El CODNIB ha participat a l'elaboració del llibre “Salut i Dieta Mediterrània” editat per la Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern de les Illes Balears, per promoure la dieta mediterrània com un dels patrons dietètics més saludables per a la prevenció de malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis i càncer.
En aquesta obra hi han participat a més, el Centre UNESCO de Mallorca, l'IdISBA, el Ciberobn, l'escola d'Hostaleria i un nodrit grup de cuineres i cuiners.
La dieta mediterrània, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, és una dieta rica en fruita, verdura, oli d'oliva, fruita seca, peix i llegums, però també és una manera de viure. La seva promoció ha de ser un objectiu comú, per així estimular la producció i el consum d'aliments de proximitat, una agricultura més sostenible i l'econòmica del sector primari.
Aquí es pot accedir al llibre complet en la seva versió a castellà i català, així com a la pàgina de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Vida Activa.
Aquí hi ha l'accés directe a les receptes segons l'estació (ÉS i CAT)
