
Propostes del Consell i l'Acadèmia al decret per al foment d'alimentació saludable a centres educatius
El Consell i l'Acadèmia, com a representants dels dietistes-nutricionistes, han presentat propostes a la consulta pública prèvia al Reial decret pel qual s'estableixen normes de desplegament dels articles 40 i 41 de la llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, per al foment d'una alimentació saludable i sostenible als centres educatius.
Entre altres accions, es proposa:
- L'elaboració i supervisió dels menús i l'oferta alimentària únicament a càrrec de titulats a Nutrició Humana i Dietètica
- Estimular als centres educatius ia tota la comunitat educativa, incloses les famílies, un model d'alimentació saludable. Assegurar que tots els nens adquireixin coneixements, habilitats i competències en alimentació saludable i sostenible abans d'acabar l'educació obligatòria
- Prohibir la publicitat directa o indirecta d'aliments i begudes que no compleixin un perfil nutricional saludable
- Donar suport a l'accés a menjador escolar d'aquelles famílies de recursos baixos, risc d'exclusió social o vulnerabilitat. Garantir que, en cas d'un confinament nou, tinguin accés a una alimentació saludable i sostenible.
- Exigir un percentatge mínim de compres de productes alimentaris sostenibles (fruites i hortalisses fresques, productes de temporada i proximitat…)
- Destinar el 100% dels beneficis del menjador escolar a mantenir i millorar la qualitat del propi servei i els productes.
- Estendre la normativa a totes les escoles, incloses les de 0 a 3 anys, així com a centres on s'imparteixin activitats extraescolars, escoles d'estiu, etc
Accedeix aquí a tots els detalls de la proposta i dels fonaments científics que les suporten.
