X

2021, Any Internacional de les Fruites i Verdures (FAO)

BOLETÍN INFORMATIVO CGCODN – Diciembre 2020 (2ª quincena)

2021, Any Internacional de les Fruites i Verdures (FAO)

Estimats col·legiats i col·legiades,

Un leitmotive permanent a la nostra professió és recordar a la societat que cal una alimentació més vegetal per prevenir malalties, millorar la salut i combatre el canvi climàtic. Doncs bé, 2021 es presenta com Any Internacional de les Fruites i Verdures i és una gran oportunitat de fer-nos ressò dels missatges de la FAO i aportar els nostres propis, basats en l'experiència i l'evidència. Recorda aquest hashtag #IYFV2021

Feliç Any i ànim a totes i tots amb els vostres projectes personals i professionals!

Ànima Palau Ferré
Presidenta
Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes

 

Participa a la consulta de Govern Obert de l'Acadèmia sobre documents de revisió i posicionament per al 2021!

Com us hem anat informant a les xarxes en les darreres setmanes, l'Acadèmia ha obert una consulta pública per recollir idees i propostes per a l'elaboració d'investigacions pròpies, així com la publicació de documents de revisió i posicionament que seran d'ajuda per a l'exercici professional de la nutrició humana i dietètica.

Últim dia per participar-hi: dilluns 11 de gener de 2021.

Fes la teva proposta

Publicades les Guies Dietètiques Americanes 2020-2025

El departament d'Agricultura i el de Salut i Serveis Humans dels Estats Units han publicat les Guies Dietètiques 2020-2025, que tenen com a finalitat servir com a eina útil per a professionals de la salut, la nutrició i per a l'elaboració de polítiques públiques.

S'hi proporcionen les darreres actualitzacions sobre recomanacions alimentàries per cobrir les necessitats nutricionals, promocionar la salut, i prevenir malalties. 

Pots descarregar-les aquí.

Nous nomenaments a la Comissió Executiva del CGCODN

A l'assemblea del Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes el passat mes de desembre es van ratificar nous nomenaments a la Comissió Executiva.

Damos la bienvenida a Eva Mª Pérez Gentico, presidenta del CODINULAR, como nueva vicetesorera y a Luis Frechoso, presidente del CODINUPA, como nuevo vicesecretario. Y agradecemos a Alicia Salido que haya aceptado el cargo de tesorera.

Del mismo modo, agradecemos el trabajo realizado por sus antecesores, Narelia Hoyos y Eneko Usandizaga. 

Avanç del programa formatiu de l'Acadèmia per al 2021

L´Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica ha publicat l´avenç del programa oficia de formació acreditada per al´any 2021, en col·laboració amb el CGCODN. 

Pots consultar-ho aquí.

Formació: Habilitats culinàries per a l'educació alimentària
Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Inici: 22 de gener
  • Durada: 6 mesos (130 hores càtedra)
  • Objetivo: Ayudar a los pacientes en la planificación y organización de recetas, así como en la aplicación de los principios básicos del equilibrio de sabores para su combinación en recetas, así como el batchcooking (cocina en lotes). Aplicar técnicas culinarias apropiadas a las dietas específicas más comunes (hipocalóricas, control de azúcar/sodio/grasas, veganismo/vegetarianismo, intolerancias alimentarias…).
  • Informació i inscripció  AQUÍ

Formació: Nutrició en situacions d'emergències humanitàries
Organitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • Inici: 15 de febrer
  • Durada: 13 setmanes (80 hores càtedra)
  • Objectiu: formar el professional en la dimensió de salut pública i polítiques nutricionals orientades cap al desenvolupament de programes efectius des de les organitzacions de cooperació on s'exerceixin. Capacitar el professional de la nutrició en el diagnòstic adequat dels diferents tipus de desnutrició, el seu abordatge i tractament, així com altres habilitats contextualitzades i adaptades a contextos d'emergència i desenvolupament com són la conselleria i l'educació nutricional.
  • Informació i inscripció  AQUÍ

El CGCODN als mitjans 

05/01/21 Maleïda.es Buls i mites de la dieta keto. Amb Alma Palau, presidenta CGCODN 

03/01/21 Esquire Sopar a les 8 augmenta les defenses (i fins i tot prevé malalties). Amb María González, presidenta CODINUGAL

31/12/2020 Alimente – El Confidencial. El derbi garrí-xai ja té guanyador (per la mínima). Amb Eva Pérez Gentico, vicetresorera CGCODN i presidenta CODINULAR.

30/12/2020 BonaVida-El País Les bondats de cinc verdures i llavors exòtiques que ens presenta el 2021. Amb Eva Pérez Gentico, vicetresorera CGCODN i presidenta CODINULAR

23/12/2020 Cuida't Plus Cuina nadalenca internacional: plats més i menys saludables. Amb Ramón de Cangas, membre Comitè Assessor CGCODN

23/12/2020 Cuida't Plus Aquests són els cinc dolços nadalencs que tenen menys calories. Amb Luis Frechoso, vicesecretari CGCODN i president CODINUPA 

21/12/2020 Cercadorsposades.com És dolent xuclar els caps de les gambes i els llagostins? Amb Manuel Moñino, vicepresident segon CGCODN i president CODNIB

16/12/2020 Maleïda Ciència No hi ha evidències que beure aigua amb llimona ajudi a assentar l'estómac. Con María González, presidenta CODINUGAL.  

14/12/2020 DKV SalutÉs possible congelar ous?  Amb Mónica Pérez, presidenta AEXDN.

Segueix-nos!
Twitter
@aedinforma
@CGCODN_Oficial
Facebook
@CGCODNoficial
@AcadèmiaEspanoladeNutricionyDietetica
Instagram
@cgcodn_oficial
@academia_nutricion

Segueix atentament les novetats sobre els propers Congressos

Administrator:
Related Post