X

9º Dia Nacional de la Nutrición>>Pitiüses

dnn09 Eivissa

EIVISSA | R. SÁNCHEZ
La nutricionista Paquita Torres, vocal del Col·legi Balear a Eivissa, va destacar que els últims anys els menjadors escolars s'han convertit en un focus d'atenció dins dels programes de salut «perquè cada cop són més els nens que els utilitzen». En concret, durant el curs 2006/07 van ser 1,5 milions d'estudiants espanyols els que van fer ús d'aquest servei.
Torres va fer notar que aquests centres són utilitzats «per una població molt vulnerable, amb edats a partir de quatre anys», i va assenyalar a més que ofereixen el dinar del migdia que és el més important perquè aporta almenys el 35% de l?energia a consumir durant la jornada.
«Hem d'exigir que els menjadors exerceixin també una funció educativa i nutricional», va assenyalar la dietista abans d'afegir que en aquests serveis és d'especial importància l'oferta de menús adequats en què el primer plat estigui elaborat amb farinacis (patates, arròs, pasta, llegums i verdures), al segon s'han d'incloure ous, acompanyar ous vegetals i fruita com a postres.
A més, els nutricionistes aconsellen als responsables del càtering escolar alternar els menús al llarg de la setmana, de manera que els possibles integrants del primer plat vagin variant i al segon es prengui dos dies ou i dos dies peix. A més, recomanen que tots dos plats incloguin hortalisses i verdures com a base o en el seu acompanyament. «Sabem que les verdures són els aliments més rebutjats pels nens, però no són negociables. Cal potenciar-ne el consum diari amb menús vistosos i apetitosos», va assegurar Paquita Torres. «Els hàbits alimentaris que inculquem els nens durant aquesta etapa els continuaran mantenint durant la resta de la vida», va assenyalar l'experta.
Per part seva, Manuel Moñino, president del Col·legi Balear de Nutricionistes, ha volgut recordar que els menjadors escolars han de ser un exemple d'alimentació saludable: «El càtering té una responsabilitat importantíssima. Deu ser una opció exemplaritzant per als nens».

Alternar aliments
Se aconseja a los comedores escolares incluir en sus primeros platos un día arroz, otro patatas, otro legumbres, otro pasta… en los segundos debe haber dos días por semana pescado y otros dos huevos.

http://club.diariodeibiza.es/hoy.jsp?pFechaPag=2009-06-02

Categories: Activitats_
Administrator: