En finalitzar la presentació, Manule Moñino, president de CODNIB, va oferir la seva col·laboració a la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural per potenciar el consum d'aquest aliment bàsic al Dieta Mediterrènia.
